29/7/10

Ιδού οι «πράσινες δουλειές» του Αδελφόθεου και του «investment Χάρυ»

Φουσκώνει η προίκα της Abu Dhabi Mar και τα…. ποσοστά

Το θέμα δεν είναι αν θα πάνε φυλακή αλλά το πότε!

Η σύμβαση – πλαίσιο , του ελληνικού Δημοσίου με την TKMS (Thyssen Krupp Marine Systems) και την «Αμπού Ντάμπι Μαρ» , που ετοίμασαν ο «Αδελφόθεος» και ο «investment Χάρυ» , θα στοιχίσει στον φορολογούμενο περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ εφέτος και συνολικά 1,32 δισ. ευρώ.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι η «Οικογένεια» αποφάσισε να εκχωρήσει σχεδόν το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού, ακόμα και το σύνολο των 6 φρεγατών FREMM , όπως αναφέρει απόρρητη αναφορά του υπουργείου Οικονομίας που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13445&Itemid=139

Η αναφορά υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Ηλία Πλασκοβίτη έχει αποδέκτη τον Hambert Drabbl διευθυντή της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κοινοποιείται και στην Barbara Brandtnen που είναι Head of Unit στην Διεύθυνση.
Στάλθηκε στις 2 Ιουλίου και πέρα από το γεγονός ότι θέτει σε γνώση ξένων υπηκόων με τον πιο επίσημο τρόπο, άκρως απόρρητα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα, δημιουργεί πλέον υπόνοιες για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» με την ADM στο πλαίσιο της αγοράς από αυτήν των ΕΝΑΕ.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο που αναφέρει μέσα στην αναφορά σχετικά με το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM, ότι «Τα ΕΝΑΕ έχουν δυνατότητες που δεν έχει το άλλο ναυπηγείο η Ελευσίνα», η οποία έχει συμφωνήσει με τους Γάλλους της DCNS για την ανάληψη του ναυπηγικού έργου!

Στην αναφορά προς την Διεύθυνση Ανταγωνισμού, η οποία συντάχθηκε προκειμένου να υποστηριχθεί η διαγραφή από την Ε.Ε. του προστίμου των 230 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) που έχει επιβληθεί στα ΕΝΑΕ και να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση των τελευταίων στην ADM, πέρα από τα δύο υποβρύχια Τ-214 που έχει ήδη εξαγγείλει το υπουργείο «ενημερώνουν» ότι τα ΕΝΑΕ θα λάβουν και τα εξής προγράμματα:

-Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής (MLM) των 4 φρεγατών MEKO-200, ύψους 200 εκατ. ευρώ

-Τη ναυπήγηση 6 φρεγατών FREMM, των οπίων μάλιστα ο προϋπολογισμός στο ΕΜΠΑΕ 2011-2015 από 2,2 δις. ευρώ ανέρχεται πλέον βάσει του εγγράφου του υπουργείου Οικονομίας στα 3 δις ευρώ!

-Η ναυπήγηση 4 Κανονιοφόρων (με τις προδιαγραφές κορβετών) προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ με προτεραιότητα νο16 (ενημερώνουν ακόμα και για την προτεραιότητα!).


Εδώ να σημειώσουμε ότι έχουμε μία δεύτερη είδηση: Κανονιοφόροι με προδιαγραφές κορβετών, όπως γράφει το έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, δεν υπάρχουν. Πολύ, δε, περισσότερο δεν υπάρχουν κορβέτες που να κοστίζουν 400 εκατ. ευρώ. Περιπολικά, μπορεί, κορβέτες όχι.
Αλλά εδώ έχουμε και άλλα, ας πούμε, περίεργα:
Αναφέρεται ότι τα ΕΝΑΕ έχουν ναυπηγήσει την κλάση κανονιοφόρων ΜΑΧΗΤΗΣ και «δεν πρέπει να χαθεί η τεχνογνωσία ναυπήγησης της κλάσης η οποία εύκολα μπορεί να αναβαθμιστεί σε … κορβέτα»! Δηλαδή η τεχνογνωσία για το «αρχαίο» σχέδιο του ΜΑΧΗΤΗ, θα είναι η βάση για να ναυπηγηθεί κορβέτα των 100 εκατ. ευρώ! Μα τόσο κοστίζει το μισό από τα super-yatchs των εμίρηδων που υποτίθεται θα φέρει για να ναυπηγήσει στα ΕΝΑΕ η ADM!

Σε ότι αφορά την προτεραιότητα των προγραμμάτων η ναυπήγηση των FREMM είναι στην κορυφή (Νο1)του ΕΜΠΑΕ του Π.Ν., ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ-200 είναι στην 5η θέση και η ναυπήγηση των 4 κανονιοφόρων-κορβετών-αναβαθμισμένων ΜΑΧΗΤΩΝ είναι στην 16η θέση! Μαζί με τα δύο υποβρύχια, έχουμε προϋπολογισμό 4,9 δις ευρώ με τα οποία βάσει του εγγράφου θα «προικοδοτηθεί» η ADM για να αγοράσει τα ΕΝΑΕ!

Το μείζον ερώτημα που προκύπτει από όλα αυτά, είναι πως και γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει την ADM στη ναυπήγηση των FREMM, δεδομένου ότι η ναυπηγός εταιρεία DCNS έχει έλθει σε συμφωνία εδώ και χρόνια με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας-Νεωρίου. Πόσο μεγάλη είναι πλέον η προίκα που πρέπει να πάρει η ADM για να αγοράσει τα ΕΝΑΕ; Έχουν παίξει ρόλο και «παράπλευροι παίκτες» οι οποίοι έχουν τα κατάλληλα κανάλια για να «φουσκώνουν» τη προίκα;

Θα θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του περιβόητου ταξιδιού της χλιδής του
Ν. Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι με το προεδρικό αεροσκάφος και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα στο handling του αεροδρομίου.
Ο, «Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου», (σσ.τις ΗΠΑ), Αδελφόθεος, έχει αναλάβει καθήκοντα κυνηγού αραβικών επενδύσεων, για λογαρισμό της Οικογένειας. Και τώρα βγαίνει όλο το deal. Μόνο τα ποσοστά της Οικογένειας δεν είναι γνωστά.


Πώς παραδόθηκαν στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ.!

Μία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ. Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα οικονομικά υπουργεία διαρρέουν-παραδίδουν συστηματικά στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία, εν γνώση του ειδικού χειρσμού που απαιτούνται τα έγγραφα αυτά και εδώ πλέον έχουμε μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ανάλογες αναφορές από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών έχουν υπάρξει για τα ΕΜΠΑΕ του Στρατού και της Αεροπορίας, προς άλλους αποδέκτες της τρόικας.

Πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι τα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα απαγορεύεται «ρητώς και δια ροπάλου» να κοινοποιούνται σε ξένους υπηκόους,φυσικά μη διαβαθμισμένους! Άρα εδώ διαπράττεται το πρώτο αδίκημα. Αυτό παλαιότερα λεγόταν και «κατασκοπεία». Και μάλιστα είναι εν γνώση των κυβερνητικών παραγόντων ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Το defencenet.gr δημοσιεύει μόλις ένα μέρος των εγγράφων αυτών, το πιο ανώδυνο, περισσότερο για να ντοκουμενταριστεί το όλο θέμα.

Μάλιστα στην αρχή του κειμένου, όταν γίνεται αναφορά στο ΕΜΠΑΕ γίνεται παραπομπή όπου εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα! Σε ότι αφορά τις λεπτομέρεις που δίνονται για τα εξoπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, ειδικά των FREMM, αυτές ξεπερνούν και τις πιο λεπτομερείς εσωτερικές αναφορές των Επιτελείων ενώ είναι σε πλήρη γνώση των συντακτών ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία

Στην αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της χαρακτηριστικά: «…we hereby provide you with additional detailed information regarding the exact stage of the procurement procedure for each of the future naval projects of the Hellenic Navy. Kindly note that the abovementioned confidential information and documentation, wich you have already reviewed, as well the information contained herein, concludes the evidence that the Commission has requested on the future naval programs of the HR”.

Ένα από τα απίστευτα της εν λόγω παραγράφου είναι η φράση (σε ελεύθερη μετάφραση) «Με όλο το θάρρος σημειώνουμε ότι … σας στέλνουμε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα του Ναυτικού όπως μας τα ζήτησε η Επιτροπή»!

Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του ελληνικού δημοσίου μετά την γερμανική Κατοχή με το οποίο τίθενται υπ’όψιν των ξένων υπηκόων πληροφορίες κρίσιμης αποκλειστικά εθνικής σημασίας, οι οποίες βέβαια, άλλο είναι να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και άλλο να περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς ξένους υπηκόους.

Αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανα χείρας συναντώνται οι σύγχρονοι «γκαουλάϊτερ» (τώρα τους λένε κομψά «ελεγκτές») της τρόκας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβάλουν περαιτέρω περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κυρίως, δηλαδή καύσιμα για τα αεροσκάφη, τα άρματα, ανταλλακτικά, περιορισμό των ασκήσεων κλπ.

Η διάτρηση του «σκληρού πυρήνα» της εθνικής κυριαρχίας είναι γεγονός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: