20/7/10

Εικονική προσβολή στο Αγαθονήσι από τέσσερα τουρκικά F-16!

20-07-2010 18:24:50

Δεύτερη τουρκική πρόκληση μέσα σε δώδεκα ώρες: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17.51. Κατά των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά φυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.

Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.

Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Συνολικά σήμερα μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ παραβιάσεις, από δεκαέξι τουρκικά μαχητικά (οκτώ οπλισμένα) τα οποία αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ζεύγη μαχητικών της Π.Α..

Έβγαλαν και το «Τσεσμέ» οι Tούρκοι στο βόρειο Αιγαίο τα ξημερώματα!

Τετελεσμένες καταστάσεις είναι σαφές πλέον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου εθνικής Άμυνας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» συνοδευόμενο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στις 04:50 τα ξημερώματα εισήλθε σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα βόρεια της Σαμοθράκης ξεκινώντας σειρά ερευνών. Το σςκάφος κινείται τώρα μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας.

Τα δύο τουρκικά σκάφη παρακολουθούνται από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ).

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η Τουρκία βγάζει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Α. Μεσόγειο και πάντα σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δύο ερευνητικά σκάφη ταυτόχρονα.

Από το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΞ μέχρι στιγμής κρατάνε μυστική την είσοδο του «Τσεσμέ» σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο βόρειο Αιγαίο.

Η όλη μυστικότητα πλέον δημιουργεί ερωτήματα ως προς το αν έχουν υπάρξει «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» περί αποδοχής συνδιαχείρισης των φυσικών πόρων Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NEOELLHNIKH XIDAIOTITA-KOINOVOULEYTIKI KLEPTOKRATIA

Ο ΕΡΩΤΑΣ, Ο βήχας και τα λεφτά δεν κρύβονται, λέει η λαϊκή παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ζεύγους Νίνο Γιαννακόπουλου και Αλεξάνδρας Πάλλη, κόρης της πρώην υπουργού κυρίας Φάνης ΠάλληΠετραλιά. Ενα πολυτελές σκάφος Ferretti, το οποίο αγοράστηκε ελαφρώς μεταχειρισμένο στην τιμή των 2,1 εκατ. ευρώ, είναι το νέο τους απόκτημα, το οποίο «κοσμεί εδώ και λίγες εβδομάδες τη μαρίνα Βουλιαγμένης.

Η κόρη και ο γαμπρός της κυρίας Πετραλιά, προσηλωμένοι στο «σεμνά και ταπεινά» που καθιέρωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, όχι μόνο δεν έσπευσαν να διαφημίσουν το νέο τους καμάρι αλλά έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζεύγος δένει το κότερό του ακριβώς δίπλα από εκείνο της οικογένειας Μανιού. Για κακή τους τύχη, όταν την περασμένη εβδομάδα το σκάφος του Μανιού τυλίχθηκε στις φλόγες, η κυρία Πάλλη μπροστά σε εκατοντάδες μάτια υποχρεώθηκε να τρέξει στο σκάφος της και να το λύσει για να γλιτώσει από τη φωτιά. Το σκάφος σώθηκε, το μυστικό όμως είχε προδοθεί. Ολοι την επόμενη ημέρα συζητούσαν στη μαρίνα για το νέο Ferreti 830 με το εντυπωσιακό εσωτερικό…

Για τον πρώην υπεύθυνο κρεοπωλείου και νυν χρηματοοικονομικό σύμβουλο κ. Νίνο Γιαννακόπουλο και την αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ σύζυγό του, το νέο σκάφος είναι το μέσο με το οποίο διοργανώνουν κάθε Σαββατοκύριακο αποδράσεις στα νησιά του Αιγαίου. Στα 26 μέτρα του σκάφους, το οποίο έχει το όνομα «Deina», απλώνονται τέσσερις καμπίνες, κουζίνα, τέσσερα μπάνια και σαλόνι. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα οκτώ άτομα αλλά και τετραμελές πλήρωμα. Η τιμή ενός καινούριου Ferreti 830 ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ με τον εξοπλισμό του, το ζεύγος όμως το απέκτησε σε τιμή ευκαιρίας μέσω leasing στην τιμή των 2,1 εκατ. ευρώ. Το ίδιο σκάφος είχε βάλει στο μάτι και άλλος παράγοντας του δημόσιου βίου, ωστόσο η σύζυγος και ο γαμπρός της κυρίας Πετραλιά κινήθηκαν ταχύτατα και προχώρησαν στην αγορά του. Μετά και τη νέα αγορά κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ότι στη μαρίνα Βουλιαγμένης θα έπρεπε να δημιουργηθεί πτέρυγα… Πετραλιά. Και αυτό γιατί λίγα μέτρα μακρύτερα, σε άλλο σημείο της μαρίνας, αράζει το επίσης πολυτελές σκάφος «Ploes», το οποίο ανήκει στην ίδια την κυρία Πετραλιά, κληρονομιά από τον σύζυγό της. Το «Ploes», αν και άριστα διατηρημένο, δεν προσεγγίζει βεβαίως σε τεχνολογία και πολυτέλεια το εντυπωσιακό Ferreti των παιδιών. Ενα τέτοιο σκάφος βεβαίως, εκτός από την πολυτέλεια και το πρεστίζ που προσφέρει, έχει σημαντικά έξοδα στα οποία φαίνεται πάντως ότι ανταποκρίνονται με άνεση ο κ. Γιαννακόπουλος και η κυρία Πάλλη.

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα μέλη πληρώματος, ενοίκιο στη μαρίνα Βουλιαγμένης που ξεπερνά τα 4.000 ευρώ τον μήνα, ασφάλειες, βαριά τεκμήρια με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και τεράστιο κόστος μετακίνησης λόγω των τιμών των καύσιμων είναι ορισμένα μόνο από τα βάσανα που… υπομένουν αδιαμαρτύρητα ο Νίνο και η Αλεξάνδρα για να μπορούν εκείνοι και τα τέσσερα παιδιά τους να χαίρονται τη θάλασσα.

H επιτομή της πολυτέλειας

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το σκάφος, το κύριο κατάστρωμα είναι το δυνατό χαρτί του και διακρίνεται τόσο από το μέγεθος όσο και από τον πλούσιο φυσικό φωτισμό, ο οποίος ενισχύεται από τα τρία φινιστρίνια που θυμίζουν σε σχήμα τα βράγχια καρχαρία και αποτελούν το διακριτικό γνώρισμα των σκαφών Ferretti.

Το κύριο κατάστρωμα χωρίζεται σε δύο χώρους, το καθιστικό και την τραπεζαρία. Το καθιστικό διαμορφώνεται από δύο ξεχωριστούς καναπέδες, ενώ η τραπεζαρία από το μεγάλο τραπέζι. Μια συρόμενη πόρτα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση προς τη γέφυρα, την κουζίνα και τον χώρο του πληρώματος. Η κουζίνα προσφέρει όλο τον εξοπλισμό που θα επιθυμούσε κάθε ψαγμένος ιδιοκτήτης. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει καναπέ σε σχήμα U, τραπέζι και μεγάλο στρώμα ηλιοθεραπείας στην πλώρη.

Από τα κρεοπωλεία του «Σκλαβενίτη» στα σαλόνια της Βουλιαγμένης

Μέχρι το 2007 το κοινό τους εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις τους στην Εφορία, δεν ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα εμφανίζουν στις δηλώσεις τους για το 2009 ποσά της τάξεως των 1,2 εκατ. ευρώ και 650.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ. Νίνο Γιαννακόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως κρεοπώλης σε σούπερ μάρκετ και μέσα σε ελάχιστα χρόνια βρέθηκε ιδιοκτήτης σκάφους αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ, έστω κι αν καταδέχτηκε να το αποκτήσει με leasing. Ο Νίνο, όπως του αρέσει να τον φωνάζουν οι φίλοι του, έγραψε το δικό του success story ξεκινώντας από έναν επιτυχημένο γάμο: αυτόν με την κόρη της κυρίας Φάνης Πετραλιά, Αλεξάνδρα Πάλλη, η οποία στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης ΠΑΛΛΗΣ Α.Ε. και σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι γενικός γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Ομοσπονδιών και Ενώσεων Εμπορικών Επιχειρήσεων Eurocommerce, ενώ από τον Νοέμβριο του 2006 εκλεγμένο μέλος της διοικητικής επιτροπής.

Ανώνυμος είπε...

Είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων EUMU ΕΛΛΑΣ. Προτού γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, ο κ. Γιαννακόπουλος εργαζόταν σκληρά για το μεροκάματο ως υπεύθυνος κρεοπωλείου σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτη». Μετά τη γνωριμία και τον γάμο του με την κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα η αναβάθμισή του στην εταιρεία και από το πόστο του κρεοπώλη ανέλαβε υπεύθυνος στο τμήμα food and beverage, αναλαμβάνοντας αυξημένες αρμοδιότητες.

Φιλοδοξία και υψηλές γνωριμίες

Στην επαγγελματική του ανέλιξη ωστόσο υπήρξαν ανατροπές. Οταν απεβίωσε ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας Σκλαβενίτη και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της επιχείρησης από τα παιδιά του, ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρισε από τα σούπερ μάρκετ, αναζητώντας σε άλλους προορισμούς την επαγγελματική του Ιθάκη. Ο φιλόδοξος χαρακτήρας του και οι υψηλές γνωριμίες της οικογένειας Πετραλιά έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη μετέπειτα σταδιοδρομία του. Για μια περίοδο μάλιστα συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της notoscom., η οποία είχε εξαγοράσει το 50% των καταστημάτων χαρτικών της ΠΑΛΛΗΣ Α.Ε. Εν συνεχεία εξέφρασε την επιθυμία να διεκδικήσει δουλειές σε αιολικά πάρκα στη Μαγνησία, συστήνοντας γι’ αυτόν τον σκοπό εταιρεία. Μάλιστα, ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας του κ. Γιαννακόπουλου ήταν ένα ανώτατο στέλεχος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), χωρίς ωστόσο στην πορεία να υπάρξει ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Για άγνωστους λόγους και παρά το γεγονός ότι είχαν συγκεντρωθεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η επένδυση δεν προχώρησε και έτσι το σχέδιο για τη συμμετοχή του γαμπρού της κυρίας Πετραλιά στα αιολικά πάρκα εγκαταλείφθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα εφαρμογής του.

Σήμερα, ο κ. Γιαννακόπουλος εργάζεται στην EPIC Χρηματιστηριακή, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ως μέλος και η σύζυγός του. Η οικονομική ανάπτυξη του ζεύγους θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα σε χρηματοοικονομικά σεμινάρια.

Την τελευταία τριετία δήλωναν και οι δυο μαζί εισοδήματα από 80.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ μέχρι και το 2007 το κοινό τους εισόδημα δεν ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ. Στη φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2009 ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 650.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αναγράφεται σε ειδικό κωδικό όπου δηλώνονται μετρητά από πώληση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή χρημάτων από το εξωτερικό ή δωρεά.

Η βίλα και τα κοσμικά στέκια

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και η σύντροφός του έχουν τέσσερα παιδιά και κατοικούν σε πολυτελή μονοκατοικία στην περιοχή της Βούλας. Συχνάζουν κυρίως στα νότια προάστια, τα καλοκαίρια προτιμούν τη Μύκονο και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κοσμικά ρεστοράν της Βουλιαγμένης. Διατηρούν στενές φιλικές σχέσεις με τον εφοπλιστή και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τη σύζυγό του Αθανασία (τα παιδιά τους πάνε στο ίδιο σχολείο), με το ζεύγος Ισίδωρου Κούβελου, Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
http://www.thermopilai.org/content/ena-ferretti-21-ekat-eu-gia-ten-alexandra-palle-kores-tes-phanes-palle-petralia-kai-tou

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ...

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Συνήθως ο Κούλογλου δεν χωνεύει ούτε τα... άντερά του. Που και που, όμως κάνει μερικές... εξαιρέσεις. Όπως η σημερινή, όπου βρήκε χώρο στο tvxs για να φιλοξενήσει το εμετικό άρθρο της Ρίκας Βαγιάννη κατά του Σωκράτη Γκιόλια που κηδεύεται αυτή την ώρα. Το ευχαριστέται ο...
άνθρωπος. Η κοινή συνομοταξία των κηφήνων της ΕΡΤ σε πλήρη δράση...

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/blog-post_8833.html

Ανώνυμος είπε...

Λαθρομετανάστης (oχi σκυλος...) δάγκωσε Έλληνα στην Πλατεία Αττικής !


Τι άλλο θα ακούσουμε και τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στην πολυ-απολιτισμική κοινωνία της κοινοβουλευτικής κλεπτοκρατιας μας!

Ένας λαθρομετανάστης , απ’ ότι μάθαμε Αφγανός, επιτέθηκε και δάγκωσε Έλληνα ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή της πλατείας Αττικής, η οποία έχει μεταβληθεί σε τριτοκοσμική ζούγκλα από τους “χαλαρους” αντιρατσιστές, που μας δυναστευουν.

Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση ο λαθρομετανάστης κρατείται για δωρεαν οδοντιατρικες παροχες υγειας, ενώ ο Έλλην θηραμα μετέβη στο νοσοκομείο για... αντιτετανικό ορό !!

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...