21/7/10

Ψάχνουν για νέο πρωθυπουργό «αντ' αυτού»


Ανασχηματισμό με τον «Μπαμπούλα» των εκλογών σχεδιάζει η Οικογένεια

ρεπορτάζ Δελτιο των 11


Ο Andy , o Nick, και η «μάδερ», έχουν δυσαρεστηθεί με τον «Χάρη», διότι αναπτύσσει επενδυτικές πρωτοβουλίες, μέσω των δικών του διαύλων, γεγονός που δείχνει μια προϊούσα αυτονόμηση. Και τέτοια πράγματα πρέπει να τα προλαβαίνεις στην αρχή.
Ο Ψευτογιώργος ζει στον κόσμο του, και αποφεύγει να ασχολείται με τα... εσωτερικά και προτιμά τα ταξίδια και τα συνέδρια. Τα «εσωτερικά», τα έχουν αναλάβει ο Andy και ο Χάρη, που οργάνωσαν μαζί με τον χαρτογιακά , και το Colpo Grosso με τον «Πράσινο τραπεζίτη» τους. Ο Ψευτογιώργος, δεν έχει πλήρη πληροφόρηση, με αποτέλεσμα να μην παρεμβαίνει και ουσιαστικά.
Η «οικογένεια», θεωρεί, ότι ο Χάρης, δεν κάνει αρκετά, για το βασικό καθήκον που του έχουν αναθέσει , τον συντονισμό της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα τίποτα να μην λειτουργεί, και να εμφανίζεται η κυβέρνηση σαν «ρεμπέτ ασκέρι».

Στις επισκέψεις στον Πόρο, το ζεύγος Ψευτογιώργος- Γερουλάνος, η μητέρα και τα «παιδιά» , συζήτησαν αρκετά την κατάσταση, και αποφάσισαν να επιταχυνθεί ο ανασχηματισμός, και να κάνουν πρωθυπουργό «αντ' αυτού», τον Γερουλάνο. Ωστόσο ο Ψευτογιώργος , σκέπτεται και τον Σαραγκούση, στην περίπτωση που δεν τον θυσιάσουν στις εκλογές ,για περιφερειάρχη Αττικής, και διαλέξουν τον «ανεξάρτητο» Αλεκοτσάμη Ντοροσημιτόπουλο.
Η μία αλλαγή που σκέπτονται είναι επομένως η εξεύρεση «αντ' αυτού», στη θέση του Χάρη. Ο χαρτογιακάς, τον οποίο δεν θέλει κανένας, ούτε κυβερνητικός, ούτε κομματικός , θα φορτωθεί την συμφωνία με το ΔΝΤ, και θα τον στείλουν, στο Ευρω-κυνοβούλιο.

Ο Ψευτογιώργος και η οικογένειά, σκέπτονται τη δημιουργία δύο υπερ-υπουργείων – ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής – που θα αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο νέο σκηνικό που δημιουργείται . Ο Χάρης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην Ανάπτυξη, αφού έχει ταλέντο να προσελκύει επενδύσεις απ' το εξωτερικό, ώστε να ξεφορτωθούν την Λούκα, και ο Luerdi στην κοινωνική πολιτική, ώστε να ξεφορτωθoύν και την Mari-Lisa.

Η αναδόμηση στο Μαξίμου θα προηγηθεί του ανασχηματισμού που ίσως πραγματοποιηθεί , γύρω στην ημερομηνία των εγκαινίων της ΔΕΘ, και μετά το «εθνικό συμβούλιο», της 3ης Σεπτεμβρίου.
Με τον ανασχηματισμό θα απομακρυνθεί και ο «αντιπροέδρος», που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει τίποτα.
Η μεγάλη αγωνία της Οικογένειας και των επενδυτών φίλων της, στρέφεται στον κίνδυνο να ακυρωθούν οι εκλογές του 2009, επειδή έγιναν με αντισυνταγματικό νόμο. Στην περίπτωση αυτή οι εκλογές θα είναι υποχρεωτικές . Για το λόγο αυτό ο Ψευτογιώργος , ζήτησε από τον Σαραγκούση, να προετοιμάσει τον νέο εκλογικό νόμο, ώστε να ελέγχουν τις εξελίξεις, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: