11/6/14

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ (KEΔ)

Δεν πέρασε το χαράτσι που ήθελε η τέως του ΕΔΟΕΑΠ

Μετά τον «Τιτανικό της Ελένης» έρχεται ως φυσικό επακόλουθο ο πανικός της, που οδηγεί σε παραλήρημα και φαντασιώσεις για πρόσωπα πράγματα και διαλόγους. Τρελαίνεται βέβαια που ουδείς ασχολείται πλέον μαζί της. Αλλά στην απελπισία της να κλείνει το μάτι στον Κεδίκογλου - είναι από τα άγραφα. Βέβαια υπάρχει εξήγηση: Συνάδελφοι είναι μεταξύ τους, μια και ο κλάδος τους διέγραψε και τους δύο. Μόνο που –παλιά της τέχνη κόσκινο- πάει να στήσει χαλκείο. Εκτός όμως από την μυθοπλασία δεν λέει κουβέντα γα την ταμπακέρα.
Η αλήθεια είναι ότι αυτά που καταψήφισε η συνέλευση προχθές στο Τιτάνια από τα πεπραγμένα του ΕΔΟΕΑΠ και παράνομα ήταν και αφορούσαν:
# την πρόταση Σπανοπούλου από το 2012 για ΧΑΡΑΤΣΙ, δηλαδή την αύξηση κατά 60 % των εισφορών των εργαζομένων, το οποίο δυστυχώς υιοθέτησε και πρότεινε και η σημερινή διοίκηση. Η διάταξη όμως αυτή, με πρόταση του Δημήτρη Τσαλαπάτη, την οποία αποδέχθηκε ο ταμίας του οργανισμού, αποσύρθηκε αφού ήταν αντικαταστατική. Αντίστοιχα όμως μειώθηκε και ο προϋπολογισμός, ώστε το ποσόν να καλυφθεί από αυτά που οφείλουν οι εργοδότες.
# τα απόνερα από τα χαμένα αποθεματικά, όσα παρκάρισε η προηγούμενη διοίκηση , έγιναν ομόλογα στη Τράπεζα Ελλάδος και τώρα τα ψάχνουν στην τρύπα του PSI Ορκωτοί, Εισαγγελείς, μέτοχοι και άλλοι.
# τις περικοπές στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πρόνοιας και στις επικουρικές συντάξεις που ήταν πρακτική με καρμπόν της διοίκησης της περιόδου 2011- 12. Κατά τα άλλα πήγε πάλι να ανεβάσει το έργο της αλλά - είπαμε - η παράσταση δεν έκατσε και δεν έκοψε εισιτήρια….
Ακόμη και ο γνωστός καθηγητής νομικός σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε με την γνωμοδότηση του από μικροφώνου πρόταση-παγίδα που έκανε η τέως. Βλέπετε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και το πιστοποιητικό των ορκωτών του ΣΟΛ ΑΕ για την διαχείριση τα τελευταία χρόνια στον ΕΔΟΕΑΠ δικαιολογούν το αίτημα του κλάδου για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ για ότι συμβαίνει αφού μεταξύ άλλων αναφέρουν:
# τουλάχιστον 400 χιλιάδες ευρώ για νοσήλια εξωτερικού χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.
# χαριστικές αποζημιώσεις ημετέρων της κάπου 65.000 ευρώ για προϋπηρεσία τριών χρόνων. -έξτρα μισθό στον αντιπρόεδρο που βαφτίσθηκε και διευθύνων σύμβουλος και προσελήφθη 
  # είναι τόσα τα ταξίδια εξωτερικού τη προηγούμενη τριετία που είναι θαύμα πως προλάβαινε κανείς να είναι και στην Αθήνα και να τα βγάζει πέρα με τέτοιο jetlag.
Είπαμε μόνο καθαρές κουβέντες χρειάζεται η επόμενη μέρα στις ενώσεις και τα ταμεία μας. Και βέβαια καθαρά πρόσωπα.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: