6/4/17

Οι Ρουφιάνοι των Άγγλων και οι «Ιστορικοί» της Πλάκας

Ο ένας αντιγράφει τον άλλον και συμφωνούν ότι η επίθεση της «ναζιστικής Γερμανίας», «κατά της χώρας μας». "εκδηλώθηκε στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας στις 05:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα".
Και η γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε με 15 λεπτά καθυστέρηση, διότι οι διαταγές είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τη «θερινή ώρα Βερολίνου».
Αλλά οι Ρουφιάνοι των Άγγλων και οι «Ιστορικοί» της Πλάκας δεν ενδιαφέρονται για την ακρίβεια των «γεγονότων». Πλάτες κάνουν στους Εγγλέζους. 
Στο γερμανικό υπόμνημα του φον Ρίμπεντροπ ,που επιδόθηκε στο Βερολίνο τονιζόταν ότι τα γερμανικά στρατεύματα «δεν ήσαν εχθρός του ελληνικού λαού», «ότι ο γερμανικός λαός δεν επιθυμεί να πολεμήσει τον ελληνικό λαό» και ότι «το κτύπημα που αναγκάζεται να δώσει η Γερμανία επί ελληνικού εδάφους αφορά κυρίως την Αγγλία».
Επομένως ,η Αγγλία ανέθεσε στους κομουνιστές πράκτορες της SoE με την «Εθνική Αντίστασις», να στρέψουν τα γερμανικά στρατεύματα εναντίον του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν το έργο της «Εθνική Αντίστασις», που επισώρευσε χιλιάδες θύματα στον ελληνικό λαό .

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χθες ηταν η επετειος του ολοκαυτωματος της κλεισουρας.
Ποσο μπινες πρεπει να εισαι για να σκοτωνεις γερους, γριες, παιδακια και εγγυους;

Ανώνυμος είπε...

Τα ολοκαυτώματα των SS τα θυμάσαι
Τα ολοκαυτώματα των συμμοριτών τα κάνεις αβαβά
Λωτούς τρώς;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία όταν ένας τακτικός στρατός εκτελεί για αντίποινα γυναικόπαιδα και γέρους... Καμμία δικαιολογία...

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν αποσιωπω τιποτα. Αν καποιος βλεπει ιδεολογικες αποχρωσεις σε πραξεις βιας, βαρβαροτητας, γενοκτονιας διαχωριζοντας σε καλα-κακα ολοκαυτωματα αναλογα πως τον βολευει, εχει απωλεσει την ανθρωπινη του ιδιοτητα προ πολλου.

Ανώνυμος είπε...

Ολοκαυτώματα είναι ΜΟΝΟΝ τα...περιούσια...

Να μην αντιγράψουμε το Copyright...

Ανώνυμος είπε...

Οι συμμοριτες αφου σκοτωσαν τους 2 γερμανους που τολμησαν να απομακρυνθουν απο την αυτοκινητοπομπη για να κατουρησουν,τους ξεκοιλιασαν και αφησαν τα πτωματα τους επιδεικτικα στο πρανες του δρομου.Οι γερμανοι αφου δεν ηξεραν που κρυβονται οι συμμοριτες,τα εβαλαν με τους κατοικους του χωριου και τους σκοτωσαν για αντεκδικιση.Οπως παντα,οι κομμουνιστοσυμμοριτες ηταν αποντες και δεν προστατεψαν τους Κλεισουριωτες...οι "ανταρτες"...οι δειλοι του Εαμ που δεν προστατεψαν ουτε ενα χωριο κατα τη διαρκεια της Κατοχης,μολις εφυγαν οι γερμανοι εγιναν λιονταρια μπροστα στους αμαχους και αοπλους χωρικους της Πελοποννησου.Ο Γκατζογιαννης στο βιβλιο του "Ελενη" περιγραφει με πολυ γλαφυρο τροπο το πως οι Ελασιτες που ειχαν καταλαβει το Λια ως "προστατες του Λαου",εγιναν λαγοι οταν εμαθαν οτι ανεβαινει στο χωριο γερμανικη περιπολια! Ειναι ισως το πιο εξευτελιστικο σημειο του βιβλιου για τον Ελας και αντικατροπτιζει την πραγματικη του δραση κατα την διαρκεια της Κατοχης.

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή λεπτομέρεια μόνο, για να μη νομίζεις ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχορτο... Ο Γκατζογιάννης γεννήθηκε το 1939, άρα το 1944 ήταν μόνο πέντε ετών!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ παντως εχεις φαει κομμουνιστοχορτο με τη σεσουλα

Ανώνυμος είπε...

Αν παραθεσω ολο το επεισοδιο με τους Ελασιτες που την κοπανησαν απο το χωριο Λια οταν εμαθαν για την επικειμενη αφιξη των Γερμανων,οπως την αναφερει ο Γκατζογιαννης,ειναι 5 σελιδες,οποτε διαβασε το βιβλιο μονος σου(σιγα μη το κανεις...).Εχει κι αλλα μεσα οπως:"Ο Ελασιτης Σπυρος Σκευης οργανωσε εναν θιασο βαζοντας για ηθοποιους τα πιο μεγαλα αγορια του χωριου.Επαιζαν ενα διδακτικο σκετς με τιτλο "Ερειπωμενα Σπιτια",ενα μελοδραμα για καποιο γενναιο Ελασιτη που επιστρεφει μετα τον πολεμο και βρισκει το σπιτι του καμμενο και την πεινασμενη αδελφη του να την τριγυρναει ενας δολιος μαυραγοριτης[...]Το ατυχο κοριτσι το επαιζε ο Γιαννης Κεπας,ιδανικος για τον ρολο...Το δραμα παιχτηκε ενα κυριακατικο απογευμα μπροστα σε ενα κοινο που γεμισε την πλατεια,κρατησε 2 ωρες με αποκορυφωμα οταν η ατιμασμενη παρθενα σκοτωνει τον μαυραγοριτη.Οι θεατες παρακολουθουσαν μαγεμενοι ως το σημειο που ο παλιανθρωπος εχωνε τα χερια του στο στηθος της οδυρομενης κοπελας και απαιτουσε να του ξοφλησει τα τροφιμα με νομισμα το κορμι της,οταν ακουστηκε απο τη μερια του κοινου μια φωνη πισω-πισω να λεει δυνατα:" Ο Κεπας με το φουστανι ειναι τοσο μπανικος,που καλα θα κανει να προσεχει μηπως τον στειλουνε στον Αρη!"
Ξεφυγανε καμποσα αθελητα γελια και η "πρωταγωνιστρια" με τουτη τη βρισια ξεχασε τα λογια του ρολου.Οι Εδεσιτες ελεγαν φαρδια-πλατια πως ο Αρης,ο τιμημενος ηρωας του ΕΛΑΣ ηταν παιδεραστης...Ολα τα ματια,μαζι και των ηθοποιων,στραφηκαν στους Σκευαιους στην πρωτη σειρα.Ο Σπυρος,ο συγγραφεας του εργου γυρισε να επισκοπισει τους πισω,που του ανταποδωσανε το βλεμμα αθωα.Οταν η σιωπη εγινε καταθλιπτικη,ο Σπυρος γυρισε κατα τη σκηνη και εγνεψε στους ηθοποιους.Ο Κεπας καταφερε να θυμιθει το παρακατω και το τελος του εργου χαιρετιστηκε με θυελλωδη χειροκροτηματα".

Μια χαρα τα θυμαται ο Γκατζογιαννης τα γεγονοτα...

Ανώνυμος είπε...

Άμα έχεις όσο μυαλό έχει ένας 5χρονος, μπορεί και να πιστέψεις όλα αυτά τα παραμύθια με τις απίστευτες λεπτομέρειες!

Τόσο στόκος είσαι να πιστεύεις ότι μπορεί ένας 5χρονος να θυμάται όλες αυτές τις λεπτομέρειες; Εσύ τι θυμάσαι ρε αστροπελέκι από μια παράσταση που παρακολούθησες όταν ήσουν 5 χρονών;

Ανώνυμος είπε...

Γραφεις 5 χρονια στο μπλογκ...εχεις διαβασει χιλιαδες σχολια απο τους φιλους...και δεν εχεις διδαχτει τιποτα!Ανεπιδεκτος μαθησεως!...Φτου κι'απ'την αρχη.
Κανονας Πρωτος:Για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα και να τεκμηριωσουμε αποψη και ειδικα οταν προκειται για κατι Ιστορικο,πρεπει να εχουμε το αποδεικτικο στοιχειο,δλδ τις Πρωτογενεις Πηγες.Που σημαινει οτι για αξιολογησεις ενα ντοκουμεντο και να κανεις κριτικη πρεπει να κατεχεις την πηγη(στη συγκεκριμενη περιπτωση το κειμενο).
ΑΝΟΗΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ;ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ Ο Νο 1 ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ!!!

Ο Γκατζογιαννης δεν ειναι Εβραιος.Στον μακρυ προλογο του "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" εξηγει το πως αντλησε τις πληροφοριες που συνδιασε με τις αναμνησεις του.Ολα τα προσωπα που αναφερει ειναι υπαρκτα(συγχωριανοι του δεξιοι και αριστεροι,χωρικοι απο κοντινα χωρια,δεξιοι και αριστεροι,Εδεσιτες και Ελασιτες,δασκαλοι,εμποροι,ιερεις,κτηνοτροφοι,προεδροι,παρεδροι,συζυγους,κτλ).Πολλοι απο αυτους βρισκονταν ΕΝ ΖΩΗ το 1983 και απο τους αποβιωσαντες υπηρχαν(και υπαρχουν) ενα σωρο συγγενεις αυτων.Ουτε ενας δεν αμφισβητησε τα γεγονοτα,τις καταστασεις και τις σκηνες που εξελισσονται στην αφηγηση.Τους αναφερει ολους με το ονοματεπωνυμο τους,αλλα κανεις τους δεν τολμησε να διαψευσει το οτιδηποτε!Αλλιως καποιος θα βρισκοταν να του κανει αγωγη για συκοφαντικη δυσφημιση!
Αυτα τα ολιγα...φροντησε να τα εμπεδωσεις καλα και να μην ερθεις την επομενη φορα αδιαβαστος.Δεν παραδιδω μαθηματα δωρεαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκατζογιάννης έγραψε ένα μυθιστόρημα με πυρήνα την μητέρα του, για αυτό και τιμήθηκε ως λογοτέχνης και όχι ως ιστορικός.

Αν το έγραψε το βιβλίο από αφηγήσεις επιζησάντων, τότε εξηγείται γιατί έχει μόνο τις απόψεις της μιας πλευράς για τα γεγονότα... Δεν το λες και το πρότυπο της αντικειμενικότητας αυτό το βιβλίο...

Αυτά που λες για τους αφηγητές που δήθεν αφηγήθηκαν τα γεγονότα στον Γκατζογιάννη είναι ολίγον φαιδρά. Πως να διαβάσουν το βιβλίο πεθαμένοι ή ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός χωριού της Θεσπρωτίας; Εξάλλου είναι γνωστό ότι το βιβλίο πούλησε κυρίως στο εξωτερικό, εκεί που τρώνε κουτόχορτο...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...