31/10/19

Σύντροφε Τσιπρόφσκι ιδού η προδοτική Προκήρυξη του πράκτορα Πλουμπίδη της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η προκήρυξη της ΚΚΕ λτδ, γράφτηκε στη Σωτηρία από τον πράκτορα του Μπάλφουρ Νίκο Πλουμπίδη, που καθοδηγούσε την «Παλιά Κεντρική Επιτροπή», (Μήτσος Παπαγιάννης, Β. Κτιστάκης, Χρήστος Κανάκης, Σταματία Βιτσαρά κλπ). 
Κυκλοφόρησε την 28η Οκτωβρίου, με σύνθημα, ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, κάτω η βασιλομεταξική σπείρα που τον προκάλεσε, όντας πουλημένη στους εμπολέμους Εγγλέζους! 
ΕΙΡΗΝΗ, Να σώσουμε τον λαό και την Ελλάδα. Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής Σωτήρας—Ειρήνης και προσανατολισμό προς την ισχυρή και ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση! 

 ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Τις θανατικές μπόμπες των αεροπλάνων και του στόλου της φασιστικής Ιταλίας που θερίζουν τα παλληκάρια μας στα μέτωπα και τους γέρους και τα γυναικόπαιδα στις πόλεις και τα χωριά, τις προκάλεσε η βασιλομεταξική σπείρα. 
Πουλημένη τούτη τη συγκεκριμένη στιγμή στους εμπολέμους Εγγλέζους η σπείρα αυτή, οδήγησε τον λαό μας σ' έναν πόλεμο άσκοπο, μάταιο κι εγκληματικά τυχοδιωχτικό για τα συμφέροντα των Εγγλέζων πλουτοκρατών και για να χάσει τον λουφέ της εξουσίας. 
Τον λαό και την πατρίδα μας δεν θα τους σώσει ο πόλεμος μα η ειρήνη. 
Την ειρήνη την υπονόμευαν στη χώρα μας η σπείρα των Εγγλέζων πλουτοκρατών με τον Μεταξά, και τον βασιλιά, τους προφορές τους. Ο πόλεμος αυτός σημαίνει για τον λαό μας ολοκληρωτική σφαγή, για την πατρίδα μας κατερείπωση και θα καταλήξει στην ξενική σκλαβιά. Όλ' αυτά είναι ακόμα καιρός να τ' αποφύγουμε. Θα τ' αποφύγουμε όμως μονάχα όταν ο λαός συντρίψει έγκαιρα τους πρωταίτιους της συμφοράς, τη σπείρα Μεταξά—Γλύξμπουργκ.
 Δεν κηρύσσουμε τη λιποταξία, τη φυγή μπροστά στον εχτρό. Μα η αλήθεια η πραγματικότητα επιβάλλει σε κάθε Έλληνα πατριώτη, να δει πως τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή ο πραγματικός υποκινητής και φορέας του πολέμου στη χώρα μας είναι η βασιλομεταξική σπείρα.
 Για την ανατροπή της πρέπει λοιπόν ο καθένας μας, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ν' αγωνιστεί. 
ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Μη γελιέσαι απ' τις άτιμες ψευτιές και πλαστογραφίες που χαλκεύει η βασιλομεταξική σπείρα για να σε παρασύρει στον όλεθρο, διαδίνοντας πως η Σοβιετική Ένωση θα τη βοηθήσει κατά της Ιταλίας. 
Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να γίνει όργανο των Άγγλων πλουτοκρατών και των ντόπιων οργάνων τους -της βασιλομεταξικής σπείρας.
 Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να δώσει χέρι βοηθείας στους δήμιους αυτούς του ελληνικού λαού, την ώρα που ο λαός μας υπερεντείνει τις προσπάθειες του ν' απαλλαγεί απ' αυτούς και ν' αποχτήσει μαζί με την ειρήνη, και την αληθινή ελευθερία του. 
Η Σοβιετική Ένωση διάψευσε τις διαδόσεις αυτές και η Κομμουνιστική Διεθνής προειδοποίησε πως την Ελλάδα την τραβάει μόνη κι ανίσχυρη στον πόλεμο η κυβέρνηοή της.
 Η Σοβιετική Ένωση αγωνίζεται για την ειρήνη και συνεχώς καλεί όσα κράτη την θέλουν (ανεξάρτητα απ' το εσωτερικό τους καθεστώς) να πάνε μαζί της αν θέλουν ν' αποτρέψουν τον πόλεμο απ' τα εδάφη τους. 
Τις σωτήριες για τον λαό και την πατρίδα μας προτάσεις της Σοβιετικής Ένωσης ΤΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ η βασιλομεταξική σπείρα. 
ΑΥΤΟ ΠΛΕΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! Και ΓΙ' ΑΥΤΟ η σωτηρία είναι δυνατή μονάχα, όταν η χώρα μας αποχτήσει κυβέρνηση που θα εκφράζει πραγματικά τους πόθους του λαού -την ειρήνη- και θα συνεργαστεί με τη Σοβιετική Ένωση. 
ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Όσο πιο σύντομα ανατρέψουμε τη βασιλομεταξική σπείρα, τόσο πιθανότερο είναι να γλυτώσουμε απ' τη βέβαιη σφαγή του λαού, την ταπεινωτική «ειρήνη», τον διαμελισμό της χώρας και την υποδούλωση του λαού μας σε καινούργια ξενική σκλαβιά. 
Το κόμμα μας , έγκαιρα μίλησε για τους κιντύνους που διατρέχουμε όσο η διδαχτορική σπείρα παραμένει στην εξουσία και σας κάλεσε ν' αγωνιστείτε για την ανατροπή της. Όσο είναι αλήθεια πως οι κίντυνοι αυτοί βγήκαν πραγματικοί, τόσο είναι σωστά και τα λόγια αυτά που σας βροντοφώναζουμε με όλη τη δύναμή μας. Τον λαό και την πατρίδα δεν θα τους σώσουμε σκοτωνόμενοι από τους φασίστες Ιταλούς για τα συμφέροντα των Άγγλων πλουτοκρατών και των οργάνων τους, της βασιλομεταξικής σπείρας, που τυρραννεί και λυμαίνεται μαζί με τους Διάκους και Μποντοσάκηδες τον λαό μας. 
ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΑΧΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ, ΑΠΟΧΤΩΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Το Κόμμα μας καλεί τον ελληνικό λαό στην αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της φιλοπόλεμης, βασιλομεταξικής σπείρας.
 Με διαδηλώσεις, απεργίες, με καθόδους απ' τα χωριά στις πόλεις, όλοι με μια φωνή: ΕΙΡΗΝΗ! ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ. ΕΙΡΗΝΗ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. 
28-10-1940 
Η Κεντρική Επιτροπή ΤΟΥ ΚΚΕ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://odysseiatv.blogspot.com/2019/10/1170.html?showComment=1572510149017#c2227731618734517087

https://www.dianeosis.org/wp-content/uploads/2016/05/Doxiadis_1946.pdf

Ανώνυμος είπε...

είπε το αυτονόητο για έναν πόλεμο που κανείς δεν ήθελε και τον επέβαλαν οι Άγγλοι και οι τραπεζίτες.

Ανώνυμος είπε...

Τον Μεταξά όμως γιατί τον κατηγόρησε και γιατί μιλούσε για βασιλομεταξικη δικτατορία;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου για τους Αγγλους πολεμησε ο ελληνικος λαος και αυτοι τον φιλοδωρηησαν οπως του αξιζε (εμφυλιος Κυπριακο, Σεπτεμβριανα κλπ) κι αν δεν ηταν ο Μολοτωφ αν δεν κανω λαθος (για τους δικους τους λογους ασφαλως) ΟΥΤΕ ΤΑ 12νησα δεν θα μας εδιναν τα Αγγλοτομαρα. Μην τρελλαθουμε κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!

Επιτέλους ένα μοναδικό ντοκουμέντο που βάζει τα πράγματα στην θέση τους!

Αυτό είναι το ΚΚΕ.

Το πάντα πανούργο ΚΚΕ...

Το ΚΚΕ που σήμερα φοβίζει τον κοσμάκη, βλέποντάς το με τα ρόπαλα στο χέρι μέρα μεσημέρι...

Το ΚΚΕ που μιλά δημόσια για Μακεδονία των Αλβανών, τον Σκοπιανών...των Βουλγάρων..

Το ΚΚΕ που έχει χωθεί και είναι πλειοψηφία στης Δημόσιες Υπηρεσίες του τόπου...

Το ΚΚΕ που σιχαίνεται την λέξη έθνος...

Το ΚΚΕ που έχει μίσος για κάθε ελληνική επιχείρηση..

Το ΚΚΕ που δεν αναγνωρίζει ΚΑΜΙΑ δημοκρατία..

Το ΚΚΕ του Πλουμπίδη...

Το ΚΚΕ του κνίτη Τσίπρα..

Το ΚΚΕ του Θεοδωρικάκου, δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανώνυμος είπε...

Για τον συμμοριτοπολεμο ή τον... "εμφύλιο" όπως τον λες φταίνε ΚΥΡΙΩΣ τα "κόκκινα" τομάρια αφού θα μπορούσαν να τον είχαν αποφύγει! Όπως προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή, με νύχια και με δόντια, να αποφύγει τον πόλεμο κι ο Μεταξάς!!! Μέχρι την τελευταία στιγμή!!! Ακόμα και μετά τον τορπιλισμο της Ελλης, ακόμα και μετά τον νικηφόρο πόλεμο επί των Ιταλών!!! Αλλά τα "κόκκινα" τομάρια, τον Μεταξά τον έβριζαν και τον βρίζουν!!! Κι ο Ζαχαριάδης θα μπορούσε να αποφύγει τον... "εμφύλιο" (αφού γνώριζε ότι η Σ.Ενωση τους είχε εγκαταλείψει) αλλά δεν το έπραξε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ το κόμμα σου λα(γ)ε... στιφάδο! ΚΚΕ, Στοά και ΚΙΣ είναι η πληγή της Ελλάδος! ΚΚΕ, Στοά και ΚΙΣ βίοι παράλληλοι! Και οι μασονοδικασταδες τούς προστατεύουν!