9/10/19

Αν έχεις τύχη, διάβαινε

γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο συγγραφεύς και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος είχε τύχη βουνό. Υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού. 
Στη διπλανή αίθουσα..... βρισκόταν γιατρός που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, το ασθενοφόρο κατέφθασε σε χρόνο dt, η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τάχιστη, η εισαγωγή στο χειρουργείο άμεση. Σώθηκε και του εύχομαι να είναι καλά στην υγεία του και σιδερένιος. 

Η ανώνυμη 52χρονη καθηγήτρια υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου παρακολουθούσε συνέδριο φιλοσοφίας. Το νοσοκομεία στον Πύργο δεν είχε τα αναγκαία, για να την περιθάλψει. Ούτε το τεράστιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Έτσι, το ασθενοφόρο τη μετέφερε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Απεβίωσε στη διάρκεια της πολύωρης διαδρομής. Δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς με εναέριο μέσο στην Αθήνα; 
Από την Ανδραβίδα ας πούμε. 

Κι’ εμείς πλακωνόμαστε για το αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες οι αλλοδαποί που κατακλύζουν τα νησιά μας με πρωτόγνωρη άνεση. Τους παρομοιάζουμε ακόμη και με τους προγόνους μας που κατέφυγαν στην πατρίδα το 1922. 
«Στην πατρίδα», όχι αλλού. 
Οι ΜΚΟ πανταχού παρούσες. Μεγάλη μπίζνα το μεταναστευτικό. 
Οι μίζες πάνε κι΄ έρχονται. Οι εισβολείς μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, για να εγκατασταθούν σε χώρους, όπου θα υπάρχει ανθρώπινη διαβίωση.
 Στην Πάτρα τράπεζα εκπλειστηρίασε το σπίτι διαζευγμένης μητέρας με τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ. Ψάχνει να βρει τρόπο να μετεγκατασταθεί, διότι οσονούπω θα εξωσθεί. Δεν έχει ούτε δουλειά. 
Δεν υπάρχουν δομές για τους αναξιοπαθούντες αυτόχθονες.
 Ούτε ΜΚΟ να της συμπαρασταθούν, αφού δεν υπάρχει κοκό. Όλα τέλεια. Συν Αθηνά και χείρα κίνει. 
Αχ αυτή η χειρ. Πανταχού απούσα. Καληνύχτα μας. 


4 σχόλια:

DIMOKLITOS είπε...

Ὅλοι ἀναλύουν, ἀναλύουν, ἀναλύουν, Λένε, λένε, λένε.

Ἐπαναλαμβάνουν ἐπαναλαμβάνουν, ἐπαναλαμβάνουν τὴν φρίκη τῆς καταστάσεως στὴν Ἑλλάδα.

Ἐσεῖς ἂν εἴχατε ἐπιχείρηση θὰ πέρνατε τέτοιους ὑπαλλήλους; Μόνον νὰ λένε.

Ἕνα σπίτι ἔχει γκρεμιστεῖ. Ὅλοι λένε, ναὶ τὸ εἴδαμε νὰ γκρεμίζεται.

Ἡ αὐτοψία τῆς πολεοδομίας λέει, ναὶ γκρεμίστηκε.

Δηλαδὴ λένε τὸ γεγονός. Δηλαδὴ δὲν λένε τίποτες.

Ἔτσι εἶναι ὅλοι τους δὲν λένε τίποτες, ἁπλᾶ περιμένουν τὸ μοιραῖο.

Καὶ ὅταν ἔρθῃ θὰ τοὺς καταπιεῖ ΟΛΟΥΣ.



Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, οι άνθρωποι δεν είναι σωστά πληροφορημένοι.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα,με την οικογένεια Μαυρίκου τί συνέβη; Ο Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός στο αυτοκίνητό του, κάποιοι μίλησαν τότε για δολιοφθορά! Η μητέρα του κι ο αδελφός του "βούτηξαν" προχτές με το αυτοκίνητο στη θάλασσα! Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε ξεκινήσει από το ΠαΣοΚ; Ένα διάστημα δούλεψε στο κανάλι του Καρατζαφέρη μετά "ανέλαβε" την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολη"! Τί συνέβη με αυτόν; Έχεις πληροφορίες;

Ανώνυμος είπε...

οποια πετρα κι αν σηκωσειs τον περιστεροχεσμενο καθετηρα θε να βρειs!

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...