23/10/19

Πάρτι αδιαφάνειας στην ΕΣΗΕΑ

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εστάλη η ακόλουθη επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Ι Τσαλαπάτη που καταγγέλλει πάρτι αδιαφάνειας στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, 
Τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα κρούσματα παρατυπιών και αδιαφάνειας στο τρόπο διοίκησης της ΕΣΗΕΑ με ευθύνη ενός σχηματισμού που εμφανίζεται ως πλειοψηφία, η οποία δεν έχει πλέον αντίκρισμα στη βάση.

 1.Δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων και αποφάσεων που να ανταποκρίνονται στη νόμιμη διαδικασία που ορίζει το καταστατικό. Έχουμε ήδη καταγγείλει την ύπαρξη κατασκευασμένων «πρακτικών» και κειμένων. Η Ένωση λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό και απολογισμό και με ουδεμία ενημέρωση για τα οικονομικά και τα αποθεματικά της, την διαχείριση των ιδρυμάτων, τις δήθεν χορηγίες και τις οφειλές εκατομμυρίων από τρίτους. Το κρίσιμο μέγεθος με το πρόστιμο 170.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί για τον τρόπο που έγιναν σεμινάρια για ανέργους, αποτελεί μια υπόθεση που επιδιώκουν κάποιοι να συγκαλύψουν!...Όπως και άλλα που αφορούν το αγγελιόσημο.

 2.Η βιομηχανία… «ψηφοφοριών» δια περιφοράς στην οποία επιδίδεται με πάθος η προεδρική πτέρυγα, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου ή του καταστατικού. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον αποκλεισμό μελών του ΔΣ την κατάργηση της καταγραφής απόψεων θέσεων , τον αποκλεισμό κάθε συζήτησης, τον εξοβελισμό της ελευθερία βούλησης και τις προκατασκευασμένες διαδικασίες και αποφάσεις για λόγους που εξυπηρετούν την πλειοψηφία. Έχει επιλεγεί ως μέθοδος που επιχειρεί να καθιερώσει την εκτροπή ως δήθεν κανόνα δικαίου!...Αυτό ισχύει δυστυχώς και για τα ιδρύματα της ΕΣΗΕΑ. 

3. Η συστηματική έκδοση δελτίων τύπου δεν εκφράζουν αποφάσεις του ΔΣ και ως εκ τούτου είναι ανυπόστατα με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια που παραπλανούν τον κλάδο και την κοινή γνώμη.

 4. Η απαγόρευση από την πλειοψηφία ενημέρωσης των μελών του ΔΣ και του Μικτού Συμβουλίου για τα υπομνήματα τις θέσεις, τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ αποτελούν μία ακόμη ενέργεια λογοκρισίας, την οποία με απόφαση παρόντων στο προηγούμενο ΔΣ θελήσατε να νομιμοποιήσετε. 

5. Πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις και συσκέψεις με διάφορους παράγοντες και επικρατούν μεθοδεύσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εφημερίδες, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στη ΓΓ Ενημέρωσης, στα δημοτικά ραδιόφωνα.

 6. Οι συνάδελφοι έχουν μείνει δίχως ΣΣΕ και έχουν παραδοθεί με ευθύνη της πλειοψηφίας σε προσωπικές συμβάσεις ντροπής, που υπαγορεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Συνεχίζονται οι απολύσεις, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές μηνών και τα «φέσια» στα Ταμεία αποτελούν μια επικίνδυνη κατάσταση. 

7.Η τελευταία ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο έχει οδηγήσει σε νέες μεγάλες περικοπές μισθών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συνάδελφοι χάνουν ήδη μέχρι και ένα ολόκληρο μισθό!... Στο θρίλερ με την ΚΥΑ για τις οφειλές από την περίοδο του Μαύρου στην ΕΡΤ το ΔΣ μένει απλός θεατής , όπως και για τις οφειλές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από την περίοδο 2012-13, καθώς και για όσα μεθοδεύονται στα δημόσια ΜΜΕ. Η υπόκλιση στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΠΕ είναι αποκαλυπτική.

 8. Η καινούργια επέλαση σε βάρος των συνταξιούχων συναδέλφων μας με τα εκκαθαριστικά Πετρόπουλου, τον δήθεν επανυπολογισμό, την ληστεία με τα αναδρομικά και τα καινούργια «κόλπα» με το νέο ασφαλιστικό αφήνουν αδιάφορη την σύμπραξη που διοικεί την ΕΣΗΕΑ, ενώ οι συνεργάτες της κοροϊδεύουν τους συναδέλφους μας. 

9.Τα ….θετικά σημεία που η σύμπραξη του προεδρείου δήλωσε ότι βρήκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με το οποίο η ανάπτυξη στηρίζεται στην κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τη συνεργασία που έχει καταλάβει και τις καρέκλες στον ΕΔΟΕΑΠ. Αντιλαμβάνεστε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τους αποκλεισμούς θεμάτων, και τον τρόπο λειτουργίας του μόνο τα συμφέροντα του κλάδου δεν υπηρετεί .
 Δημ. Ι. Τσαλαπάτης » 


Δεν υπάρχουν σχόλια: