17/10/19

Ο Μπόικο επείγεται για τον Χασισέμπορο και τη Βόρεια

«Είναι πολύ σημαντικό για τα Βαλκάνια, την περιοχή και τις σχέσεις μας με την Βόρεια και την Αλβανία, να τους δοθεί ευρωπαϊκή προοπτική. Θα ήταν ιστορικό λάθος, αν δεν τους επιτραπεί σήμερα να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα με τον Μπόικο, η Βουλγαρία σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργούσε εμπόδιο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, διότι αποφάσεις επί αμφιλεγόμενων ζητημάτων θα μπορούσαν να αναζητηθούν και στη συνέχεια.

Ο Κούλης είπε:  «Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας , αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, να είναι προσηλωμένοι στο κράτος του διεθνές δικαίου και φυσικά να σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων».

ΥΓ. Το τι ήθελε να πει θα το εξηγήσει  η Σία στις 9 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλώσεις μητροπολίτου Δημητριάδος για την απόφαση της Ι.Σ. για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο

https://www.youtube.com/watch?v=4Qo5bAFo5Pg


Metropolitan Ignatius of Volos Church of Greece about the Ukrainian Autocephaly

https://www.youtube.com/watch?v=phYFE0AlbTs

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...