12/10/19

Οι Πυθαγόρειοι παίζουν μπάλα στην Μεγάλη Ελλάδα

Στον Κρότωνα , την πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας, την πατρίδα του Μίλωνα υπάρχει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «Κροτόνε» της οποίας οι οπαδοί είναι περισσότεροι γνωστοί στην Ιταλία για την… περηφάνια που τρέφουν για την αρχαιοελληνική καταγωγή τους.
Ο Κρότωνας είναι αποικία των Αχαιών του 710 π.Χ. Είναι χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Αισάρου. Το 1994 έγινε πρωτεύουσα της επαρχίας του Κροτόνε και σύμφωνα με την απογραφή του Ιουλίου 2007, ο πληθυσμός της ήταν 61.000 κάτοικοι. 
Τα δύο συνθήματα που δονούν το γήπεδο «Ezio Scida» είναι το «Salutate la magna Grecia» («Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα») και το «Noi siamo la Magna Grecia» («Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα»)! 

Σε κάθε εντός έδρας αγώνα υπάρχει ένα τεράστιο πανό, που προσδιορίζει με καμάρι τον Κρότωνα ως «πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας». απεικονίζοντας την πόλη στο χάρτη του ιταλικού νότου. 

Τη σεζόν 2016-17 η Κροτόνε έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Serie Α, πετυχαίνοντας ένα μικρό θαύμα αφού ο στόχος με τον οποίο είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν η παραμονή. Η πόλη είναι από τις πιο φτωχές του ιταλικού νότου και το μπάτζετ εξαιρετικά περιορισμένο. 
Ο σύλλογος ωστόσο διαθέτει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικό φυτώριο, μετά τη συνένωση των δύο ποδοσφαιρικών Ακαδημιών που λειτουργούσαν υπό την αιγίδα του και τον τροφοδοτούσαν.
Οι οπαδοί της Κροτόνε έδωσαν το δικό τους χρώμα στη Serie A τη διετία 2016-18 που ο σύλλογος σουλάτσαρε στα σαλόνια. To Μάη του 2018 υποβιβάστηκε χάνοντας από τη Νάπολι στο τελευταίο ματς. Φέτος όμως βρίσκεται στη δεύτερη θέση ύστερα από εφτά αγωνιστικές και το όνειρο των οπαδών της δεν είναι άλλο από το να διαφημιστεί ξανά η Μεγάλη Ελλάδα στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

1 σχόλιο:

DIMOKLITOS είπε...

Μεγάλη συγκίνηση ἀκόμα καὶ ὅταν βλέπεις μία τέτοια εἰκόνα στὸ δυαδίκτυο.

Ὁ Ἑλληνισμὸς εἶναι μία Ἱδέα καὶ ὡς γνωστὸ τέτοιου εἰδους Ἱδέες ἔρχονται ἀπὸ τὸ παρελθὸν

καὶ μᾶς ὁδηγοῦν στὴν ἀνασυγκρότηση τοῦ μέλλοντος.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 1941. 92η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Ο Μεταξάς είχε ακόμη 48 ώρες ζωής. Ο Αντισμήναρχος Τσιάνο στην Αλβανία

Το Γενικό Στρατηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 1941, με το πολεμικό ανακοινωθέν αριθ. 234 ανακοίνωσε: «Στο ελληνικό ...