9/3/22

‎ Η Κίνα συντάχτηκε με την Ρωσία και ζήτησε διευκρινήσεις για τα κίνητρα και τους στόχους των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ σε 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, και όχι μόνο . Η Κίνα εκτιμά ότι οι βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι «απλώς η κορυφή του παγόβουνου».


«Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει και ελέγχουν 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, ανοίγοντας μια σειρά θεμάτων για το θέμα αυτό. Ο Ζάο είπε ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επίσης πολλές βιολογικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη στρατιωτική βάση FORT DETRICK. «Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των ΗΠΑ; Τι έχει κάνει συγκεκριμένα;» ρώτησε ο Ζάο. Ο Κινέζος αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να δώσουν πλήρη απολογισμό των βιολογικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να υποβληθούν σε πολυμερή επαλήθευση, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη διεθνή συνθήκη για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...