17/3/22

Λ.Δ. Ντόνετσκ: Στις μάχες για τη Μαρίνκα, σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί μισθοφόροι

 

Ο υποδιοικητής της Λαικής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ Έντουαρ Μπασούριν ανακοίνωσε ότι «Κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του χωριού Μαριίνκα που βρίσκεται  νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ από τους  Ουκρανούς , καταστράφηκε ο Σταθμός Διοίκησης  του 1ου Μηχανοκίνητου Τάγματος της 54ης Ταξιαρχίας. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του  βρέθηκαν αμερικανοί όπλα , ανέφερε.

Μιλάμε για εκτοξευτές χειροβομβίδων NLAW, SMAW, σταθμό ραντάρ AN / TPQ-48, καθώς και προσωπικά αντικείμενα Αμερικανών εκπαιδευτών.Στο σακίδιο, που βρισκόταν δίπλα στα λείψανα ενός από τους μαχητές, βρέθηκε η σημαία της πολιτείας του Τενεσί. Κατέστη δυνατή την ταυτοποίηση των νεκρών . Ηταν ο λοχαγός Michael Hawker, ο υπολοχαγός Logan Shrum και ο υπολοχαγός Cruz Tomblin, οι οποίοι ήρθαν στην Ουκρανία το 2018.

Ο Μπασούριν πρόσθεσε ότι σήμερα  εξοντώθηκαν 30 Ουκρανοί μαχητές ,  και ότι περιήλθαν ως λάφυρα ένα άρμα μάχης και ένα BMP έχουν συλληφθεί.

Η απελευθέρωση της Μαρίινκα  θα μετακινήσει το μέτωπο μακριά μακριά από την πρωτεύουσα, εξασφαλίζοντας ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα προχώρησαν 10 χιλιόμετρα και πήραν τον έλεγχο των οικισμών novomayorskoye, και Prechistovka, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασενκοφ . «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη επίθεση, πήραν τον έλεγχο των οικισμών Νοβομαγιόρσκογιε και Πρεσιστόβκα. Η προέλαση σήμερα ήταν 10 χιλιόμετρα .Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αεροπορία και η αεράμυνα των Ρωσικών Δυνάμεων κατέρριψε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-24 στον αέρα κοντά στο χωριό Μπέλκι, καθώς επίσης πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2. Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της Ρωσίας έπληξαν 29 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 182 ουκρανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, 177 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 1.400 άρματα μάχης και άλλα πολεμικά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...