20/3/22

Για χάρη ενός χτυπήματος στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να οδηγήσουν σε λιμοκτονία όλο τον κόσμο.

 

Σε απάντηση στις απειλές του υπουργού Γεωργίας των ΗΠΑ να πλήξει τα ρωσικά λιπάσματα, η Βραζιλία αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτό. Είναι αδύνατο να επιβληθεί εμπάργκο στα λιπάσματα από τη Ρωσία, καθώς αυτό όχι μόνο θα αυξήσει τον παγκόσμιο πληθωρισμό, αλλά απειλεί και τις ελλείψεις τροφίμων, προειδοποιούν οι Βραζιλιάνοι.
 Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά λιπάσματα.
 Γιατί η Ουάσιγκτον δεν φοβάται την αύξηση του αριθμού των πεινασμένων ανθρώπων; 
 Τα ρωσικά λιπάσματα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον κατάλογο των αγαθών που εμπίπτουν σε κυρώσεις λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, δήλωσε η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας Τερέζα Κριστίνα ντα Κόστα Ντίαζ. " Απαγόρευση του εφοδιασμού με λιπάσματα από τη Ρωσία επιδεινώνει τον πληθωρισμό και απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια, ειδικά στις ευάλωτες χώρες. Περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ήδη λιμοκτονούν, πρόσθεσε. 
 Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας λιπασμάτων. Αγοράζει το 85% των λιπασμάτων στο εξωτερικό. 
Η Ρωσία και η Λευκορωσία (η οποία βρίσκεται επίσης υπό οικονομικές κυρώσεις) αντιπροσωπεύουν συνολικά το 28%. Εάν τα λιπάσματα είναι ελλιπή, θα αμφισβητηθεί το καθεστώς της Βραζιλίας ως του μεγαλύτερου εξαγωγέα γεωργικών προϊόντων, από σόγια έως καφέ και ζάχαρη. 
"Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα επιδεινώνοντας την παγκόσμια πείνα", προειδοποιεί ο υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας. 
 «Η ζήτηση για λιπάσματα στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται ραγδαία, κατά το γεωργικό έτος 2021-2022, η συνολική ζήτηση τους ξεπέρασε τους 195,6 εκατομμύρια τόνους. 
Τα λιπάσματα έχουν γίνει ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία των τροφίμων των περισσότερων χωρών στον κόσμο. Η έλλειψή  τους συνοδεύεται πάντα όχι μόνο από την αύξηση των τιμών των τροφίμων, αλλά και από την αύξηση του αριθμού των πεινασμένων ανθρώπων.  Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εθελοτυφλούν στην πείνα για χάρη ενός πλήγματος στη Ρωσία. 
"Ενδέχεται να χρειαστούν θυσίες για την αντιμετώπιση του αδικαιολόγητου πολέμου που αποφάσισε να ξεκινήσει η Ρωσία", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ κατά τη διάρκεια εικονικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα. 
Σε απάντηση αυτής της απειλής, η Βραζιλία κάλεσε να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά των ρωσικών λιπασμάτων. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι του Rt στο YouTube μέσω άλλου χρήστη.

https://youtu.be/XQeksj2Ds78

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...