22/3/22

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή ουκρανικού αυτοκινούμενου πυροβόλου μεγάλου διαμετρήματος με βλήματα υψηλής ακρίβειας

 


Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από την προέλαση της στρατιωτικής φάλαγγας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ  αναφέρθηκε και στις μάχες στο Ντονμπάς και ανακοίνωσε την καταστροφή μονάδων μεγέθους τάγματος της 53ης και της 54ης  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την Λαϊκή Πολιτοφυλακή. 

Οι μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής   του Ντονέτσκ προήλασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έως και πέντε χιλιόμετρα προς την κατεύθυνση του Κουράκοβο απελευθερώνοντας τους οικισμούς Σλάβια, Τρουντόβσκαγια, Σάκτα Τσελιουσκίντσεφ και Μαριάνκα.

Άλλα τμήματα  της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ ,έχουν  εισχωρήσει  τέσσερα χιλιόμετρα στην ζώνη ευθύνης  της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και μάχονται για την απελευθέρωση   των οικισμών Καμένκα, Νοβοσελίβκα Βτόραγια, Βερκνετορέτσκε.

 

Η Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) έχει υπό τον έλεγχό της περίπου του 80% του εδάφους της δημοκρατίας και συνεχίζει την επίθεσή της εναντίον των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΔ του Λουγκάνσκ Λεονίντ Πασέχνικ που ονόμασε τις πόλεις και τις κωμοπόλεις που εξακολουθούν να ελέγχονται από την ουκρανική πλευρά, Είναι :  η Ποπάσνα, το Ρουμπέζν, το Λυσιτσάνσκ, το Σεβεροντόνετσκ και η Κρεμεννάγια.
«Η υπόλοιπη δημοκρατία απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Πασέχνικ, που χαρακτήρισε την κατάσταση στη ζώνη μάχης εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο , τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές δυνάμεις και εξοπλισμός για την τελική ήττα του ουκρανικού στρατού στην περιοχή. «Σχεδόν σε όλα τα απελευθερωμένα εδάφη άρχισαν να λειτουργούν βενζινάδικα, αυτό ήταν ένα σοβαρό ζήτημα (...). Οι εργασίες όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν ξεκινήσει», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΔ Λουγκάνσκ για την κατάσταση στους κατεχόμενους οικισμούς.
 Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ (DPR) έχι έλεγχο σχεδόν της μισής περικυκλωμένης Μαριούπολης. Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς στην πόλη εκτιμώνται ως πολύ βαριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...