17/3/22

Ο Πουστρόν πουλάει πόλεμο και μεταξωτές κορδέλες

 

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία για να προετοιμαστούν για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση είπε ο Πουστρόν και κάλεσε τους άλλους Ευρω-παίους «ηγέτες» να τον ακολουθήσουν.
 «Πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις στον αμυντικό τομέα για να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο υψηλής έντασης που μπορεί να έρθει στην ήπειρό μας», είπε. Κατά τη γνώμη του, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πέμπτης Δημοκρατίας είναι ο μόνος πλήρης στρατός στην Ευρώπη. Ο Μακρόν υπενθύμισε την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων της ευρωπαϊκής ηπείρου. 
 Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης στο προεκλογική του πρόγραμμα ότι η ετήσια χρηματοδότηση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων θα αυξηθεί στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025. "Επί του παρόντος, η χρηματοδότηση του στρατού ανέρχεται σε 40,9 δις ευρώ ετησίως. Παρά την κρίση, κρατήσαμε την υπόσχεσή μας , (στις ΗΠΑ) και από το 2020 δαπανούμε το 2% του ΑΕΠ για αμυντικές ανάγκες»,κατέληξε.

Ο Γάλλος πρόεδρος  πιστεύει ότι τον επόμενο ενάμιση χρόνο, ολόκληρος ο κόσμος θα βιώσει  μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση εξαιτίας όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία.  "Θα αντιμετωπίσουμε μια βαθιά επισιτιστική κρίση τους επόμενους 12-18 μήνες, ειδικά σε χώρες που εξαρτώνται πολύ από τη Ρωσία - στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οπότε η Ευρώπη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό, μια πρόκληση τόσο για την ίδια όσο και για τους εταίρους της", δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του προεκλογικού του προγράμματος. 
 Επίσης, ο Μακρόν σε περίπτωση επανεκλογής υποσχέθηκε να εξασφαλίσει την «επισιτιστική ανεξαρτησία» της Γαλλίας. 

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου 2022 - ο επικεφαλής της δημοκρατίας εκλέγεται για πέντε χρόνια. 
Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου. 
Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε τον τελικό κατάλογο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές - περιελάμβανε 12 πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: