22/3/22

Η Ρωσική Δούμα ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για Αυτοδιάθεση στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Οι κάτοικοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν το καθεστώς ανεξάρτητης δημοκρατίας ή να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

 

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Δούμας για την Ασφάλεια Αντρέι Λουγκοβόι δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Moscow Speaks» «….Φυσικά, η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων θα πρέπει να αποφασιστεί από τους κατοίκους των νότιων περιοχών της Ουκρανίας . Πρώτα απ 'όλα, εννοώ τις περιοχές Ζαπορίζιεμ Χερσών Νικολάγιεφ και Οδησσό. Η Οδησσός, όπως και η Σεβαστούπολη, είναι σύμβολα του ρωσικού κράτους και της ιστορίας. Κατά τη γνώμη μου, όλα πηγαίνουν στο γεγονός ότι θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα, απλώς πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να επαληθεύσουν αντικειμενικά τους σκοπούς της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης και να επικοινωνήσουν με τον στρατό μας. Αυτό το βλέπουμε αυτό στη Μελίτοπολη, στη Χερσώνα και σε ορισμένα άλλα εδάφη της νότιας Ουκρανίας, ότι γενικά ο πληθυσμός είναι αρκετά ήρεμος σχετικά με την άφιξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εκεί. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να πιέσουμε, αλλά είναι απαραίτητο να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να το πράξουν. Τάσσομαι υπέρ της διεξαγωγής αυτών των δημοψηφισμάτων. Ποιο ερώτημα θα τεθεί: η αναγνώριση της ανεξαρτησίας ή της προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει ήδη να αποφασιστεί από τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τετάρτη 30 Μαΐου 1945 ο Ριζοσπάστης ανακοίνωσε την άφιξη στην Αθήνα του σύντροφου Νίκου

  Μετά την συμφωνία που έκλεισε στο Λύνεμπουργκ, ο Ζαχαριάδης με την Ιντέλιτζενς Σέρβις, o Άγγλοι, τον μετέφεραν συμβολικά  τον σ. Νίκο, ...