16/3/22

Το Κρεμλίνο θεωρεί τη σουηδική εκδοχή της Ουδετερότητας της Ουκρανίας αποδεκτό συμβιβασμό.Εάν υιοθετηθεί αυτή η επιλογή, η Ουκρανία μπορεί να γίνει μια ουδ΄τερη χώρα με τον δικό της στρατό.

 

"Είναι μια επιλογή που συζητείται πραγματικά τώρα και η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως πραγματικά συμβιβασμός", δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. 
 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, αποφασίζεται το ζήτημα του μεγέθους του στρατού. 
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, συζητείται επίσης το ζήτημα της άρσης των αντιρωσικών κυρώσεων, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουτένκο, σύμφωνα με το RIA Novosti. 
"Όλα τα ζητήματα συζητούνται σε ένα συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των κυρώσεων", ανέφερε ο διπλωμάτης. 
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι και δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να δεχθεί μια τέτοια συνάντηση.
Φλεγόμενα συντρίμμια: Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδειξε πλάνα από την καταστροφή ουκρανικών αποθηκών με πυρομαχικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: