9/3/22

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν ντε φάκτο οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

 

ΜΟΣΧΑ, 9 Μαρτίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν στην πραγματικότητα οικονομικό πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι από την πλευρά της Ουάσιγκτον, η αποκήρυξη της κρίσης στην Ουκρανία είναι μια «στρατηγική ήττα του Πούτιν». 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν  κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία και διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Απαντώντας στο ερώτημα ποιες είναι οι πιθανότητες της Μόσχας να μην χάσει σε αυτόν τον πόλεμο, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να συνδέσουν ολόκληρο τον κόσμο με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «κάνουμε ό,τι ανταποκρίνεται καλύτερα στα συμφέροντά μας».
 Ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους δεν διευκρίνισε σε ποιους τομείς μπορεί να επιβάλει η Ρωσία κυρώσεις αντιποίνων. "Θα αφήσω την ερώτησή σας αναπάντητη. Όχι, δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες ακόμα", ανέφερε. 
Η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας εξελίσσεται σε θύελλα  και δεν είναι γνωστή "σε ποιο βαθμό αναταράξεων θα φτάσει", δήλωσε ο Πεσκόφ. "Βλέπουμε ότι η κατάσταση στις ενεργειακές αγορές είναι ταραγμένη. Όλοι μαζί δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό αναταράξεων θα φτάσουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος Του Κρεμλίνου. 
 Σχολιάζοντας τα λόγια της Νούλαντ, ο οποίος αποκάλεσε τον Nord Stream 2 «σωρό από μέταλλο», ο Πεσκόφ θεώρησε ενδεικτικό ότι «ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος διπλωμάτης το λέει αυτό». Σημείωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι "μέταλλο, αλλά έτοιμος για χρήση". Η απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την αγορά ρωσικής ενέργειας θα εξεταστεί σοβαρά από τη Μόσχα, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι επωφελές για αυτήν σε αυτή την κατάσταση, δήλωσε ο Πεσκόφ. "Πράγματι, η κατάσταση αξίζει μια πολύ, πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση - αυτές οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον [Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο] Μπάιντεν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου. "
Τι θα κάνει η Ρωσία; Η Ρωσία θα κάνει ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι ωφέλιμο για αυτήν την κατάσταση", δήλωσε ο Πεσκόφ. "Προστατεύουμε τα συμφέροντά μας, θα κάνουμε [τα πάντα] σύμφωνα με τα συμφέροντά μας", ανέφερε.
Η  Ρωσία υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστος εγγυητής της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας, και εκτιμά αυτή τη φήμη.  "Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Ρωσία υπήρξε, είναι και παραμένει αξιόπιστος εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας όχι μόνο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, αλλά και του παγκόσμιου επιπέδου", τόνισε απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα κράτη που υποστηρίζουν κυρώσεις εναντίον της. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Μόσχα προμηθεύει ακόμη και τώρα άλλες χώρες με ενεργειακούς πόρους.
 "Και η Ρωσία εκτιμά αυτή τη φήμη ως αξιόπιστο προμηθευτή ενεργειακών πόρων", ανέφερε. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ο Πεσκόφ, η Δύση καθιστά την κατάσταση πολύ δύσκολη και μας κάνει να το σκεφτούμε σοβαρά. 

1 σχόλιο:

soulis είπε...

Σπυρο θα ειδες οτι η χουντα Μητσοτακη διεταξε απο χθες τους παροχους να μπλοκαρουν το RT.Ειναι ροσο ατιμοι που εβαλαν μπροστα καποια ΕΔΠΠΙ που ειναι καποια επιτροπη για την προσβολη της πνευματικης ιδιοκτησιας στο διαδικτυο λεγοντας οτι το RT δηθεν την παραωιαζει.