20/3/22

Ο ρωσικός στρατός di;elyse το Εβραιο-Ουκρανικό τάγμα "Ντονμπάς"

Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνουν την συντριβή του τάγματος "Ντονμπάς", δήλωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ το βράδυ της 20ης Μαρτίου. "Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προχώρησαμε 12 χιλιόμετρα, φτάσαμε στη γραμμή Νικόλσκογιε  και, σε συνεργασία με τις μονάδες της Πολιτοφυλακής   του Ντονέτσκ, αποκλείσαμε το χωριό Σλάντκοε από τρεις πλευρές. Μέχρι και 60 μαχητές, δύο άρματα μάχης, τρία BMPs, έξι πυροβόλα  αλλά και όλμοι των εθνικιστών καταστράφηκαν. Επί του παρόντος, μάχονται με τα υπολείμματα των μαχητών και της 54ης Ανεξάρτητης μηχανοκίνητης  ταξιαρχίας για την κατάληψη  των οικισμών Σλάντκοε, Νοβοκρέινκα και Σαχτέρσκε", δήλωσε ο Κονασένκοφ. 
 Η  Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ συνέχισε να καταδιώκει τις μονάδες  της 53ης Μηχανοκίνητης  Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναπτύσσοντας μια επίθεση προς την κατεύθυνση του χωριού Νοβομικχαΐλοβκα. 
Μέχρι 20 άτομα προσωπικό, 1 άρματα μάχης, 1 BMP και 3 οχήματα καταστράφηκαν. 
Προς την κατεύθυνση της Νοβοσελίβκα οι μονάδες της Πολιτοφυλακής   του Ντονέτσκ  ανέτρεψαν τους υπερασπιτές  της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα αγωνίζονται για την κατάληψη των οικισμών Καμένκα και Νοβοσελίβκα .Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η  τακτική αεροπορία του στρατού έπληξε 89 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών: τέσσερις θέσεις διοίκησης, δύο εγκαταστάσεις πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης, εννέα κομμάτια πυροβολικού, πέντε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών πυραύλων και πυροβολικού, καθώς και 65 θέσεις συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού. 
Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επτά ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα στον αέρα. Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 214 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 1483 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα πολεμικά οχήματα, 150 εγκαταστάσεις ενός πολλαπλού πυραυλικού συστήματος εκτόξευσης, 584 πυροβόλα όπλα πεδίου και όλμους, καθώς και 1279 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: