2/3/22

To Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοινώσε τις μέχρι σήμερα απώλειες του ρωσικού στρατού στην επιχείρηση στην Ουκρανία

 

Ο Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε ότι  498 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί , και 1597 τραυματίστηκαν.

 «Οι πληροφορίες που διαδόθηκαν από πολλά δυτικά και ορισμένα  ρωσικά ΜΜΕ σχετικά με τις φερόμενες «ανυπολόγιστες» ρωσικές απώλειες  είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση», τόνισε ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε επίσης ότι οι  επιβεβαιωμένες απώλειες επι του πεδείου τη μάχης  της ουκρανικής πλευράς είναι περισσότεροι από 2870 νεκροί, και 3,700 χιλιάδες στρατιώτες τραυματίστηκαν. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των συλληφθέντων στρατιωτικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Ουκρανίας ανέρχεται σε 572 άτομα.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στο πλαίσιο της ειδικής συνόδου ενέκρινε το αμερικανικό ψήφισμα που καταδικάζει την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το ψήφισμα ζητάει απότη Μόσχα να σταματήσει τη "χρήση βίας" στην Ουκρανία και να αποσύρει στρατεύματα από τη χώρα.

141 κράτη υποστήριξαν την έγκριση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης, πέντε χώρες το καταψήφισαν, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Συρίας, της Βόρειας Κορέας και της Ερυθραίας. 35 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας, του Καζακστάν, του Πακιστάν, της Κούβας και άλλων.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε τη γνώμη του για την πιθανότητα αποκλεισμού της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι δεν υπήρχε τέτοιος μηχανισμός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...