Οι χειριστές ανέφεραν μηχανικό πρόβλημα
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της συντριβής του ελικοπτέρου Apache ΑH 64 DHA, που είχε ως συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο χειριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11:49 υπήρξε επικοινωνία του πιλότου, ενώ το Απάτσι βρισκόταν στα 3.000 πόδια , ο οποίος ανέφερε πως είχε πρόβλημα στη μηχανή.
Ο κυβερνήτης επιχείρησε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση, όμως εξαιτίας της βλάβης το ελικόπετρο προσέγγισε με ταχύτητα το έδαφος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά αποκολλήθηκε το πίσω στροφείο του ελικοπτέρου, το οποίο στη συνέχεια έχασε και τα υπόλοιπα. Εν τέλει το Apache αναποδογύρισε και βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση από ύψος 500 ποδών. Αμέσως μετά την συντριβή του στο έδαφος, το ελικόπτερο τυλίχτηκε στις φλόγες.
Το ΓΕΕΘΑ μιλά για «βαριά προσγείωση», μαρτυρίες ωστόσο κάνουν λόγο για συντριβή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και ο χειριστής οπλικών συστημάτων, είχε μόλις περάσει μεγάλο σέρβις και έκανε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση. Πηγές του Επιτελείου, αναφέρουν ότι τα εν λόγω ελικόπτερα παρελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2010.
Τα Apache δεν διαθέτουν εκτινασσόμενο κάθισμα, με αποτέλεσμα οι δύο χειριστές να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό τους.
-Ας κοιτάξουν ποιος είχε ξεχάσει να ασφαλίσει τι στο ελικόπτερο, (το dome του radar ίσως;) και "έφυγε", χτύπησε στο στροφείο και επακολούθησε η πτώση και ο φριχτός θάνατος των δύο αξιωματικών...
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κήρυξε το στρατιωτικό νόμο για να πάει τη φυλακή.Ο λόγος μπορεί κάλλιστα να είναι η εισαγωγή στρατιωτικού νόμου.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ κήρυξε σήμερα στρατιωτικό νόμο σε μια προσπάθεια να ξεριζώσει τις «φιλοβορειοκορεατικές δυν...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
5 σχόλια:
ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ:
Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (26/2/06).
Αδιαλλαξία κατά τις διαπραγματεύσεις, ανικανότητα διαχείρισης ενός κοινωνικού θέματος, αδυναμία στάθμισης της βαρύτητας των συναφών θεμάτων, προσπάθεια επίδειξης ισχύος, έλλειψη ενδο-κυβερνητικού συντονισμού, περιφρόνηση της δικαιοσύνης και, τέλος, παραβίαση του Συντάγματος, πανικός, παρακάλια κι επίδειξη θλίψης χαρακτήρισαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην απεργία των ναυτεργατών. Ως προς το θέμα αυτό, ίσως, έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Εκτός ενός θέματος: αυτού της λαθραίας επιβίωσης – επί τριάντα δύο χρόνια – του νομοθετικού διατάγματος 17/1974 περί Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης.
Πρόκειται για νομοθετικό διάταγμα (Ν.Δ.), διότι τον Σεπτέμβριο του 1974, οπότε και θεσπίστηκε, δεν υπήρχε Βουλή. Είχε μόλις πέσει η δικτατορία και η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με αυτό το νομοθετικό διάταγμα ρύθμισε τη σχετική κρίσιμη ύλη. Δεν είχε, όμως, ακόμη ψηφιστεί το νέο Σύνταγμα της δημοκρατικής Ελλάδας. Στο άρθρο 22 παρ. 3 του Συντάγματος αυτού (σήμερα άρθρο 22 παρ. 4), που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 1975, απαγορεύτηκε κάθε μορφή αναγκαστικής εργασίας. Κατ’ εξαίρεσιν μόνο επιτράπηκε η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών (πολιτική επιστράτευση) για τρεις αποκλειστικά λόγους :
α) Λόγω πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκης για συνεισφορά στην άμυνα της χώρας, β) λόγω θεομηνίας και γ) λόγω κινδύνου της δημόσιας υγείας. Έκτοτε, όσες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης επικαλούντο το άρθρο αυτό του Συντάγματος, το άρθρο 112 που προβλέπει ότι οι προγενέστεροι του Συντάγματος νόμοι που απαιτούνται για την εφαρμογή του παραμένουν σε ισχύ εφόσον δεν αντίκεινται σε αυτό, καθώς και το ανωτέρω Ν.Δ. 17/1974. Αντίκειται, όμως, αυτό το Ν.Δ. στο Σύνταγμα; Καταφανώς ναι. Και αυτό για τους εξής λόγους: Πρώτον: το Σύνταγμα (άρθρο 22 § 4) απαιτεί νόμο για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Κάνει όμως αναφορά το Ν.Δ. 17/1974 σε αυτούς; Οργανώνει την εφαρμογή τους; Θεσπίζει τις προϋποθέσεις τους; Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική. Δεύτερον: η επικαλούμενη από τις κυβερνήσεις διάταξη του άρθρου 2 § 5 αυτού του Ν.Δ. ορίζει απλώς το τι είναι έκτακτη ανάγκη. Και αυτός ο ορισμός, όμως, είναι κατά πολύ διαφορετικός από τη συνταγματική διάταξη (άρθρο 22 § 4), της οποίας υποτίθεται πως οργανώνει την εφαρμογή. Κατά τα λοιπά, οι άλλες διατάξεις του Ν.Δ. αφορούν τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην κατάσταση της έκτακτης ανάγκης.
Καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν πήρε την πρωτοβουλία να αντικαταστήσει το αντισυνταγματικό αυτό νομοθετικό διάταγμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, στην πολιτική επιστράτευση οι κυβερνήσεις καταφεύγουν αν όχι συχνά, πάντως όχι και σπάνια. Οι πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης και τώρα Καραμανλής μεταχειρίστηκαν το θεσμό της πολιτικής επιστράτευσης και βολεύτηκαν με τη χρήση αυτού του Ν.Δ. δίχως να μπουν στην πολιτική ταλαιπωρία να αγγίξουν το θέμα της αλλαγής του κατά τα συνταγματικά δεδομένα. Έκαναν, όμως, πολύ κακώς. Γιατί ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα διακυβεύονται κατά την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης. Περίπου το ίδιο έγινε, από πλευράς καθυστέρησης, και με την κήρυξη της χώρας σε γενική επιστράτευση (20 Ιουλίου 1974 με διάταγμα του δικτάτορα Γκιζίκη). Και αυτό το διάταγμα καταργήθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2002 από την κυβέρνηση Σημίτη (Απόφαση Πρωθυπουργού 371/2002).
Η αλλαγή, λοιπόν, του Ν.Δ. 17/1974 αποτελεί προτεραιότητα και δεν πρέπει να αργήσει η ανάληψή της. Αντιθέτως, η διαιώνιση της ύπαρξής του συνιστά μία μόνιμη ρωγμή στη δημοκρατική πολιτεία και το κράτος δικαίου.
Ανδρέας Λοβέρδος
μήπως το ρίξανε οι Τούρκοι; Φτάσανε μέχρι το Λαύριο, γιατί να μην πάνε και Μέγαρα...σιγά μην το μαθαίναμε.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ:ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΣΠΑΣΕΙ..."ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ" ΒΕΝΤΕΤΑ-ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ,ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!
Μετά αναρωτιέστε γιατί σας δέρνουνε οι απεργοί και όχι μόνο;Διαβάστε πώς...περιγράφουν το γεγονός οι "δημοσιογράφοι" των "Νέων" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΙΩΠΗΣ και αφού πήραν τις κατάλληλες εντολές από τα αφεντικά τους:
«Αν πεθάνει το παιδί που μαχαίρωσαν, τότε οι Αλβανοί δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στο χωριό μας και πρέπει να φύγουν όλοι». Οι απειλές της Αναστασίας Βουργαζίδου- Πετρίδου, συμβούλου στο τοπικό διαμέρισμα Διαβατού Ημαθίας, δεν εκφράζουν μόνον την ίδια. Εκτοξεύθηκαν από πολλούς κατοίκους μετά τον χθεσινό τραυματισμό τεσσάρων νεαρών Ελλήνων- οι τρεις ανήλικοι- από ομάδα αλβανών μεταναστών.
Η αιματηρή συμπλοκή, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε ελληνοαλβανική βεντέτα, έλαβε χώρα στην αυλή του νηπιαγωγείου του χωριού Διαβατό, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Βέροιας, όταν επτά οικονομικοί μετανάστες από τη γειτονική χώρα επιτέθηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα στους νεαρούς Ελληνες και τους τραυμάτισαν. Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι αιτία της αιματηρής επίθεσης ήταν η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο παρέες παιδιών ελληνικής και αλβανικής καταγωγής για ένα ποδήλατο, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι οι νεαροί ήρθαν στα χέρια για κάποιο εφηβικό φλερτ.
Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βέροιας, σε κρίσιμη κατάσταση και με μηχανική υποστήριξη, ένας 17χρονος έλληνας μαθητής. Οπως δήλωσαν χθες το απόγευμα στα «ΝΕΑ» θεράποντες ιατροί, ο ανήλικος τραυματίστηκε με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας του. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με τραύμα στον λαιμό, επίσης από μαχαίρι, ένας 16χρονος, ένας συνομήλικός του ο οποίος είναι χτυπημένος στο σαγόνι, ενώ ένας ακόμα νεαρός ηλικίας 20 ετών δέχθηκε τυφλά χτυπήματα από μαχαίρι στα γεννητικά όργανα, τον μηρό και την πλάτη. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ένας νεαρός Αλβανός, με τραύματα στα πλευρά, ενώ φρουρείται από αστυνομικούς για να αποτραπεί το ενδεχόμενο βεντέτας.
Το επεισόδιο ξεκίνησε από ένα Ελληνόπουλο: Οπως έγινε γνωστό, ένα από τα παιδιά της παρέας χτύπησε τον νεαρό Αλβανό. Αυτός πήγε αμέσως στο σπίτι του κλαίγοντας και ζήτησε βοήθεια από τους γονείς του. Ο πατέρας του με τον θείο του και άλλους πέντε ομοεθνείς τους, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, πήγαν αμέσως στο νηπιαγωγείο κρατώντας ξύλα στα χέρια και ρώτησαν τα παιδιά, τα οποία ήταν συγκεντρωμένα στην αυλή, ποιος χτύπησε τον γιο του. «Πρώτα τους χτύπησαν με τα ξύλα και μετά έβγαλαν μαχαίρια και άρχισαν να χτυπούν τα τέσσερα παιδιά. Ακούστηκαν κραυγές και φωνές που ζητούσαν βοήθεια. Ο 17χρονος προσπάθησε να τους χωρίσει και τον χτύπησαν στην κοιλιά. Η αυλή γέμισε αίματα. Εφυγαν τρέχοντας και εμείς μεταφέραμε με αυτοκίνητα τα παιδιά στο νοσοκομείο», λέει στα «ΝΕΑ» ο 68χρονος Γιώργος Μουρατίδης.
Εκατό και πλέον εξαγριωμένοι κάτοικοι έσπευσαν στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου όμως αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν το κτίριο, αφού υπήρχε κίνδυνος να επιτεθούν στον νεαρό αλλοδαπό που είχε διακομιστεί νωρίτερα τραυματισμένος.
«Στο χωριό μας δεν έγιναν ποτέ καβγάδες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. Δεν είμαστε ρατσιστές. Νομίζω ότι ήταν η κακιά στιγμή. Αλίμονο αν αρχίσουμε να χτυπάμε όποιον Αλβανό βρίσκουμε μπροστά μας», λέει ο συνταξιούχος Γιώργος Φωτόπουλος, την ώρα που συζητεί καθισμένος στα παγκάκια της πλατείας του χωριού με συνομηλίκους του για τα αιματηρά γεγονότα που συγκλόνισαν την ήσυχη κοινωνία στο χωριό του μακεδονικού κάμπου.
Τους καλοκαιρινούς μήνες στο Διαβατό απασχολούνται στη συγκομιδή ροδακίνων και σε άλλες αγροτικές εργασίας περίπου 600 οικονομικοί μετανάστες, Αλβανοί στη συντριπτική τους πλειονότητα. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα πολλά χρόνια στο χωριό, όπου γεννήθηκαν και τα παιδιά τους. Οπως λέει η κ. Βουργιαζίδου- Πετρίδου, πολλοί κάτοικοι του Διαβατού είναι φίλοι και κουμπάροι με αλβανούς οικονομικούς μετανάστες και για τον λόγο αυτόν δηλώνει έκπληκτη με την αγριότητα που επιτέθηκαν στα παιδιά. Ολοι οι αλβανοί οικονομικοί μετανάστες κλείστηκαν χθες στα σπίτια τους στο Διαβατό, φοβούμενοι ότι θα ξεσπάσει βεντέτα, ενώ ορισμένοι έφυγαν για τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στην επίθεση, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι.
Το παραπάνω άρθρο θα πρέπει να διδάσκεται σε...σχολές προπαγάνδας,για να μαθαίνουν όσοι ενδιαφέρονται,ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-"Το ελληνόπουλο έφταιγε":Άγνωστο πώς...κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα (όχι πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να ισχύει,απλά μας κάνει εντύπωση το τόσο αβίαστο "συμπέρασμα")!
-"Ο αλβανός κλαίγοντας (ΣΙΓΑ,ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ) έτρεξε να καλέσει ενισχύσεις και κατέφθασαν ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΔΕΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΙ (!!!) για να σφάξουν τα ελληνόπουλα:ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
-"Τσακώθηκαν για εφηβικό φλερτ":ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΧΥΔΑΙΑ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ,ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ;
-"Οι αλβανοί είναι φίλοι και κουμπάροι μας":ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.
-"Δεν είμαστε ρατσιστές":ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ;ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ",ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ.
Για να τελειώνουμε με τα καραγκιοζάκια της κάθε φυλλάδας:Πολλοί διαμαρτύρονται και λένε "γιατί τα Μμε δεν αναφέρουν το γεγονός".
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΠΟΤΑ:ΔΙΟΤΙ,ΕΙΔΑΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ!
Επιγραμματικά,γράφουν πως "για ασήμαντη αφορμή ελληνόπουλο επιτέθηκε σε αλβανό,ο οποίος κάλεσε ενισχύσεις κι έπεσαν μαχαιριές,αλλά οι κάτοικοι δεν είναι ρατσιστές μα κουμπάροι με τους οικονομικούς μετανάστες".
ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ;
ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ:ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.
ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ" ΜΑΣ.
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/07/blog-post_3923.html
Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ COSCO ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΕΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡ
ΤΟΥ Δ . Ν . Τ .
Δημοσίευση σχολίου