4/7/10

Οι αμερικανικές «εντολές» για αναζήτηση της ….Χαράς

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Βελιγράδι, μανδάμ Μαίρη Βόρλικ , στο «διάγγελμά» της, προς τον σερβικό λαό, με την ευκαιρία της 4ης Ιουλίου, δήλωσε, (02/07/2010),
ότι ο συνεταιρισμός μεταξύ των ΗΠΑ και της Σερβίας έχει καθοριστική σημασία για την περιοχή, και αναφέρθηκε στην «ευρωπαϊκή πορεία» της Σερβίας.
«Το τέρμα του δρόμου της Σερβίας για την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια , και η ανάληψη του ρόλου της στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, θα αποτελέσουν σπουδαία βήματα προς τα εμπρός, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην ευρύτερης περιοχή, ( Βλ.Κόσσοβο, Σερβική Δημοκρατία, Βοϊβοντίνα, Κράινα) να ασκήσουν το δικαίωμα, ζωής, ελευθερίας και αναζήτησης της χαράς», ειπε.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα , εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω του «διαλόγου και της συνεργασίας στον οικονομικό τομέα», καθώς και « χάρις στο κύκλωμα προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων», οι δύο χώρες πρόκειται θα συσφίξουν τους διμερείς δεσμούς. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αμερικανικού Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Σκίπ Μπρόνχιτερ , δήλωσε ότι ( για την αναζήτηση της χαράς ) θα έπρεπε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την εφαρμογή των μέτρων για μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση , και ιδίως στην ....«ανταγωνιστικότητα».

Σπ.Χ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΨΝ 600 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΤΖΑΡΑ
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Πρωθυπουργός από τις αντιδράσεις του κόσμου που κατευθύνονται προς πάσα πολιτική κατεύθυνση λόγω των μέτρων. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάρο και συνομίλησε με πολλούς πολίτες που διαμαρτύρονται για τα μέτρα.

Η στάση όμως που έκανε στην ταβέρνα του "Χάλαρη" στην Μάρπησσα δεν του βγήκε σε καλό. Την ώρα που έτρωγε με τους συνεργάτες του μια γυναίκα από το διπλανό τραπέζι σηκώθηκε, τον πλησίασε και του είπε: "Μου έκοψες τη σύνταξη στα 430 ευρώ, η μάνα σου θα ζούσε με αυτά τα λεφτά;"

Μετά από λίγο η κυβερνητική παρέα αποχώρησε από το μαγαζί διακριτικά γνωρίζοντας πλέον οτι οι ξέγνοιαστες βόλτες στο λιμανάκι της Νάουσας, οι χειραψίες και τα χαμόγελα ανήκουν στο παρελθόν.

Λωζάνη. 5 Νοεμβρίου 1922. Ο πράκτωρ Λεφτεράκης και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στην Αθήνα συνεχιζόταν η δίκη των Προδοτών

  Το Σατώ ντ'Ουσύ που έγινε η διάσκεψη της Λωζάνης για το Ανατολικό Ζήτημα   το 1922 και σήμερα