20/2/17

Να λείπει το βύσσινο

Μετά από 8 χρόνια αυστηρής λιτότητας, “πρωκτογενών” πλεονασμάτων, βοήθειας από τους ευρωπαίους «εταίρους» και συμβουλών από το ΔΝΤ, το ύψος του δημόσιου χρέους, στο τέλος του 2016, έφτασε στα 326,3 δισ. ευρώ.
Στα τέλη του Σεπτεμβρίου ήταν 323,709 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, τα 254,750 δισ. ευρώ αφορούν δάνεια του δημοσίου, εκ των οποίων τα 227,660 δισ. ευρώ δάνεια, τα οποία έχουν συναφθεί με τον ESM.Τα υπόλοιπα 71,607 δισ. ευρώ είναι ομόλογα και άλλοι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι που έχει εκδώσει το ελληνικό δημόσιο.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου στο τέλος του 2016 ήταν 2,791 δισ. ευρώ έναντι 3,004 δισ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε την αποπληρωμή ελληνικού κρατικού ομολόγου, ύψους 2 δισ. ευρώ, που εκδόθηκε το 2015 και αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου. «Η εξέλιξη αυτή, καταδεικνύει πως η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος» σχολίασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, και είπε οτι "αποτελεί μία ένδειξη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου συνεχίζεται κανονικά".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεργία διαρκείας χρειάζεται να γλιτώσουμε απο τους ευρωλιγούρηδες απο το ΚΚΕ μέχρι τη ΧΑ.Πρωτα διώχνεις την κατοχή και μετα δουλεύεις σα σκυλί για να ορθοποδήσεις.Ο λαός μπορεί.Οσοι λένε τα αντίθετα ειναι εγκάθετοι είτε νικημένοι ιδεολογικά.Τα περί αλλαγών εντός κατοχης ειναι για χαζούς.

Ανώνυμος είπε...

Απεργία διαρκείας χρειάζεται να γλιτώσουμε απο τους ευρωλιγούρηδες απο το ΚΚΕ μέχρι τη ΧΑ.Πρωτα διώχνεις την κατοχή και μετα δουλεύεις σα σκυλί για να ορθοποδήσεις.Ο λαός μπορεί.Οσοι λένε τα αντίθετα ειναι εγκάθετοι είτε νικημένοι ιδεολογικά.Τα περί αλλαγών εντός κατοχης ειναι για χαζούς.Το πρώτη εθνικη παραγωγή και μετα δραχμη ειναι για ηλίθιους διότι ευρω και εθνικη παραγωγή αποκλείονται εκ της κατασκευής του ενιαίου νομίσματος,

Ανώνυμος είπε...

ESM
«Στα τέλη του Σεπτεμβρίου ...Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, τα 227,660 δισ. ευρώ δάνεια(από τα 327),...έχουν συναφθεί με τον ESM»
deltio11
vs
«Παρίσι»
...στο ενημερωτικό δελτίο του περασμένου Νοεμβρίου, η επενδυτική τράπεζα προβάλει ως πλέον σημαντική δουλειά, ως "key achievement”, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τον ελληνικό ΟΔΔΗΧ για την αναδιάρθρωση δανείων ύψους 220 δισ. ευρώ! "Adviser to Greece PDMA on reprofiling of E220bn Financial Support Loans”, αναφέρει η τράπεζα. Ακριβώς δηλαδή για το ποσό που σήμερα γίνεται η συζήτηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του Χρέους, μια και θα εξαιρεθούν τα δάνεια του ΔΝΤ, τα διακρατικά, τα ιδιωτικά και αυτά των κεντρικών τραπεζών...
http://www.capital.gr/oikonomia/3191516/krisima-erotimata-gia-tis-sxeseis-tis-rothschild-me-tin-elliniki-kubernisi