25/2/17

Ο τενεκές των «πολεμοχαρών» και άνθρωπος των Αθέατων

Ο Κάγκαν της Νούλαντ είναι ο «χειριστής»
του Μακμάστερ

Ο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ προέρχεται από το συρφετό των ψυχοπαθών των «COIN» (counter-insurgency operations) των επιχειρήσεων για να κάμψεις τη θέληση αντίστασης του αντιπάλου η της δράσης που από την αναγνωρισμένη κυβέρνηση ενός «έθνους» για να καταστείλει μια εξέγερση εναντίον της.
Ο Μακμάστερ έχει επίσης συνεργαστεί με το Foreign Policy Initiative (FPI) και ειδικότερα με τον περιούσιο σύζυγο της Τάρια (Βικτόρια) Νούλαντ , Ρόμπερτ Κάγκαν (Robert Kagan) συγγενή του Καγκάνοβιτς, (Lazar Moiseyevich Kaganovich) τον Μέντορα του Χρουτσόφ.
Επίσης έχει συνεργαστεί με τον πολεμοχαρή «νεοσυντηρητικό» William Kristol και το «Project for a New American Century» για την προώθηση της στρατιωτικής επιβολής εναντίον της Ρωσίας.
Ο "σκεπτόμενος τενεκές" έχει υποστηρίξει  στο βιβλίο του “Dereliction of Duty”, ότι  ο Λευκός  Οίκος  θα έπρεπε να δεχθεί τις εισηγήσεις για  χρήση πυρηνικών βομβών στο Βιετνάμ.

Ο τέως, Μάικλ Φλιν που παραιτήθηκε από την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας , θεωρούσε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα πλαίσιο γεωπολιτικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ο Μακμάστερ ασπάζεται την άποψη των πολεμοκάπηλων ότι η Ρωσία είναι ανταγωνιστική ως προς τις ΗΠΑ και αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουτε μηνα δεν εβγαλε ο ντοναλντ.
Μουλαρι ο αστραχαν.
Τελικα δεν βλεπω να γλιτωνουμε το πυρηνικο ολοκαυτωμα.
Ανατελλει η εποχη των κατσαριδων!

Ανώνυμος είπε...

http://oktana-gr.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html?m=1#more

Ξεχασαν τα δυο επιβατικα αεροσκαφη σε σινα, ουκρανια.