23/2/17

Γιατί φοβούνται την Λε Πεν και το Εθνικό Μετωπο

Οι συνεχείς δημοσκοπήσεις στην Γαλλία καταγράφουν τη συνεχή άνοδο της Λε Πεν.
Το διάγραμμα της είναι ανοδικό ενώ του Φιγιόν είναι στάσιμο και του σοσιαλφιλελέ πούστη, πτωτικό, παρόλο το «σπρώξιμο».
Ο Φιγιόν και ο Μακρόν εμφανίζονται ισόπαλοι στο 18-19%, αλλά, ενώ οι οπαδοί του Φιγιόν είναι κατά 70% σίγουροι για την τελική επιλογή τους, για τον Μακρόν το ποσοστό είναι μόλις 44%. Δηλαδή έχει περίπου ένα 8%.
Από την άλλη πλευρά οι ψηφοφόροι της Λε Πεν είναι μπετόν αρμέ. 82% το έχουν αποφασίσει οριστικά. Ακόμα για την Λε Πεν, μπορεί να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο το 10% όσων λένε ότι θα ψηφίσουν Μενελσόν , το 10% από τους «Αμόν» και το 25% του Φιγιόν. Αυτοί είναι περίπου 2,5 εκ. και αυτό θα είναι το ερώτημα της προεκλογικής εκστρατείας στον πρώτο γυρο.
Πάντως, όλες οι εταιρίες «κλέβουν» από την Λε Πεν ένα ποσοστό 2,5-2,8% και το περιθώριο λάθους είναι 5%.
Δηλαδή τα ποσοστά της είναι μεταξύ του 28,5% και του 32,3. Έχει δηλαδή μεταξύ των 10 και 11 εκ ψήφων  που όμως μπορεί να είναι τελικά μέχρι και 13,5 εκ.
Στον δεύτερο γύρο όπου, το 50% των νέο-κομμουνιστών του Μενελσόν και το 25% του αριστερού σοσιαληστή Αμόν δεν πρόκειται να διαλέξουν ουτε Πλαστήρα ούτε Παπάγο, ο πρόεδρος θα εκλεγεί με 16-16,5 εκ ψήφους, και η Λε Πεν εάν έχει αντίπαλο τον Φιγιόν θα ξεκινήσει από τα 14-14,5 εκ, ενώ με τον Μακρόν θα έχει μάλλον σίγουρες τις 16 εκ ψήφους.
Και ακολουθούν οι εκλογές για την εθνοσυνέλευση στις 11 και 18 Ιουνίου, και εκεί με 16 εκ. ψήφους θα είναι αλλιώς τα πράγματα.
Να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες. (Ils sont fous le gaulois)
. Οι Ξεβράκωτοι (sans cillotte) το έχουν ξανακάνει.
Allons enfants de la Patrie, Le jour de gloire est arrivé!Contre nous de la tyrannie bancaire!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Τουρκόσπορος δεν περιμένει να μάθει από τον Λαφαζάνη. Εχει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Του τα λέει η Σκύλα που έχει άνθρωπο μέσα στο Λάγκλέϋ

 Και τα σκυλάκια της Σκύλας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για αυτά που τους είπε το Λάγκλεϋ οτι πρέιει οπωσδήποτε να μάθουμε Ε! Αφού το είπε ...