26/2/17

Καρνάβαλος και στις ΗΠΑ

Απέτυχε η προσπάθεια των προοδευτικών Εβραίων
να επιβάλουν μουσουλμάνο πρόεδρο στους Δημοκρατικούς

Ο πρώην υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Ομπάμα Τομ Πέρεζ σε δεύτερο γύρο εξασφάλισε 235 ψήφους και εκλέχτηκε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος επικρατώντας του μαύρου Μουσουλμάνου Κέιθ Ελλισον από τη Μινεσότα.
Ο Πέρεζ ήταν ο υποψήφιος του κατεστημένου και υποστηρίχθηκε από τον πρώην Αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν ενώ τον μαύροι μουσουλμάνο υποστήριζε η προοδευτική αντικαπιταλιστική πτέρυγα υπό την ηγεσία του (ανεξάρτητου) Γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς . Ο Πέρεζ υποστηρίχθηκε επίσης από το φιλο-Ισραηλινό λόμπι που κατηγορούσε τον ΄Ελισον, (που τον στήριζε
ο ιουδαίος Σάντερς), ως «αντισημίτη».
Η εκλογή πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (Democratic National Committee), ήταν αντανάκλαση του διχασμού των Δημοκρατικών ανάμεσα στην παράταξη Κλίντον και την παράταξη Σάντερς .
Ο Τραμπ στο τουίτερ έγραψε: «Congratulations to Thomas Perez, who has just been named Chairman of the DNC. I could not be happier for him, or for the Republican Party! The race for DNC Chairman was, of course, totally "rigged." Bernie's guy, like Bernie himself, never had a chance. Clinton demanded Perez»

Δεν υπάρχουν σχόλια: