20/2/17

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έπεσαν μέσα πριν από οκτώ χρόνια

Βλέπε http://deltio11.blogspot.gr/2008/11/o.html22/1120/08
Άσχημα τα Νέα. O Μπαράκ Σόρος-Ομπάμα φέρνει αστάθεια καταστολή και πόλεμο.

Η Έκθεση που παρέδωσε το 2008 στη διακυβέρνηση του Ομπάμα το NIC (National Intelligence Council/Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών) , που είναι η «ομπρέλα» των 16 υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ , έλεγε , ότι η οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιθανόν να καμφθεί τα επόμενα οκτώ χρόνια , ότι η Κίνα και η Ρωσία θα θέτουν όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση την αμερικανική επιρροή, ότι «οι ΗΠΑ θα γίνουν «λιγότερο κυρίαρχες» στον κόσμο», και ότι «το διεθνές σύστημα, που οικοδομήθηκε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα αλλάξει δραματικά, καθώς οι «νέοι παίκτες» θα αλλάξουν ριζικά τους «κανόνες του παιχνιδιού».
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πια η μόνη υπερδύναμη, αλλά «πρώτη μεταξύ ίσων».
Το καθήκον του νέου προέδρου ήταν να εξασφαλίσει ότι θα αντιστραφεί η φορά των πραγμάτων, και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα νέα κέντρα εξουσίας, ώστε να διατηρηθεί η αμερικανική ισχύς, και να παραμείνει πρώτη μεταξύ ίσων. Έκανε ότι μπορούσε ο «καλός» άνθρωπος αλλά απέτυχε.
Λόγω της «πολύ-πολικότητας» , έλεγαν το 2008, ο κόσμος θα είναι λιγότερο σταθερός και θα υπάρχουν περισσότερες εστίες συγκρούσεων, που θα οδηγήσουν σε , κούρσα εξοπλισμών και οικονομικούς και στρατιωτικούς ανταγωνισμούς .

Για την Ευρώπη, η έκθεση προέβλεπε ότι «θα μειώνεται η επιρροή της» έως το 2025. Το «δημοκρατικό χάσμα» ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τους ψηφοφόρους θα μετατρέψει τη Γηραιά Ήπειρο σε έναν «κουτσό γίγαντα», ανίκανο να μεταφράσει την οικονομική της δύναμη σε παγκόσμια επιρροή.
Ειδικά για την Τουρκία, έλεγαν ότι «θα αναλάβει μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο διεθνώς αλλά ότι θα στραφεί περισσότερο στον εθνικισμό και τον Ισλαμισμό, και ότι αυτό το μοντέλο θα επηρεάσει της ταχέως εκσυγχρονιζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής. « Μια ισλαμική Τουρκία, που θα στραφεί περισσότερο προς την Μέση Ανατολή είναι υποψήφια για πιο σημαντικούς ρόλους», έλεγε η έκθεση, δίνοντας ένα νέο προσανατολισμό προς την Τουρκία, και αποδεχόμενη ότι η ευρωπαϊκή της πορεία δεν θα είναι εύκολη. « Τα ερωτήματα για την τελική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα καθυστερήσουν την εφαρμογή των πολιτικών μεταρρυθμίσεων» υπογραμμίζε η έκθεση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοεκπληρούμενες "προφητείες" .... Μονο που εκει που λέει "αμερικανική ισχύς" διάβαζε "διεθνής διακυβέρνηση των τοκογλύφων" γιατι η Αμερική του Ομπάμα και των Κλίντον ηταν ενα άδειο πουκάμισο φερετζες της παγκοσμιοποίησης