26/2/17

Καρνάβαλος

Ο Οβριόπουλος Αξελ Τσιπρά δεν θα μασκαρευτεί. Είναι «γκρέκο μασκαρά» και εκτός απόκρεω. Η μανδαμ Τσακάλ θα ντυθεί «έντιμος συμβιβασμός».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγγλοι σχεδίασαν την δολοφονία του Μεταξά

Ο θάνατος του Μεταξά πιστεύετε ότι ήταν φυσιολογικός;

Κατά την δική μου άποψη, δεν μπορώ φυσικά να το τεκμηριώσω, όχι. Ήταν δολοφονία.

Εννοείτε από τους Άγγλους;

Φυσικά από τους Άγγλους. Όχι βέβαια γιατί ο Μεταξάς θα έκανε κάτι εναντίον του συμμαχικού αγώνα, γιατί από το 1936 ήταν απολύτως προσανατολισμένος ότι θα πολεμούσε εναντίον του Άξονος εάν χρειαζόταν και μαζί του ήταν σύμφωνος και ο Βασιλιάς Γεώργιος. Όμως ο Μεταξάς ακολουθούσε μία πολιτική εξυπηρετήσεως των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αγγλικών και πάνω σε αυτό υπήρχαν πολλές αποχρώσεις όπως όταν η Γερμανία μας πρότεινε, μέσω της πρεσβείας μας στην Ισπανία, ξεχωριστή ειρήνη και να κρατήσουμε την Βόρειο Ήπειρο που είχαμε απελευθερώσει.

Ο Μεταξάς συμφωνούσε, βέβαια το ζήτημα δεν προχώρησε αλλά θα μπορούσε να προχωρήσει. Ακόμα όταν οι Άγγλοι ζητούσαν να φέρουν στην Ελλάδα συμβολικές στρατιωτικές δυνάμεις μόνο και μόνο για να προκαλέσουν την γερμανική επίθεση ο Μεταξάς το αρνείτο.

Έλεγε αν θέλετε να φέρετε τις δυνάμεις αυτές, να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τα γερμανικά άρματα. Υπήρχαν αυτές οι διαφωνίες και τον έβγαλαν από την μέση εν όψει και της γερμανικής επίθεσης.

Βέβαια ο Μανιαδάκης που ήταν φίλος μου το αρνείτο, έλεγε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν δολοφονία, αυτό βέβαια εγώ το αποδίδω στο γεγονός ότι ο Μανιαδάκης σαν υπουργός Ασφαλείας ήταν υπεύθυνος και για την ασφάλεια του Μεταξά και κάτι τέτοιο ήταν βαριά μομφή εις βάρος του και φαίνεται ότι η δολοφονία έγινε με συμμετοχή και από το συγγενικό του περιβάλλον εκτός από τους Άγγλους, τον γαμπρό του δηλαδή. Γι’ αυτό οι Γερμανοί έστειλαν τον Έπινγκερ να τον σώσει; Ναι αλλά δεν πρόλαβαν.


Τα Δεκεμβριανά ήταν αποκλειστικά έργο των κομμουνιστών

Να περάσουμε τώρα στα Δεκεμβριανά του 1944, ήταν έργο των Άγγλων, του Ράλλη ή των κομμουνιστών τι πιστεύετε;


Όχι δεν ήταν έργο των Άγγλων, οι κομμουνιστές το έκαναν, βέβαια οι Άγγλοι ήθελαν να γίνουν, όπως και πολλοί άλλοι, διάφορες δυνάμεις, αλλά ουσιαστικά ήταν έργο των κομμουνιστών. Τώρα τι λένε ότι μας έσπρωξαν οι Άγγλοι ή μας παγίδεψαν οι ξένοι, μωρά παιδιά ήταν; Οι κομμουνιστές είχαν σχεδιάσει να καταλάβουν την εξουσία με την βία τουλάχιστον από το 1943.

Αυτό το λένε και οι ίδιοι, μάλιστα ο Ιωαννίδης (Γιάννης Ιωαννίδης 1900-1967 βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ δεύτερος στην κομματική ιεραρχία) στα απομνημονεύματά του γράφει ότι είχαν βγάλει και τους καταλόγους με τους ποιους θα σκότωναν και ποιους θα έπαιρναν ομήρους....

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/interview-documentary-of-george-georgala-why-not-applied-the-revolutionary-design-of-21-april/ © www.elkosmos.gr

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...