25/2/17

Οι πολιτικοί και διπλωματικοί τενεκέδες των Αθηνών

Ο Υπουργός για την Εθνική Συμφιλίωση της Συρίας Αλί Γκαϊντάρ , είπε στο πρακτορείο Fars ότι η Συρία θεωρεί την τουρκική εισβολή σαν μια πράξη επιθετικότητας εναντίον της κυριαρχίας της και ότι η Συριακή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα και θα επιλέξει τον χρόνο, τον τόπο και τους μηχανισμούς για την αντιπαράθεση με τους Τούρκους κατακτητές.

"Θα ήταν ίσως καλύτερα αν το ζήτημα αυτό ταχτοποιηθεί μέσω της διπλωματικής οδού, προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση εμπλοκή σε «θερμή αντιπαράθεση», δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα ενός Συρο- τουρκικού πολέμου.

Και οι πολιτικοί και διπλωματικοί τενεκέδες των Αθηνών ακόμα δεν έχουν κάνει μια δήλωση υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και δεν έχουν ζητήσει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

31 Ιουλίου 1801. Άρχισε η λεηλασία του Παρθενώνα που ήταν ιδιοκτησία των Τούρκων και τον πούλησαν στους πολιτισμένους Κλέφτες από το Λονδίνο . Μαζί τους οι Αθηναίικές Κωλο-οικογένειες της Εταιρίας της Ανατολής

Στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, στις 31 Ιουλίου 1801 ο πρωθιερέας της αγγλικής πρεσβείας της Κωνσταντινούπολης, αιδεσιμότατος Φ. Χάντ, ως απεστ...