21/3/22

ΜΠΑΣΟΥΡΙΝ, Περισσότεροι από 300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης

 

Ντόνετσκ, 21 Μαρτίου . Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς, 314 Ουκρανοί στρατιωτικοί περασαν στο πλευρό της DPR. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ ΝτόνετσκΔημοκρατίας Εντουάρ Μπασούριν. "Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 314 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν περάσει οικειοθελώς στο πλευρό της DPR, 25 από αυτούς βρίσκονται σε ιατρικά ιδρύματα", δήλωσε ο Μπασούριν.

Ντόνετσκ, 21 Μαρτίου . Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR την τελευταία ημέρα εξάλειψε 44 Ουκρανούς μαχητές. "Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι στρατιωτικοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κατέστρεψαν 44 Ουκρανούς κατακτητές, ένα άρμα μάχης, δύο IFV, τρεις θέσεις βολής αντιαρματικά όπλα MT-12 Rapira 100 χιλιοστών", δήλωσε ο Μπασούριν. Σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, επτά στρατιωτικοί της 54ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα τους,


 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα  από την καταστροφή ενός  ουκρανικού πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων που  ήταν  κρυμμένος σε ένα μη κλειστό εμπορικό κέντρο στο Κίεβο. Ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ σημείωσε ότι οι Ουκρανοί  εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κατοικημένες περιοχές και κοινωνικές εγκαταστάσεις ως "ανθρώπινη ασπίδα"  και τοποθετούν  εκεί συστήματα πυροβολικού. "Έτσι, στα περίχωρα του Κιέβου, στην περιοχή Vinogradar, οι ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες για αρκετές ημέρες καλύφθηκαν με κτίρια κατοικιών και πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς από πολλούς εκτοξευτές ρουκετών σε Ρώσους στρατιώτες. Την ίδια στιγμή, οι περιοχές του κοντινού εμπορικού κέντρου χρησιμοποιήθηκαν ως μεγάλη βάση για την αποθήκευση πυρομαχικών πυραύλων και την επαναφόρτωση πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης", ανέφερε ο Κονασένκοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: