21/3/22

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ντονμπάς και την Κριμαία

 

Οι συμβιβασμοί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα αποφασιστούν με δημοψήφισμα . Η δήλωση αυτή έγινε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αφορά τα ζητήματα των εγγυήσεων ασφαλείας, καθώς επίσης τα "προσωρινά κατεχόμενα" εδάφη του Ντονμπάς και της Κριμαίας.  "Υπάρχουν χώρες του ΝΑΤΟ που θέλουν να είναι εγγυητές της ασφάλειας, οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας εισαγάγουν εκατό τοις εκατό συμμετοχή στη συμμαχία, αλλά είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνει η συμμαχία εάν ήμασταν μέλη της συμμαχίας. Και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας φυσιολογικός συμβιβασμός", πρόσθεσε. 
 Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, σε θέματα εγγυήσεων ασφαλείας, μιλάμε για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγές στην ουκρανική νομοθεσία. Όπως σημείωσε ο πολιτικός, είπε σε όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες σχετικά με αυτό: οι αλλαγές μπορεί να είναι ιστορικές, οπότε το Κίεβο θα καταλήξει σε δημοψήφισμα.
 "Ο λαός θα πρέπει να πει και να δώσει απάντηση σε συγκεκριμένες μορφές συμβιβασμών. Αλλά αυτό που θα είναι είναι θέμα της συνομιλίας και της κατανόησής μας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας", πρόσθεσε ο Ουκρανός ηγέτης
. Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες ξεκίνησαν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την κατάσταση στο Ντονμπάς. 

1 σχόλιο:

Ιουδαιοφοβία-Νανά Μακρή είπε...

Τους εβραιους δεν τους πιστευουμε ακομα κι αν η γλωσσα τους εχει πανω αναγλυφη συμβολαιογραφικη σφραγιδα.
Επροδωσαν Τον Χριστο και δεν θα προδωσουν τον οποιονδηποτε αλλον;
Την 11η Σεπ 2001 βομβαρδισαν την Αμερικη που τους κραταει ζωντανους.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ;;;;;

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...