12/3/22

Ο Μαυραγορίτης και οι εκλογές μέσα στην κριση

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Παρακαλώ διορθώστε το τεχνικό λάθος στα βίντεό σας όπου πολλαπλασιάζεται η διάρκεια του βίντεο διότι παραθέτετε στην σειρά δύο και τρεις φορές το ίδιο αρχικό βίντεο.
Η φαινομενικά μεγάλη διάρκεια γίνεται αντικίνητρο ακόμα και για να δει κάποιος περί τίνος πρόκειται, ιδίως αν αναδημοσιευτεί σε κάποιον ιστότοπο που είναι άγνωστοι οι συγκεκριμένοι ομιλητές.

2) Προς τον κ. Μπέχλη: αυτοί στους οποίους απευθύνεστε και τους οποίους θέλετε να τους κερδίσετε, ιδεωδώς θα ήταν άνθρωποι που κρίνουν από την ουσία και όχι από το περιτύλιγμα. Όμως προφανώς γνωρίζετε και ο ίδιος ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, και το ύφος της ομιλίας πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό της διάδοσης του μηνύματος. Το δικό σας ύφος είναι καταχρηστικά βωμολοχικό. Ειδικότερα ο ακροατής εκτίθεται ανηλεώς σε φράσεις και συνειρμικές εικόνες που σχετίζονται με τον πρωκτό, την φυσική του λειτουργία και την παραφύσιν, με κακόηχες λέξεις (αφοδεύματα, περιπρωκτική περιοχή, χαριτολόγημα περί πολιτικού ορθού, λάκτα λόβερς κλπ κλπ) που δημιουργούν ένα αίσθημα απέχθειας στο τέλος. Αυτή σας η στάση ναι μεν είναι δικαιολογημένη διότι περιγράφετε μία υπαρκτή πραγματικότητα και πιθανώς σας βοηθάει να εκτονώνετε την δίκαιη αγανάκτησή σας, αλλά δεν βοηθάει στην διάδοση του πολιτικού σας μηνύματος.
Επιπροσθέτως, οι νεώτερες γενιές ιδίως οι κάτω των 35 ετών, έχουν υποστεί μία δεδομένη πλύση εγκεφάλου υπέρ των παραφιλιών, τουλάχιστον ως προς τα δικαίωματα των παραφιλικών, αλλά επιπλέον και υπέρ της "αξίας" των παραφιλιών. Ο κοινός παρανομαστής αυτής της πλύσης εγκεφάλου είναι η αίσθηση ότι οι παραφιλικοί είναι συχνά στόχος διώξεων και "ρατσισμού" από τους φανατικούς προς αυτήν την κατεύθυνση πολίτες.
Ένα μεγάλο μέρος αυτής της ηλικιακής ομάδας ακόμα και αν δεν εγκρίνει καθόλου τις παραφιλίες, δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει με σαφήνεια αν η κατάκριση εναντίον των παραφιλιών και των επιθετικά εκδηλωτικών παραφιλικών αλλά και των σχετικών διακηρύξεων της πολιτείας υπέρ αυτών, στρέφεται (η κατάκριση) εναντίον των προσώπων αυτών, κατά τρόπο που σε κάποιο βαθμό να τους παραπέμπει σε εικόνες διώξεων ή φυλακίσεων των παραφιλικών ή αν είναι μία δίκαιη και λογική κατάκριση κατά αυτών ακριβώς που αναφέρθηκαν.
Το ύφος λοιπόν της ομιλίας σας που στις δέκα προτάσεις οι τρεις είναι "περιπρωκτικές", ωθούν αυτούς τους ακροατές σας να αισθάνονται έστω και υποσυνείδητα ότι έχετε κακοποιές διαθέσεις εναντίων των παραφιλικών, ώστε αυθορμήτως να θέλουν να τους υποστηρίξουν και βέβαια γι αυτό και μόνο να σας απορρίψουν. Αυτό σε συνδυασμό με τον κορεσμό του φρασεολογίου σας με "περιπρωκτικά" σχόλια, δημιουργεί μία ιδιαίτερα αρνητική ατμόσφαιρα. Μάλιστα σε βαθμό που πολλούς να τους κάνει σκεπτικούς στο να διαδώσουν το μήνυμά σας, διότι σκέφτονται ότι θα παρεξηγηθούν.
Χάνετε λοιπόν το δίκιο σας χωρίς λόγο, και το κυριότερο, γίνεστε ή θα γίνετε πολύ εύκολος στόλος της εναντίον σας προπαγάνδας.
Αν χωρίς να σταματούσατε απαραίτητα τελείως αυτήν την φρασεολογία, την περιορίζατε ώστε να μην σας χαρακτηρίζει τόσο έντονα από τα πρώτα μόλις λεπτά της κάθε αποστροφής του λόγου σας, θα βγαίνατε κερδισμένοι και μαζί με εσάς και οι συνοδοιπόροι, οι ομοϊδεάτες σας και η ίδια η πατρίδα.
Ελπίζοντας ότι δεν θα παρεξηγήσετε τα κίνητρα αυτών των παρατηρήσεων σας εύχομαι καλό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Την στοά ποτέ δεν την παρεξηγούμε. Απλώς διότι ξέρουμε καλά το ρόλο κρατά στο "θέατρο" της Αθέατης σκηνής του σατανά!!!

Καραϊσκακης παιζων πεσσους (πορτες) μετα του Θοδωρα είπε...

@ Κυρ Μαρ 13, 12:59:00 π.μ.

Ναι ρε μαλακα, τους πουσταραδες τις αδερφες τους κλεφτες και τους ρουφιανους θα τους λεμε κυριους.
Αει στο διαλο καραγκιοζη. Ετσι γουσταρουμε να μιλαμε....κι αν σ' αρεσει.

Ανώνυμος είπε...

(Αν το σχόλιο Κυρ Μαρ 13, 01:23:00 μ.μ. είναι δικό σας)
Πριν να εμπιστευθείτε την (παραπλανημένη σε αυτήν την περίπτωση) ικανότητά σας να μυρίζεστε σαν λαγωνικό τις στοές, κάντε μία μικρή έρευνα γνώμης στον κύκλο των γνωστών σας. ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι η εμμονικά πρωκτοκεντρική και κοπρολαγνική φρασεολογία σας, είναι απωθητική για πολύ κόσμο και λόγος είτε για να σας απορρίψουν είτε για να μην σας διαδώσουν.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λιγώτερο κακόηχο, κακής αισθητικής λόγο.
Με αυτό το ύφος που σχεδόν το χρησιμοποιείτε σαν σημαία, θα πείσετε κάποιους λίγους που θα πουν: «μπράβο, πέστα τους έξω από τα δόντια».
Ή θα πουν με ικανοποίηση: «Ναι ρε μαλακα, τους πουσταραδες τις αδερφες τους κλεφτες και τους ρουφιανους θα τους λεμε κυριους. Αει στο διαλο καραγκιοζη. Ετσι γουσταρουμε να μιλαμε....κι αν σ' αρεσει.», προς τους οποίους θα έλεγα: με ποιά μαλακισμένη ανοϊκή μη λογική αποκαλείς μαλάκα και διαολοστέλνεις κάποιον που κάνει μία τέτοια παρατήρηση, επειδή απλώς διαφωνείς, σαν η παρατήρηση να ήταν προσβλητική ή για κάποιον ακατανόητο λόγο απαράδεκτο να γίνει;

Αλλά δεν θα πείσετε όσους πολύ περισσότερους αλλιώς θα πείθατε, που επειδή «έτσι γουστάρετε να μιλάτε».…δεν θα τους αρέσει.
Μην ανησυχείτε, και χωρίς αυτό το εμμονικά κακόηχο ύφος μπορεί ο λόγος σας να έχει δύναμη. Αν αυτό δεν ισχύει τότε καλύτερα εγκαταλείψτε την προσπάθεια. Το φαίνεσθαι έχει μεγάλη βαρύτητα, όχι μόνο το είναι. Η γυναίκα του καίσαρα μας το θυμίζει. Δεν κερδίζετε τις εντυπώσεις με εξυπναδίστικα λογοπαίγνια εφηβικού επιπέδου για παρεΐστικη κατανάλωση και εκτόνωση τα οποία τα επαναλαμβάνετε ασταμάτητα. Πείτε τα μία πείτε τα δύο τα κοπρολαγνικά σας, φτάνει τα εμπεδώσαμε. Πείτε τα με άλλον τρόπο ή χωρίς να τα επαναλαμβάνετε κάθε τρία λεπτα. Αν δεν μπορείτε ζητείστε την συνδρομή κάποιου που να μπορεί να σας ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ.
Ειλικρινά φαντάζεστε τον Πούτιν ή τον Λαβρόφ να μιλούν δημοσίως με αυτόν τον τρόπο χωρίς να καταποντιστεί η εικόνα τους;

Αυτή είναι η γνώμη μου, και παρακαλώ αφήστε κατά μέρος τις αυτάρεσκες συσχετίσεις περί στοών απέναντι σε ένα απολύτως καλοπροαίρετο σχόλιο. Πραγματικά νομίζετε ότι ήρθε η στοά για να σας παραπλανήσει μήπως και τσιμπήσετε και σταματήσετε να καυτηριάζετε τα παραφιλικά και τα λοιπά κακώς κείμενα με ψυχαναγκαστικό τρόπο και ύφος που βλάπτει μόνο εσάς;
Τουλάχιστον σε μερικά βίντεο παρακαλώ αφήστε εκτός αυτήν την φρασεολογία.

Η Ελλάδα είναι ένας γίγαντας σε κώμα που κινδυνεύει να εκπνεύσει. Ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο πολιτισμός όπως συχνά υποστηρίζεται, είναι και πνεύμα και σώμα. Ο Φοίνικας αναγεννάται από τις στάχτες του αλλά μόνον εφ’ όσον έχει παραμείνει κάτι στις στάχτες που να προσδίδει νόημα στην αναγέννηση. Η γνώση της μακρότατης ιστορίας μας και συνεπώς των σφαλμάτων μας ως έθνους, ξεκινώντας από την αρχαία εποχή, μας φέρνει σε πολύ καλύτερη δυνητικά θέση από ότι οι πρόγονοί μας, ώστε να πορευτούμε με σοφία, σύνεση και καθαρό μυαλό, όχι για την δόξα ή την ανούσια εγωιστική προβολή μας, αλλά για την υπηρέτηση ανώτερων ιδεωδών (που ακόμα και οι πρόγονοί μας εν μέρει τα πρόδωσαν), και σε πιθανή συνεργασία με άλλους λαούς που θα κινούνται προς τους ίδιους σκοπούς. Οι άνθρωποι που θα δραστηριοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, υπό πολλές προϋποθέσεις μπορούν να ξυπνήσουν τον γίγαντα.

Κάποιες προϋποθέσεις από αυτές μπορεί να κρύβονται στις λεπτομέρειες και αν κάτι είναι μαλακία, είναι αυτές οι προϋποθέσεις που κρύβονται στις λεπτομέρειες να μείνουν μη πληρούμενες.