29/3/22

Η πρώτη μήνυση για θάνατο ασθενούς που μολύνθηκε με κορωνοϊο σε ιδιωτικό νοσοκομείο

 

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η χήρα 59χρονου, ο οποίος μπήκε στις 23 Απριλίου 2021 σε ιδιωτικό Θεραπευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καρδιακό του πρόβλημα και 7 ημέρες μετά προσεβλήθη από κορωνοϊό, μέσα στο νοσοκομείο, και  πέθανε. 

 Η χήρα, μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Ζωγράφου υπέβαλλε μήνυση, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έκθεση , δύο γιατρών και της Διοίκησης του θεραπευτηρίου, επειδή ,  αντί να τον υποβάλλουν στον αναγκαίο έλεγχο για covid19, μόλις εμφάνισε τα συμπτώματα και να του χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, αναλώθηκαν σε ανούσιες και άσχετες εξετάσεις, με το αζημίωτο, ενώ και στη συνέχεια  δεν του έδωσαν καμία αγωγή για θεραπεία του ιού . 
 Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών του στον Ευαγγελισμό, όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια, ως νοσοκομείο αναφοράς κορονοιού και ο ασθενής να πεθάνει. 
 Η χήρα του 59χρονο υποστηρίζει ότι, οι υπεύθυνοι του ιδιωτικού Θεραπαυτηρίου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές "...εξέθεσαν τον εκλιπόντα σύζυγό μου σε κίνδυνο ζωής , αφού με πρόθεσή τους (ήτοι με ενδεχόμενο δόλο) τον άφησαν αβοήθητο έχοντας εκ καθήκοντος (και συμβάσεως ταυτόχρονα) το καθήκον να τον περιθάλπουν προκαλώντας αιτιωδώς τον θάνατό του (306 παρ. 2) Με τον ίδιο τρόπο ασφαλώς- και αυτό οφείλει να διερευνηθεί από την ανάκριση- εξέθεσαν σε κίνδυνο ζωής και αόριστο άλλο αριθμό ασθενών που νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική, με άγνωστο σε εμάς αποτέλεσμα σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασής τους 
β). Ο θάνατος αυτός, όπως προκύπτει από τη σειρά των εγγράφων π δεν θα είχε επέλθει εάν οι εγκαλούμενοι/υπαίτιοι διενεργούσαν από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεως του εμπύρετου το σχετικό τεστ covid και είχαν προβεί στην αναγκαία υποστηρικτική θεραπεία ή έστω είχαν ζητήσει να διακομισθεί τρεις μέρες πριν στον «Ευαγγελισμό» , οπότε και η κατάσταση της υγείας του ήταν σαφώς καλύτερη. 
Όμως αυτοί επέλεξαν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν να μην πράξουν τίποτα και να διενεργούν άσχετες εξετάσεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί στα μη περαιτέρω, οπότε αναγκάστηκαν να ζητήσουν να φύγει από την κλινική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ακομη περιμενουμε να γραψεις την βιογραφια για το μικυ μαους θεοδορακη που μας υποσχεθηκες πριν μηνες