18/3/22

Η Λάουρα συνέλαβε τον διεφθαρμένο Μπορίσωφ και το Βαθύ Κράτος έγινε και Κράτος Δικαίου

 

Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Οι νέα ευρω-ατλαντική εξουσία στη Σόφια ήθελε να στριμώξει τον ακαταδίωκτο παλιάνθρωπο Μπορίσοφ που ξεκίνησε από μπράβος στα νυκτερινά κέντρα  και έγινε μπράβος των αμερικανών αλλά τον προστάτευε ο κομισάριος της δικαιοσύνης Γκέσεφ που είναι απόλυτος Άρχων στην ΝΑΤΟκομμουνιστική Βουλγαρία, Οπότε στράφηκε στην Λάουρα. Την είχαν διορίσει οι Αμερικανοί να καταδιώκει τους πολιτικούς στη Ρουμανία για διαφθορά. Όταν κατάφεραν να την παραπέμωουν για κατάχρηση εξουσίας στην Ρουμανία την προσέλαβαν στις Βρυξέλλες για να κάνει το ίδιο πράγμα. Επιλεκτικές συλλήψεις πολιτικών με την κατηγορία της διαφθοράς, Έτσι οι Βούλγαροι χάρηκαν που ο παλιάνθρωπος Μπορίσοφ βρέθηκε κρατούμενος έστω και για 24 ώρες αλλά το Βαθύ κράτος απέκτησε την Υπερ-εισαγγελία.  Την ευρωπαική ΤΣΕ-ΚΑ (чрезвычайная комиссия), Η ΤΣΕ-ΚΑ ήταν ενάντια στην διαφθορά  και τα Σαμποτάζ. Το 1917 την έλεγαν « Πανρωσική Έκτακτη Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Αντεπανάστασης και του Σαμποτάζ». Η Λάουρα θα γίνει ο νεός Φέλιξ. Ο ευρω-Τζερζίνσκι


Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και τρεις από τους στενότερους συνεργάτες του συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS) και της Εισαγγελίας ενάντια στη διαφθορά (KPKONPI). 

Μετά από δίωρη έρευνα της κατοικίας του, ο ηγέτης του ΓΚΕΡΜΠ, και πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με εντολή 24ωρης κράτησης.

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της  Αστυνομίας σε σχέση με  τις 120 υποθέσει διαφθοράς  της οποίες διερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία .Έρευνες και κατασχέσεις γίνονται σε πολλές διευθύνσεις. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός  Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, Μέντα Στογιάνοβα και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΓΚΕΡΜΠ Σεβνταλίνα Αρναούντοβα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Η επιχείρηση συνεχίζεται.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»! Έγραψε ο πρωθυπουργός Κύριλ Πετκόφ . 

 Άλλο το «Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη» και άλλο «Ευρω-Νόμος είναι η Λάουρα»).

.

Ο Μπορίσοφ έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε πολλά σκάνδαλα  ωστόσο μέχρι στιγμής η  (φαλακρός) βούλγαρος γενικός εισαγγελέας  του εδωσε το ακαταδίωκτο.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο  βούλγαρος πρωθυπουργός Κύριλ Πέτκοφ συναντήθηκε στη Σόφια με την Γενική Εισαγγελέα της Ευρώπης Λάουρα Κοβέσι, η οποία επισκέφθηκε τη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού. 

Η Κοβέσι ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά 120 αναφορές διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στη Βουλγαρία, οι οποίες αφορούν διάφορα είδη εικαζόμενων εγκλημάτων, όπως χρήση Ευρωπαϊκών κονδυλίων, κακοδιαχείριση δημόσιων πόρων, κατάχρηση γεωργικών επιδοτήσεων, παραβιάσεις υποδομών και κατάχρηση πακέτων βοήθειας ανάκαμψης. 

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψή της, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει άμεση επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προσπαθώντας να αποφύγει τον γενικό εισαγγελέα Ιβάν Γκέσεφ.

Ο κυβερνών συνασπισμός επιδιώκει να βρει τρόπο να απομακρύνει τον γενικό εισαγγελέα, αναφέροντας ότι έχει επανειλημμένα παραβιάσει νόμους, έχει καταχραστεί το καθήκον του και έχει υπερασπιστεί κάποιους πολιτικούς ενώ πιέζει τους αντιπάλους τους.

Τον Ιανουάριο, η αστυνομία ερεύνησε τους Μπορίσοφ, Αρναούντοβα και Γκοράνοφ για φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν το 2020 και το 2021 και έδειχναν σημαντικό ποσό χαρτονομισμάτων και ράβδων χρυσού που ήταν κρυμμένα κοντά στο κρεβάτι του Μπορίσοφ. Μερικές από τις φωτογραφίες που διανεμήθηκαν το καλοκαίρι του 2020 και άλλες λίγες ημέρες πριν τις γενικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου εστάλησαν από ανώνυμο άτομο σε τοπικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, η εισαγγελία αρνήθηκε να διερευνήσει την προέλευση των χρημάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ότι οι φωτογραφίες ήταν αυθεντικές. Μετά τη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών, ο Μπορίσοφ παραδέχθηκε ότι ήταν αληθινές, αλλά ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα και οι ράβδοι χρυσού τοποθετήθηκαν εκεί από μια άγνωστη γυναίκα που την ονόμασε «Μάτα Χάρι». Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι η γυναίκα του προσέφερε «προσωπικές υπηρεσίες», αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το όνομά της.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπόϊκο Ράσκοφ δήλωσε τον περαμένο Δεκέμβρη ότι το υπουργείο του ξεκίνησε έρευνα για τις φωτογραφίες μετά την αποτυχία της εισαγγελίας να τις διερευνήσει. Ο Μπορίσοφ έχει επίσης συνδεθεί με το σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων «Μπαρτσελόναγκέϊτ» στο οποίο εμπλέκονται αρκετά άτομα  του περιβάλλοντος του. Πληροφορίες σχετικά με πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται άτομα που συνδέονται με τον Μπορίσοφ ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2020 από την ισπανική «El Periodico» και επιβεβαιώθηκαν τότε από την αστυνομία.

 

Το Φεβρουάριο,που μας πέρασε  η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία οτι 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν «πλυθεί» στο σκάνδαλο  της Βαρκελώνης . Το «El Periodico» ότι ο Μπορίσοφ συνδέεται με διεθνές κύκλωμα  νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το άρθρο ανέφερε ότι το πρώην μοντέλο  Μποριλάβα Γιόβτσεβα (που είχε σχέση με τον Μπορίσοφ), ο πατέρας της και δύο εταιρείες έχουν λάβει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ από το 2013 από διάφορα άτομα. Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα, ο Μπορίσοφ έχει ένα παιδί με τη Γιόβτσεβα και της αγόρασε το πολυτελές σπίτι στην Ισπανία. Οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν αρκετές φορές από τον πρώην πρωθυπουργό. Το 2015, ανακαλύφθηκε μια συνομιλία μεταξύ δύο δικαστών και ενός άγνωστου τρίτου προσώπου που ισχυριζόταν ότι ο Μπορίσοφ είχε αγοράσει ένα ακίνητο στη Βαρκελώνη για 1,5 εκατομμύρια ευρώ για τη φίλη του. Σε άλλο σκάνδαλο, ο μεγιστάνας του σκανδάλου Βασίλ Μπόζκοφ ισχυρίστηκε ότι δωροδόκησε τον Μπορίσοφ και τον Γκοράνοφ με 30 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα  τριών ετών με αντάλλαγμα νομική προστασία για την επιχείρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: