25/3/22

Η Ούρσουλα δεν θα επιτρέψει την πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

 

Η ρωσική πλευρά προχωρά στην εφαρμογή της εντολής του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Gazprom να δέχεται πληρωμή για το φυσικό αέριο από τις εχθρικές χώρες μόνο σε ρούβλια, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Έτσι σχολίασε τις αντιρρήσεις της Δύσης για την πρωτοβουλία αυτή. "Προχωρούμε υπό  τις τρέχουσες οδηγίες του αρχηγού του κράτους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Του Κρεμλίνου απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ρωσία σκοπεύει να προμηθεύσει καύσιμα σε Ευρωπαϊκές χώρες εάν δεν πληρώσουν σε ρούβλια. 
 Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων τεσσάρων ημερών, η ρωσική πλευρά "θα πρέπει να πραγματοποιήσει επαφές και να αναπτύξει ένα διαφανές, κατανοητό σύστημα" για την τεχνική και υλικοτεχνική εφαρμογή αυτής της οδηγίας. 
 Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια. 
Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η επιλογή είναι απαράδεκτη, καθώς θα αποτελέσει παραβίαση των αντιρωσικών περιορισμών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.sonnenseite.com/en/franz-alt-en/comments-interviews/mikhail-gorbachev-never-again-war/

https://www.cbsnews.com/news/gorbachev-says-u-s-became-arrogant-after-soviet-union-collapsed/

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνει η κωλόγρια? Παραβίαση από ποιόν?Μήπως τους "παραβίασε" εκ των όπισθεν ο Βαλόντια?

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...