9/9/09

Εμπρός στον δρόμο των Φαραώ

Αιγύπτιοι συνοριακοί φύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Αφρικανούς μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στο ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τέσσερις άντρες από την Υποσαχάρια Αφρική αιφνιδιάστηκαν από τους συνοριοφύλακες την στιγμή που προσπαθούσαν να περάσουν το συρματόπλεγμα που οριοθετεί τα σύνορα του Ισραήλ νότια της πόλης της Ράφα, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Προσπάθησαν να διαφύγουν και τους πυροβόλησαν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως δύο μετανάστες από την Αιθιοπία τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά.

Μέχρι τώρα τη χρονιά αυτή οκτώ μετανάστες σκοτώθηκαν όταν προσπάθησαν να περάσουν τα μήκους 250 χιλιομέτρων σύνορα και 28 το 2008.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η συμπεριφορά των Aιγυπτίων συνοριοφυλάκων δεν σχετίζεται με την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά με την σπουδή της Αιγύπτου να εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει με το Ισραήλ, να αποτρέπει την είσοδο 'τρομοκρατικών στοιχείων' στο έδαφός του.

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...