29/7/10

Ο «ετοιμοθάνατος Σάλλας η Αγροτική Τράπεζα και τα νεοταξίτικα συμφέροντα

Αυτός, που ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν

Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο μέγας τραπεζίτης Σάλλας έξυπνος
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html

Στην περίπτωσή της Αγροτικής Τράπεζας πιο πολύ μας «τρομάζει» η «πράσινη ανάπτυξη», την οποία δήθεν πρεσβεύει ο Σάλλας, παρά το ποταπό της οικονομικής προσφοράς για την απόκτησή της.
Πιο πολύ μας τρομάζει το τι μπορεί να συμβεί στον ελληνικό λαό εξαιτίας της απώλειάς της, παρά τα χρήματα που μπορεί να χαθούν εξαιτίας της λεηλασίας της κρατικής περιουσίας.
Μιλάμε για λεηλασία και οι αριθμοί μάς το επιβεβαιώνουν.
Το 2006 πουλήθηκε το 7,18 % της τράπεζας για 328 εκατ. και έρχεται ο Σάλλας σήμερα και κάνει "συμφέρουσα" -σύμφωνα με τα κανάλια της διαπλοκής- προσφορά της τάξης των 370 εκατ., για ν' αποκτήσει το 77,3 % της τράπεζας.
Μιλάμε δηλαδή για "έξυπνο" άνθρωπο. Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο Σάλλας έξυπνος. Ο μέγας τραπεζίτης.
Όμως, όπως είπαμε πιο πάνω, πιο πολύ μας τρομάζουν τα "αγροτικά" σχέδια μιας ιδιωτικής εμπορικής τράπεζας, παρά αυτή καθ' αυτή η απώλεια ενός ισχυρού τραπεζικού οργάνου από το κράτος. Του τελευταίου κρατικού οργάνου, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, του επιτρέπουν να παίζει παρεμβατικό ρόλο στην αγορά. Πιο πολύ μας τρομάζει η αγορά της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, παρά η οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο ελληνικός λαός εξαιτίας της λεηλασίας.
Γιατί μας τρομάζει αυτό;
Γιατί η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν.
Ακόμα και αν η νέα ιδιωτική τράπεζα υπό την ηγεσία της Πειραιώς δεν απειλεί τους αγρότες με κατασχέσεις, μπορεί να τους εκβιάζει, προκειμένου να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.
Αυτό μας τρομάζει.
Μας τρομάζει να πάρουν ιδιώτες έναν "μοχλό", ο οποίος επιτρέπει σε κάποιους να "σπρώχνουν" και να "κατευθύνουν" τον αγροτικό κόσμο σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές του εμπορίου και όχι τον λαό.
Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές των "μεταλλαγμένων" προϊόντων και απειλούν την υγεία του λαού. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας.
Τους όποιους "επενδυτές". Μικρούς ή μεγάλους. Φανερούς ή κρυφούς. Είναι πολλά τα πράγματα, τα οποία ελέγχονται μέσω της τράπεζας αυτής. Ακόμα και τις λαϊκές αγορές μπορούν όλοι αυτοί να ελέγχουν μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.
Τις λαϊκές, οι οποίες απειλούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, εφόσον δημιουργούν βαλβίδα ασφαλείας, που δεν τους επιτρέπει να στριμώξουν τον ελληνικό λαό στο μονοπώλιο των καρτέλ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολλά τα συμφέροντα, τα οποία προστατεύονται από την Αγροτική Τράπεζα. Συμφέροντα εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά. Συμφέροντα, τα οποία ξεπερνούν τα απλά οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα, τα οποία περιορίζουν τα κέρδη όλων αυτών, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον ελληνικό λαό.
Συμφέροντα, τα οποία για κάποιους είναι πραγματικά "τζάμπα", αν κατορθώσουν και τα παρακάμψουν με κάποια ασήμαντα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία το κράτος θα τα "φάει" μέσα σε λίγες ημέρες, ξεπληρώνοντας τοκογλύφους και δίνοντας μπόνους στον εαυτό του. Συμφέροντα, τα οποία θα τα εξουδετερώσουν με το αστείο τίμημα που προσφέρει ο Σάλλας .Ο πονηρός Σάλλας .Ο σχεδόν χρεοκοπημένος Σάλλας μιας σχεδόν χρεοκοπημένης τράπεζας .Ο "σαλιάρης" Σάλλας.
Τι υποθέτουμε; Ότι ο μπατίρης Σάλλας λειτουργεί ως "πεμπτοφαλαγγίτης" άλλων. Κάποιοι κερδοσκόποι -εντός και εκτός Ελλάδας- τού δίνουν χρήματα, για να παίξει παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού. Πολλά χρήματα.
Πολύ περισσότερα από αυτά, τα οποία σήμερα εμφανίζει στην προσφορά του. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι η σημερινή προσφορά μπορεί να είναι ένας απλός "λαγός", για να τον "κυνηγήσει" ο λαός. Εμφανίζεται μια ταπεινή πρόταση, για να βάλει τον λαό να σκέφτεται σε λάθος κατεύθυνση. Να τον βάλει να σκέφτεται αν συμφέρει ή όχι το τίμημα της προσφοράς. Εκεί θα την πατήσει ο λαός.
Ο λαός πρέπει εξ' αρχής να αρνείται να παραδώσει σε ιδιώτες το χρηματοοικονομικό "εργαλείο", το οποίο ελέγχει τη γεωργική παραγωγή.
Να το θεωρεί Casus Belli ακόμα και να συζητηθεί. Αν αρχίσει να σκέφτεται το μέγεθος της προσφοράς, την "πάτησε".
Απλά πράγματα. Απειλείς με βία όποιον θέλει να βγάλει την αδερφή σου στο "πεζοδρόμιο". Αν "τσιμπήσεις" από τη χαμηλή προσφορά κι αρχίσεις τη συζήτηση για προσφορές και αξίες, την "πάτησες".
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μεγάλο "παρασκήνιο" στην προσφορά της Πειραιώς.
Γι' αυτόν τον λόγο η προσφορά για την Αγροτική Τράπεζα έγινε "πακέτο" με αυτήν του Τ.Τ.. Πολλοί ενδιαφέρονται γι' αυτήν και για πολλούς λόγους.
Από τους πιο απλούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την τοκογλυφία, μέχρι τους πιο σύνθετους, οι οποίοι συνδέονται με τον ιμπεριαλισμό. Από τους πιο απλούς, που είναι να διαχειριστούν τα πραγματικά υπαρκτά δισεκατομμύρια των καταθέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μέχρι τους πιο σύνθετους, που είναι να ελέγξουν ιμπεριαλιστικά την εθνική μας γεωργική παραγωγή.
Εμείς θεωρούμε μαθηματικά βέβαιον ότι ισχύει κυρίως το δεύτερο και απλά δίνουν τα αποθεματικά του Τ.Τ. σε κάποιους ως "αντίδωρο", για να τους εξυπηρετήσουν. Κάποιοι προδότες θα εξυπηρετηθούν με τη γρήγορη λεηλασία του Τ.Τ. και κάποιοι ιμπεριαλιστές θα εξυπηρετηθούν με τον μόνιμο έλεγχο της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα.
Για εμάς είναι βέβαιον ότι πίσω από την προσφορά της Πειραιώς κρύβονται νεοταξίτικα συμφέροντα, τα οποία αυτόν τον καιρό βάλουν κατά του ελληνικού λαού. Συμφέροντα, τα οποία καθημερινά τον λεηλατούν, στοχοποιώντας ό,τι έχει αξία σ' αυτήν τη χώρα. Πονηρά και μόνον να σκεφτεί κάποιος, μπορεί να καταλάβει ότι δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό αυτή η πρόταση. Πώς; Από το να δει ποιοι την υποστηρίζουν. Αν καταλάβεις ποιοι υποστηρίζουν αυτήν τη συγχώνευση-εξαγορά, θα καταλάβεις και αν συμφέρει ή όχι τον ελληνικό λαό.
Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, τα οποία σκύλιασαν για να μας πείσουν ότι μας "συμφέρει" να μπούμε στο ΔΝΤ -για να μας "σώσει"-, σήμερα υποστηρίζουν με το ίδιο πάθος αυτήν την εξαγορά. Να υποθέσουμε ότι ο Μπόμπολας και οι όμοιοί του, οι οποίοι κονομάνε από τη διαφθορά και το δημόσιο χρήμα, "χαιρετούν" αυτήν την εξαγορά, γιατί είναι καλοί πατριώτες;
Την επιθυμούν, επειδή αγαπάνε την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι επειδή είναι συνέταιροι με την Goldman Sachs και όλα τα λαμόγια του Πλανήτη; Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι φανερό ότι τη μεθόδευσαν παρασκηνιακά, εφόσον είναι φύση αδύνατον να μην γνώριζαν τι κάνει ο Σάλλας.
Τα κόμματα, τα οποία ελέγχονται από γνωστούς θαμώνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, δεν γνωρίζουν κάτι, το οποίο είναι βέβαιο ότι μεθόδευσε αυτή η Λέσχη; Δεν ήταν "τζάμπα" τα ευνοϊκά σχόλια του διεθνούς τύπου για την εξαγορά. Η Λέσχη τα πλήρωσε. Ακόμα και το "ευρώ" δήθεν επηρεάστηκε από την "έξυπνη" πρόταση του Σάλλα.
Απλά όλοι έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε απ' όλα αυτά που δρομολογούνταν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ελεγχθούν και τα "χαρτοφυλάκια" τους, για να δούμε αν είχαν ή όχι κέρδος στο χρηματιστήριο από αυτήν τη γνώση. Υπάρχει ποινικό αδίκημα αν γνώριζαν κάποιοι και άρα αν είχαν "εσωτερικές" πληροφορίες. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι κομματάνθρωποι και πάλι έβγαλαν το "κατιτίς" τους από το χρηματιστήριο. Διακομματικό ήταν μάλλον και αυτό το "χαρτζιλίκι" ."Μεζεδάκι", για το μεγάλο "φαγοπότι" που θ' ακολουθήσει. Είμαστε βέβαιοι, δηλαδή, ότι πρέπει να υπάρχουν επιφανείς ΠΑΣΟΚΟΙ και Νεοδημοκράτες ανάμεσα σ' αυτούς, οι οποίοι είχαν τη "μαντική" ικανότητα να κάνουν αγοραπωλησίες με μετοχές των τριών εμπλεκομένων τραπεζών στην πρόταση Σάλλα και Βαρδινογιάννη.
Μικρή είναι η Ελλάδα και ακόμα πιο μικρές οι "παρέες" της. Συμμαθητές και φίλοι από το Κολέγιο υπάρχουν και κινούνται παντού. Συμμαθητές του αντιπρόεδρου της Πειραιώς Γιάννη Βαρδινογιάννη βρίσκονται τόσο στα δύο μεγάλα κόμματα όσο και στις ίδιες λίστες της Λέσχης Μπίλνεμπεργκ. Συμμαθητής του δεν ήταν και ο ίδιος ο υπουργός των οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου; Αυτός, ο οποίος "ενθουσιάστηκε" με την πρόταση του φίλου και συμμαθητή του; Αυτός, ο οποίος θα εξετάσει "αντικειμενικά" την πρόταση του φίλου και συμμαθητή του, αλλά θα την κρίνει με βάση το "εθνικό" μας συμφέρον; Αυτός, που, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του αγρότη, του εργάτη ή του συνταξιούχου, θα "στεναχωρήσει" τον "Τζίγγερ". Τον "Τζίγγερ", ο οποίος έχει ανυπολόγιστη "χασούρα" από τις μετοχές της Πειραιώς και στην κυριολεξία ψάχνει τρόπο να σωθεί.
Όμως, δεν είναι μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία μας "αποκαλύπτουν" τις προθέσεις των ισχυρών. Υπάρχουν κι άλλοι "δείκτες" του νεοταξισμού στην Ελλάδα. Την πρόταση-Σάλλα υποστηρίζει και ο γνωστός υπάλληλος του Μητσοτάκη ο διαβόητος ψευδοπατριώτης Καρατζαφέρης. Ο βασιλικός δημοκράτης. Άρα την υποστηρίζει καί ο Μητσοτάκης καί η κόρη του. Αν τώρα ο αναγνώστης νομίζει ότι ως άτομο ο ίδιος έχει κοινά συμφέροντα με όλους αυτούς τους πλούσιους δωσίλογους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι συμφέρει και τον ελληνικό αυτή η εξαγορά.
Έστω όμως κι έτσι. Να εξετάσουμε αυτήν την πρόταση. Ωραία. Μας προτείνει ο "μεγιστάνας" Σάλλας ν' αγοράσει με 700 εκατομμύρια -"μετρητά" μάλιστα- τα κομμάτια των "φιλέτων" που στοχεύει. Μπορεί ν' αποδείξει το "πόθεν έσχες" αυτών των χρημάτων; Μπορεί να μας δείξει η τράπεζά του από ποιους γεμάτους δικούς της λογαριασμούς θα γίνει η εκταμίευση; Μήπως επιχειρεί ν' αγοράσει κρατική περιουσία με τα ίδια τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, τα οποία πήρε από το πακέτο για τη στήριξη των τραπεζών; Ως υποψήφιος αγοραστής κρατικής περιουσίας, αντέχει έναν έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας όλων εκείνων των στοιχείων που δίνει για την τράπεζά του; Απλά πράγματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του "στρες τεστ" πριν αξιολογήσουμε την πρότασή του;
Αυτά, τα οποία λέμε, δεν είναι πρωτοφανή. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε υπό εξέλιξη "στρες τεστ" για τις τράπεζες, θα έπρεπε να το κάνουμε για την Τράπεζα Πειραιώς. Ο τελευταίος ιδιώτης, ο οποίος πουλάει ένα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο, ζητάει να ελέγξει την "ποιότητα" του κάθε υποψήφιου αγοραστή. Ένα αυτοκίνητο πουλάς και ρωτάς δεξιά κι αριστερά για τον υποψήφιο αγοραστή. Το ελληνικό κράτος γιατί δεν ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς; Αφού ο Σάλλας τόλμησε ν' ανοίξει τον "διάλογο" με αυτό, ας τον ελέγξουν. Να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην Πειραιώς. Έχει "άπλα" -όπως μας δείχνει- ή όχι; Εμάς δεν μας φαίνεται και πολύ εύρωστη. Άποψή μας είναι πως ούτε τις πινακίδες τους δεν μπορούν να φωτίσουν εκεί στην Πειραιώς. Ποιος όμως θα ελέγξει ποιον, όταν όλοι τους είναι ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και ομογάλακτοι της Goldman Sachs;
Άρα; Άρα ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβονται κάποιες πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων, οι οποίες θέλουν να βάλουν σε "αγρανάπαυση" όλη την ελληνική αγροτική γη, προκειμένου να θησαυρίζουν με τα σκουπίδια που θα τρώνε στο μέλλον οι Έλληνες; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, με την κερδοσκοπία που θα μπορούν να ασκήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς το εμπόδιο των αγροτών.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Καθημερινά γίνονται μάχες για τη διείσδυση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι προσπαθεί να "σπάσει" την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στα μεταλλαγμένα, μετακινώντας τη στη σφαίρα των εθνικών επιλογών. Τώρα, που δεν τους συμφέρει να είναι κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση τα μεταλλαγμένα, προσπαθούν οι πονηροί να τη μετατρέψουν σε απλή εθνική υπόθεση. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβεται η Monsando, η οποία με εκβιασμούς θα βρει μια μεγάλη μάζα αγροτών να πιέζει, προκειμένου αυτοί να καλλιεργούν τα μεταλλαγμένα προϊόντα της; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, εφόσον ανοίξουν -μέσω της Ελλάδας- μια "τρύπα" στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρίσκονται από κοινού όλοι αυτοί πίσω από τον Σάλλα; Έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται μεταξύ τους σε άπειρα άλλα θέματα και με τον έλεγχο των Ελλήνων αγροτών και της ελληνική αγροτικής γης μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν με 300 εκατομμύρια να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα φέουδο και τους Έλληνες αγρότες σε δουλοπάροικους, οι οποίοι θα πληρώνονται με ποσοστά από την παραγωγή τους. Από την παραγωγή μιας γης, η οποία θα ανήκει στους φεουδάρχες της Τράπεζας. Από την παραγωγή, η οποία θα γίνεται με μεταλλαγμένους σπόρους, που θα ανήκουν στους "επενδυτές" της Τράπεζας.
Όμως, ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε και ένα άλλο πολύ σημαντικό δεδομένο. Εκτός της αστικής περιουσίας το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτησιών της επικράτειας μοιράζεται ανάμεσα σε δύο "μεγαλοϊδιοκτήτες" .Τον δημόσιο και τον αγροτικό κόσμο. Ο αγροτικός κόσμος είναι αυτός, ο οποίος "παρακολουθεί" τι συμβαίνει σ' αυτό το επίπεδο ιδιοκτησίας. Οι αγρότες είναι τα πραγματικά "μάτια" και "αυτιά" του λαού, τα οποία προστατεύουν τη δημόσια περιουσία και όχι οι κρατικές υπηρεσίες. Οι αγρότες είναι μέρα και νύκτα δίπλα σ' αυτήν την περιουσία.
Όταν οι ξένοι μνηστήρες αυτής της δημόσιας περιουσίας μπορούν με 300 εκατομμύρια να ελέγχουν και να εκβιάζουν τους άπειρους Έλληνες αγρότες, ευνόητο είναι ότι με πολύ λιγότερα θα επιχειρήσουν να ελέγξουν την άπειρη περιουσία του Δημοσίου. Την περιουσία, που θέλουν να λεηλατήσουν. Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς κλείνουν οι κύκλοι; Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος "ενθουσιάστηκε" με την προσφορά των ιδιωτών για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας, είναι ο ίδιος, που θέλει να βάλει την ΚΕΔ στο χρηματιστήριο. Ο άνθρωπος, ο οποίος θέλει να παραδώσει σε ξένους το σύνολο της χώρας στην κυριολεξία για λίγα "ψίχουλα". Άρα, θα τούς ήταν χρήσιμο να απειλούν και να εκβιάζουν αυτούς, οι οποίοι θα μπορούσαν ν' αντιδράσουν, γιατί θα γνώριζαν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με τη δημόσια περιουσία. Θα αντιδρούσε ο αγρότης των πολύτιμων για τον ίδιο 30 στρεμμάτων, όταν θα έβλεπε ξαφνικά ως γείτονά του ιδιοκτήτη κάποιον Fritz με χιλιάδες στρέμματα ελληνικής γης.
Οι αγρότες σήμερα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του ελληνικού λαού. Η τελευταία μερίδα κεφαλαιοκρατίας. Δεν υπάρχουν άλλοι κεφαλαιοκράτες στη χώρα, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά της και να δημιουργήσουν νέα.
Οι βιομήχανοι και οι βιοτέχνες προ πολλού έχουν πάψει να υπάρχουν. Μόνον το εργατικό δυναμικό απομένει για ν' αντισταθεί, αλλά κι αυτό είναι εξουθενωμένο από τη σημερινή οικονομική κρίση.
Οι εργάτες είναι πολύ άνεργοι και άρα πολύ αδύναμοι ν' αντέξουν στην παραμικρή πίεση. Μόνον οι αγρότες απομένουν.
Αν, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, αποκτήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και έμποροι τη δυνατότητα να τους εκβιάζουν και να τους απειλούν με "θάνατο", απλά ."τελειώσαμε".
Ούτε στο βασικό επίπεδο δεν θα μπορούμε ν' αντισταθούμε. Στο επίπεδο του ."πάρε κότα .δώσε ντομάτα και πάρε πατάτα .εξέτασε το άρρωστο παιδί" .
"ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, πολύ σωστή ανάλυση