21/7/10

Τα έλεγα και τα έγραφα πριν τις εκλογές.(Σπύρος Χατζάρας)

To «κρυφό» πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (29/09/2009)

Θα κάνουν ότι δεν πρόλαβε ή δεν τόλμησε ο Καραμανλής

Του Σπύρου Χατζάρα
http://deltio11.blogspot.com/2009/09/to.html

Το κρυφό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι συνεργάτες του πρόεδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με τα στελέχη της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας , του ΔΝΤ, και των μυαλοπώληδων των Τραπεζών, είναι σε πολλά σημεία , χειρότερο, για τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, σε σχέση με την κυβερνητική πρακτική της Ν.Δ.

Στην πράξη ,θα κάνουν ότι δεν πρόλαβε ή δεν τόλμησε ο Καραμανλής.

Μιλάνε για «ριζοσπαστική αλλαγή πορείας» , αλλά δεν λένε προς ποια κατεύθυνση. Και θα είναι προς τα εκεί που μας πιέζουν οι «ευρωπαίοι εταίροι» μας. Το πρόγραμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι «τεκμηριωμένο και αξιόπιστο», για την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα και το ΔΝΤ.

Βασικός τους στόχος ο «περιορισμός» του δημόσιου τομέα, και μάλιστα, προβλέπονται ακόμα πιο «ριζοσπαστικά» μέτρα, από αυτά που «υποσχέθηκε» τα ο Καραμανλής στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη .
Απολύσεις!!
« Τα σύνορα του δημόσιου τομέα έχουν διευρυνθεί σε σημαντικό βαθμό. Σήμερα έχουμε περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από το 2004, υψηλότερες πρωτογενείς δαπάνες και πιο πολλούς δημόσιους οργανισμούς».

-Στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι να ξαναπάει τα «σύνορά» πίσω.

Η λογική του προγράμματος, είναι να περιοριστούν οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους, και να διανεμηθούν διαφορετικά, τα «υπάρχοντα έσοδα » . Η «μεταρρύθμιση» δεν είναι «ο ζήτημα εύρεσης νέων πόρων» , αλλά νέας κατανομής των υπαρχόντων.

Οι «μυαλοπώληδες» του ΠΑΣΟΚ, λένε ακριβώς. τις ίδιες «ανοησίες», με τον Αλογοσκούφη, και το πρόγραμμα της Ν.Δ. του 2004. « Η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η μείωση του διοικητικού βάρους θα έχει μακροχρόνιο όφελος τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ».

Το οικονομικό πρόγραμμα «μπαρούφα», ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι ένα και το αυτό

Χαρακτηριστικά οι προτεραιότητες είναι:
- Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, (φαρμακεία, συμβολαιογράφοι, φορτηγά κλπ), που δεν πρόλαβε να κάνει ο Καραμανλής.
- Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης και υπαγωγή των εισοδημάτων στην ισχύουσα φορολογική κλίμακα, για να διευρυνθεί η φορολογική βάση. (αυτό δεν τόλμησε να το κάνει η Ν.Δ.)
- Εξομοίωση εργατικής νομοθεσίας των ΔΕΚΟ με αυτήν που ισχύει στο ιδιωτικό τομέα. ( ούτε αυτό τόλμησε να το κάνει η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ θα εισάγει τον «εργασιακό μεσαίωνα» και στις ΔΕΚΟ
Στο ασφαλιστικό
- Ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα. ( αυτό δεν τόλμησε να το κάνει η Ν.Δ)
- Επανεξέταση βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.( Η ΝΔ δεν πρόλαβε)
- Αυστηρότερα κριτήρια για την έκδοση αναπηρικών συντάξεων.

Οι « άξονες» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι:
1)Δημοσιονομικός εξορθολογισμός, (που σημαίνει μείωση των δαπανών για μισθούς, και περιορισμός των κοινωνικών παροχών) μισθών πτωτικών
2)Επαναπροσδιορισμός της έννοιας και του ρόλου του κράτους,
3)Υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα. ( που σημαίνει νέες παροχές προς τις τράπεζες) 4)Ισχυροί ελληνικοί όμιλοι- καινοτόμες επιχειρήσεις/ διείσδυση στη ΝΑ Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές. ( που σημαίνει ισχυροί νταβατζήδες, ισχυρότερα Καρτέλ.γιαυτό δεν λέει λέξη για τον Λάτση ο George)
5)Eυελιξία εργατικού δυναμικού,περιβάλλον και πράσινο ενεργειακό ισοζύγιο, ποιοτικός τουρισμός και σύνδεση με τον πολιτισμό, ισχυρή ναυτιλία και ανταγωνιστική αποτελεσματική παιδεία

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία εντός ολιγομελούς και ευέλικτου Υπουργικού Συμβουλίου αλλά θα διορίζονται «μόνιμοι υφυπουργοί οικονομικών », (της εμπιστοσύνης της ΕΚΤ), με πενταετή θητεία, στους τομείς ,δαπανών και εσόδων.
Πρόκειται δηλαδή για επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου, ενώ προβλέπεται επίσης, ο διορισμό «μόνιμων διοικητικών στελεχών» σε επιτελικούς δημόσιους οργανισμούς ώστε η «επιτήρηση», να είναι αποτελεσματική.
Το ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις του, με τους δανειστές και την Επιτροπή, έχει αποδεχθεί τον διεθνή οικονομικό ελέγχο,( που δεν τόλμησε να δεχθεί ο Καραμανλής), ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να δανείζεται.
Οι αμερικανοτσολιάδες, επιμένουν ,να κάνουν την κρίση ευκαιρία (τους)!!


Τα έλεγα και τα έγραφα. Με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια.

ΥΓ.Τωρα κλαις! Γιατί κλαίς; Συ δεν ήσουν που ψήφιζες χθές;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νεκρός στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ερεσού βρέθηκε άνδρας πιθανότατα πολωνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα δέχτηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στην οδό Αχαρνών αλλά το θύμα βρέθηκε στην συμβολή της Ιπποκράτους με την Ερεσού.

Εικάζεται πως είτε περπάτησε ως το σημείο αιμόφυρτος ή μεταφέρθηκε με όχημα.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/blog-post_1722.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...