13/3/22

Ιταλός υπουργός: Η άνοδος των τιμών των καυσίμων είναι « κολοσσιαία απάτη»

 

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Ρομπέρτο Τσινγκολάνι χαρακτήρισε την αύξηση των τιμών των καυσίμων ως «κολοσσιαία απάτη εις βάρος των πολιτών και των επιχειρήσεων». 
 Ο υπουργός Τσινγκολάνι δήλωσε ότι η αγορά καυσίμων εικάζει να φτάσει την τιμή ανά λίτρο βενζίνης πάνω από 2,20 ευρώ χωρίς να γνωρίζει το γιατί. 
Εξήγησε ότι, από τη μία πλευρά, οι φόροι στις τιμές των καυσίμων πρόκειται να ωφελήσουν το κράτος, και από την άλλη, επεσήμανε "τη νευρικότητα που διπλασιάζει, και τετραπλασιάζει την τιμή , και κάνει μόνο λίγους πλούσιους.  "Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αλλά εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κολοσσιαία απάτη που προέρχεται από τη νευρικότητα που συνεχίζω να αναφέρω ότι γίνεται εις βάρος των επιχειρήσεων και των πολιτών", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Ο υπουργός Τσινγκολιάνι πιστεύει ότι είναι θεμελιώδες να καθοριστεί μια μέγιστη τιμή που οι Ευρωπαίοι φορείς εκμετάλλευσης δεν μπορούν να υπερβούν. Η τιμή των καυσίμων στην Ιταλία περιλαμβάνει 18 ειδικούς φόρους κατανάλωσης και ΦΠΑ, ο οποίος συνολικά ανά λίτρο είναι 1,05 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: