12/3/22

Στο Ντόνετσκ σήμερα σκοτώθηκαν 66 Ουκρανοί και 95 τραυματίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε χάρτη των εδαφών που τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Ντόνετσκ, 12 Μαρτίου . Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκης Δημοκρατίας  του Ντόνετσκ Εντουάρ Μπασούριν   66 μαχητές  Ουκαρανοί έχουν σκοτωθεί,  και  άλλοι 95 έχουν τραυματιστεί  Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης του Ντονμπάς, μόνο στο έδαφος της DPR, 1055 μαχητές των ένοπλων σχηματισμών του Κιέβου έχουν σκοτωθεί,  και 1229 έχουν τραυματιστεί. "Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς από τους   Μπαντέρα, 79 υπερασπιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος και 251 σύντροφοι τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Μπασούριν.
Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης , Υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέκτησαν  τον έλεγχο των οικισμών Νοβοαντρεγιέφκα, Κιριλόβκα και έφθασαν στη γραμμή Νοβομαγιόρσκογιε--Παβλόβκα--Νικολσκόγιε--Βλαντιμίροβκα--Μπλαγκοντάτνογιε. Η πρόοδος για την ημέρα ήταν 12 χιλιόμετρα, δήλωσε ο Κονασένκοφ. 
 Η πολιτοφυλακή  της  LPR πήρε τον έλεγχο δύο οικισμών και κατέλαβε το νότιο και κεντρικό τμήμα της πόλης Popasnaya. Αποσπάσματα της Λαϊκής Πολιτοφυλακής LPR έφθασαν στα περίχωρα της πόλης Σεβεροντονέτσκ. 
 Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια της ημέρας  η αεράμυνα  κατέρριψε ένα ελικόπτερο Mi-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έπληξε 79 αντικείμενα της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 3593 αντικείμενα της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής: ελικόπτερα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης, UAV κ.λπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: