22/3/22

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την ηγεσία τους

 

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχα δεν μειώνουν το χάσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, γράφει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal Γουόλτερ Ράσελ Μιντ.
 Ο δημοσιογράφος σημείωσε την «έλλειψη ενθουσιασμού μεταξύ των "μη δυτικών" χωρών σχετικά με τις αντιδράσεις της Αμερικής στις ενέργειες του Πούτιν» στην Ουκρανία.
 Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στη σχετικά ουδέτερη θέση της Κίνας, την οποία συμμερίζονται η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, η Ινδία και το Βιετνάμ. 
 Οι δυτικές επιθέσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας τρομάζουν χώρες εκτός ΗΠΑ και Ευρώπης, δήλωσε ο Μιντ. 
Πολλοί αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Ουάσινγκτον να αντιμετωπίσει τις συνέπειες σκληρών αποφάσεων στην παγκόσμια οικονομία, εξήγησε ο αρθρογράφος .
 Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Μπορούν να επηρεάσουν τράπεζες και τομείς της οικονομίας που δεν επηρεάζονται από περιορισμούς.
 Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ συζήτησαν το ζήτημα της αυστηροποίησης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής ρωσικής ενέργειας και του κλεισίματος ευρωπαϊκών λιμένων για πλοία από τη Ρωσική Ομοσπονδία. 
 Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αντιτίθενται στην άμεση απαγόρευση των εισαγωγών ενέργειας, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές οικονομίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...