12/3/22

Ο Μπιντές θέλει να καταστρέψει τον Πούτιν με τις κυρώσεις και καταστρέφει ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. O Μπιντές και η Νάνσι δίνουν γραμμή και στους Ρουφιάνους των Αθηνών. ‎ «Μην γελιέστε, για τον πληθωρισμός είναι σε μεγάλο βαθμό ένοχος ο Πούτιν», δήλωσε ο Μπιντές .Ο Πελόσι επανέλαβε τον ισχυρισμό: «Οι αύξησεις είναι του Πούτιν. Αυτή είναι η αύξηση του φυσικού αερίου», είπε σε δημοσιογράφους.‎

 

Ο Μπιντές ο ισχυρίζεται ότι «ο πληθωρισμός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Πούτιν» και όχι στις  δαπάνες των Δημοκρατικών

Η απόφαση του Μπιντέ Μπάιντεν να απαγορεύσει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα από τη Ρωσία «λόγω της εισβολής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία» θα ωθήσει επίσης τις τιμές του φυσικού αερίου υψηλότερα, τις οποίες ο Μπάιντεν έχει αρχίσει να αποκαλεί «αύξηση των τιμών από τον  Πούτιν», αν και ο πληθωρισμός ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν από τον πόλεμο. «Μην γελιέστε, ο πληθωρισμός είναι σε μεγάλο βαθμό δημιούργημα  του Πούτιν» δήλωσε ο  Μπιντές .

Η Πελόσι επανέλαβε τον ισχυρισμό: «Η αύξηση  της τιμής του αερίου είναι του Πούτιν. Αυτός φταίει για την αύξηση του φυσικού αερίου», δήλωσε στους  δημοσιογράφους. 

Ο Στίβεν Ράτνερ, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, χαρακτήρισε τις δαπάνες στο Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ως το «προπατορικό  αμαρτημα» που προκάλεσε τον πληθωρισμό. «

Η δημοσιονομική πολιτική ήταν εξαιρετικά επιθετική και το κύριο παράδειγμα ήταν το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο έριξε ένα μπαζούκα 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα κενό παραγωγής 420 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σύμφωνα με το NBC News.

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι  απάντησε στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπιντέ  ότι οι κυρώσεις  μπορούν να «καταστρέψουν» τη ρωσική οικονομία. ότι οι δυτικές κυρώσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση της αυτάρκειας του κράτους, ενώ για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες αυτό θα σημάνει την απώλεια της ρωσικής αγοράς.

Οι συνέπειες του πολέμου των κυρώσεων θα πλήξουν την Ευρώπη και τις Ήνωμένες Πολιτείες;

«Η Ρωσία θα ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα  και θα αναπτύξει περισσότερη  αυτάρκειας, αλλά οι εταιρείες των ΗΠΑ και της ΕΕ απλά θα χάσουν την αγορά μας. Συνεχίστε να πυροβολείτε  τα πόδιασας», δήλωσε ο Πολυάνσκι.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ρεκόρ στη χώρα εδώ 40 χρόνια μπορεί να σχετίζεται με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Όπως είπα από την αρχή, οι καταστροφικές κυρώσεις ως απάντηση στον απρόκλητο πόλεμο του  Πούτιν θα μας επηρεάσουν επίσης. Αλλά οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνέπειες των πράξεών μας για τον Πούτιν και τους συμπαίκτες του είναι λίγο πιο καταστροφικές από αυτές που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Μπιντές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: