6/9/09

Εκλάπη κιονόκρανο στην Αρχαία Ολυμπία

Κιονόκρανο που βρισκόταν στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας εκλάπη σύμφωνα με αναφορά του φύλακα μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη.Το κιονόκρανο, διαστάσεων 30χ30χ20, αφαιρέθηκε από τη θέση του, σε Παλαιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο μέχρι στιγμής το κιονόκρανο δεν έχει βρεθεί.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τέθηκε σε αργία η προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή, ενώ το χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η αναπληρώτρια προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, η οποία και μετέβη στην αρχαία Ολυμπία.

Για την περίεργη αυτή κλοπή διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζἀρα πές αλεύρι: Η γρίππη των χοίρων σε γυρεύει!.. Μπες στο
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100038_06/09/2009_328262
να δείς τι γράφει η σημερινή Κυριακάτικη "Καθημερινή" για τον Λοιμό του Περικλέους που έρχεται. Κι εσύ μάς καθησύχαζες τον Ιούλη και τον Αύγουστο από το "Blue Sky" ότι και καλά είναι παραμύθια των Εβραϊκών Φαρμακευτικών Εταιρειών για να πλουτίσουν κι άλλο οι Περιούσιοι. Επίμένεις ακόμη σε εκείνες τις εκτιμήσεις σου, Σπύρο μου; Θα πάρεις στον λαιμό σου χιλιάδες Έλληνες που θα ψοφήσουν από την γρίπη, πρόσεξε τι θα πείς, γιατί τις έχω στο Αρχείο όλες τις εκπομπές σου, όταν μάς καθησύχαζες. Τουλάχιστον, ζήτα συγνώμη όσο είναι καιρός.