2/7/10

Τουρκία: Οι Έλληνες στο top-3 σε αγορές γης

Μεγάλη άνοδο σε αγορές γης και real estate στην Τουρκία από ξένους επενδυτές δείχνουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία των αρχών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, με τους Έλληνες μάλιστα να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, πίσω από Βρετανούς και Γερμανούς.
Από το 1923 έως τον Απρίλιο του 2008, ξένοι επενδυτές είχαν αγοράσει εκτάσεις περίπου 39 εκατ. τ.μ., με τον αριθμό αυτό να διαμορφώνεται σε 25 εκατ. τ.μ. μόνο την τελευταία διετία.
Ανοδικά έχει κινηθεί και ο αριθμός των ξένων επενδυτών που αγοράζουν γη στην Τουρκία, σε 104.000 από 73.000.
Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Μάιο, περίπου 32.000 Βρετανοί κατέχουν πάνω από 6 εκατ. τ.μ. στην Τουρκία, ακολουθούν οι Γερμανοί με περίπου 3,5 εκατ. τ.μ. και οι Έλληνες με 3 εκατ. τ.μ.

Οι Βρετανοί έχουν δείξει τη μεγαλύτερη προτίμηση για αγορές στην Mugla, οι Γερμανοί στην Αττάλεια και την Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το εντονότερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Άραβες.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές επενδύσεις εντοπίζονται στην βορειοδυτική επαρχία της Bursa, όπου περίπου 5.000 Έλληνες έχουν αγοράσει λίγο περισσότερα από 1 εκατ. τ.μ.


http://infognomonpolitics.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TO ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ!ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ Ω ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘEΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?

ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓO ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ!

Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΙ.

ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ TOY ΜΟΥΓΚΑ.

ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΦΑΝΟΣ!
Η ΕΙΔΗΣΗ

Χτίστε ελεύθερα τζαμιά και ναούς το είπε το Στε.Θα χτίσω και εγώ τώρα μια μονοκατοικία ναό (να μείνω μέσα) προς τιμήν της θεάς Αθηνάς...

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ίδρυση τζαμιών και ναών άλλων αναγνωρισμένων θρησκειών πλην της ορθόδοξης χωρίς άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.

Με απόφασή του το Δ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της διετίας 1938 - 1939 που καθορίζουν τις προϋποθέσεις ανέγερσης ναών καθώς θεωρεί ότι αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος που καθιερώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Στην απόφαση χαρακτηρίζονται μάλιστα αντίθετοι στο Σύνταγμα οι νόμοι που απαιτούν «την έκδοση προηγουμένως διοικητικής άδειας για την ανέγερση και λειτουργία ναού ή την εγκατάσταση και λειτουργία ευκτηρίου οίκου», καθώς η επιβαλλόμενη προϋπόθεση της αδείας είναι ασυμβίβαστη προς «την συνταγματική επιταγή της ανεμπόδιστής ασκήσεως της λατρείας».

Σύμφωνα δε με την απόφαση του ΣτΕ, δεν θα χρειάζεται πλέον η συναίνεση της πολιτείας αλλά θα αρκεί μόνο η συμμόρφωση με τους πολεοδομικούς κανονισμούς Σε κάθε περίπτωση λόγω της κρίσης περί αντισυντγματικότητας η υπόθεση παραπέμφθηκε προς νέα κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Επίσης, αναφέρεται στην απόφαση ότι εάν η Ολομέλεια υιοθετήσει την κρίση του Δ΄ Τμήματος, τότε η υπόθεση πρέπει να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς υπάρχει αντίθετη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η σημερινή πάντως απόφαση του ΣτΕ δείχνει να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ίδρυση τζαμιού για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Μητρόπολη Κασσάνδρειας και εφημέριος Ιερού Ναού της Μητρόπολης αυτής ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Παδείας με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία ευκτηρίου οίκου των Χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά Μακεδονίας - Θράκης στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/07/blog-post_3644

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...