7/9/10

Η αποθέωση της φαυλοκρατίας

Ξανά στο προσκήνιο η πρόστυχη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας»

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Επιτέλους! Η Δικαιοσύνη, μετά από χρόνια δυστοκία, τόλμησε να μπει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και να καταλογίσει ευθύνες προανακριτικές επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον άλλοτε πρωθυπουργικό διευθυντή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Μία πράξη της Δικαιοσύνης για την οποία διψά η πολλαπλώς χειμαζόμενη και ληστευθείσα ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζεται εντελώς απαράδεκτα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Της Ν.Δ. η οποία – όπως και το ΠΑΣΟΚ – με τις γνωστές και χρόνιες μπούρδες εξαπέλυε τα ψεύτικα δόγματα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του σεβασμού των αποφάσεών της!
Υποκρισία, ψεύδος και απόπειρα να καταλύσει προκαταβολικά τις αποφάσεις της, μόλις αυτές άγγιζαν στέλεχός της.
Την αυλαία των αγανακτισμένων της Ν.Δ. έσυραν οι δηλώσεις νεοδημοκρατικών παραγόντων σε τρία επίπεδα, οι εκπρόσωποι των οποίων πλάνταξαν και έσκουξαν, κάνοντας λόγο για «Προγραφές και πολιτικές διώξεις» για «παραβίαση των αρχών δικαίου», για «παραπλάνηση της κοινής γνώμης», για «πολιτικές διώξεις» με στόχο την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πολλές άλλες ανέντιμες δικαιολο¬γίες.
Το μόνο που δεν μας είπαν, όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, ότι η εν λόγω δίωξη στρέφεται εναντίον της Ελλάδας, η οποία, κάθε φορά εκπροσωπείται και από ένα διεφθαρμένο πολιτικό στέλεχος του σάπιου συμμο¬ριακού συστήματος (σχετικό ρεπορτάζ βλ. στην «Καθημερινή», της 22ας Ιουλίου με τίτλο: «Σφοδρή σύγκρουση λόγω Άγγελου. Για «σκευωρία» και «πολιτικές διώξεις» κάνουν λόγο Ν.Δ. και συνεργάτες Καραμανλή»).
Να, λοιπόν, που ξανά και ξανά σύρεται από την κομματική φαρέτρα η πρόστυχη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας», η οποία απαιτεί το ατιμώρητο κάθε ανομίας και κάθε ληστείας του λεγόμενου πολιτικού κόσμου.
Αυτή την πρόστυχη θεωρία καταπολέμησε ο γράφων εδώ και πολλά χρόνια εν μέσω της συνωμοσίας της σιωπής όλων των φορέων και εκπροσώπων του σάπιου πολιτικού συστήματος (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Η «ποινικοποίη¬ση» της πολιτικής και το ανεύθυνο των πολιτικών» («Ελευθερο¬τυπία», της 20/10/1991) – «Πτυχές εθνικής υποκρισίας» («Καθημερινή» της 6/8/1991) – «Η πολιτική σκευωρία ως πολιτική, ηθική και ποινική ασυδοσία», στα «Πολιτικά Θέματα» της 6/10/1995).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...