3/9/10

Έξι ημέρες κράτηση σε Ευέλπιδες γιατί ήθελαν να φωνάξουν «Ελλάδα σε αγαπώ»!


«Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία»

ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΤΙ Η ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ!!!

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τον πειθαρχικό έλεγχο ευέλπιδος λόγω αναφώνησης συνθήματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου από το ΓΕΣ, τρεις ευέλπιδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρότρυναν το τμήμα το οποίο συμμετείχαν στην εκφώνηση συνθημάτων, παρά το ότι είχε δοθεί σαφής οδηγία από το Σύνταγμα Ευελπίδων για τη μη εκφώνηση συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης. Πιο συγκεκριμένα ο ένας έδωσε το σύνθημα «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», ενώ οι άλλοι δύο έδωσαν σύνθημα για αρίθμηση χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Και οι τρεις ευέλπιδες, οι οποίοι δεν ήταν διμοιρίτες (ανήκαν απλά στον ουλαμό παρελάσεως), τιμωρήθηκαν με την ποινή της 6ήμερης κράτησης (Ημερήσια Διαταγή Σχολής της 26 Μαρ. 2010).
Διευκρινίζεται ότι δεν τιμωρήθηκαν για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για το γεγονός ότι παρότρυναν με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους ευέλπιδες σε αναφώνηση συνθήματος, παρά την οδηγία της σχολής να μην προβεί κανείς σε τέτοια ενέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ η ποινή κράτησης, για όποιο λόγο κι αν επιβάλλεται σε εύελπι, εκτίεται κατά τις νυκτερινές ώρες στο πειθαρχείο».
http://www.elora.gr/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O χοντρός που δεν έχει υπηρετήσει προκαλεί. Το γουρούνι τολμά. Έχει θράσσος ο αχυράνθρωπος της διαπλοκής.

apostolos.000@gmail.com είπε...

Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.Από την άποψη του πατριωτισμού των ευέλπιδων, σίγουρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτόν.Από την άλλη όμως τους δώθηκαν διαταγές αό την σχολή να μην προβούν σε καμία ενέργεια. Θέλουν δεν θέλουν είναι ευέλπιδες και οφείλουν να υπακούουν σε διαταγές.Αυτός εξάλλου είναι και ένας από τους θεμέλιους λίθους για να διατηρηθεί ο στρατός.Και δεν υπάκουσαν...Κατά συνέπεια η τιμωρία τους ήταν δίκαιη. Οχι όπυ μας βολεύει ισχύει το ένα και όπυ μας βολεύει το άλλο.

http://www.stonpoutsomas.blogspot.com είπε...

Σε ποια δημοκρατική χώρα το κράτος είναι συνεταίρος του πολίτη κατά 25 % και μάλιστα χωρίς αρχικό κεφάλαιο .
4 . Ήρθε η ώρα της Εσχάτης Προδοσίας ....για όλους τους βολευτές
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (άρθρο 41 Συντ.).
5 .Έχουν κατατεθεί μηνύσεις και εκδικάζονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου 2010
Κάντε κι άλλες για να έρθει λευτεριά .

6 .Οι Έλληνες δικαστικοί που θα εξετάσουν το θέμα θα είναι πλέον υπόλογοι των απογόνων μας.

7 . Όλοι στο πανηγύρι στις 8 Οκτωβρίου 2010 , μας αφορά όλους μας , να μην λείψει κανείς .

http://www.stonpoutsomas.blogspot.com

Unknown είπε...

καλως τιμωρηθηκαν.επρεπε ενστολοι να φωναζουν με δυναμη τουρκια σε αγαπω και να παρουν τιμητικη αδεια.τι να πει κανεις για τους πολιτικους νεοωθομανους οσφυοκαμπτες πολιτικους...ουστ ρε προδοτες τησ πατριδας