14/9/10

Επετειακό (Κ. Μπετινάκης)


Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ή πόλεμος κατά της λαϊκής κυριαρχίας;


Τι έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα για τους πολίτες; Πόσα στρατεύματα πρέπει να στείλουμε ακόμα στο Αφγανιστάν, για να ξελασπώσουν οι Αμερικανοί, ή πόσα πρέπει να μας δώσουν πίσω οι αμερικανικές τράπεζες, από εκείνα μας έκλεψαν με τα τοξικά ομόλογα, για να ξελασπώσει η ελληνική οικονομία;

Εκείνο που μου έκανε περισσότερο εντύπωση με την ένατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου ότι όλοι θυμήθηκαν μόνο τα γεγονότα της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων από «τρομοκρατική ενέργεια».

Θα σας θυμίσω άλλες δύο επετείους, που ηθελημένα, τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ξεχνάνε: 11 Σεπτεμβρίου 1973 -το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Πινοτσέτ στη Χιλή και 12 Σεπτεμβρίου 1980 – το στρατιωτικό πραξικόπημα που είχε φέρει τον στρατηγό Εβρέν στην Τουρκία.

Και εκείνο που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι πως όλος ο κόσμος έχει χάψει το παραμύθι με τον Μπιν Λάντεν. Τώρα, γιατί είναι παραμύθι, αφού έχουμε την ηχογραφημένη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο και «την οργάνωσή του» την αλ-Κάιντα…

Θα παρακάμψω την απάντηση, για μερικές αράδες και θα υποβάλλω ένα ακόμα ερώτημα. Πόσοι είναι εκείνοι που έχαψαν ότι στο Ιράκ ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε «όπλα μαζικής καταστροφής»;

Κι όμως έγινε ολόκληρος πόλεμος, που διαρκεί ακόμα (παρά την φραστική ανακοίνωση περί τερματισμού του) και το πετρέλαιο του Ιράκ έχει περάσει στις δυτικές εταιρίες πετρελαίου… Όσο για τον ιρακινό λαό, (τους επιζήσαντες) παίρνουν μαθήματα δημοκρατίας αμέρικαν στάιλ… με ακαθόριστο μέλλον, μια και οι Κούρδοι περιμένουν το μερίδιο που τους υποσχέθηκαν οι κατακτητές, οι Σιίτες και οι Σουνίτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεθάψουν παλιές έριδες –το μπάχαλο με μία λέξη.

Και περνάμε στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, στο προηγούμενο ερώτημα: Γιατί να πιστέψουμε όλη εκείνη τη μυθοπλασία γύρω από το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου που θέλησε να πιστέψει όλος ο κόσμος η κυβέρνηση Μπους που σε άλλη περίπτωση -για την εισβολή στο Ιράκ, είπε ψέματα;

Η μήπως ξεχάσαμε πως μας είπαν ότι παρά την κόλαση φωτιάς που προκάλεσε η πρόσκρουση των αεροσκαφών στους δίδυμους πύργους ότι "βρέθηκαν τα διαβατήρια των αεροπειρατών στα συντρίμμια".

΄Η ακόμα γιατί ξεχάστηκε εκείνο το παράξενο δημοσίευμα της "Χααρέτζ", ότι "είχαν ειδοποιηθεί Εβραίοι εργαζόμενοι στο Γουόρλντ Τρέηντ Σέρντερ, να μην πάνε στη δουλειά τους εκείνη τη μέρα";


11/9 μια αποφασιστική ημερομηνία για τις ΗΠΑ
Οι πολιτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις εννιά χρόνια μετά την τραγωδία της 11/9 –τι σύμπτωση στις ΗΠΑ αναφέρεται πρώτα ο μήνας κι ύστερα η ημερομηνία, και 9 11 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Μέτρα έκτακτης ανάγκης είχαν προτείνει από τη δεκαετία του ‘90 μια υπερσυντηρητική ομάδα «δεξαμενών σκέψης» η PNAC (Project for a New American Century) «Πρόγραμμα για το νέο αμερικανικό αιώνα» που συντόνιζαν στενότερες σχέσεις με το Ισραήλ. Συμπτωματικά, αυτή ομάδα βρήκε την πρόφαση που αναζητούσε, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων, με τον γνωστό δικαστικό τρόπο, του προέδρου Μπους του νεότερου.
Η ίδια ομάδα άνοιξε το δρόμο για την αναζωπύρωση της αντιπαλότητας με το Ιράν και η γραμμή διατηρείται από τη νέα δημοκρατική «διακυβέρνηση». Αλλά, η αμερικανική εξωτερική πολιτική, δύσκολα αλλάζει ρότα.
Κάποιοι από τη διεθνή κοινή γνώμη μπορεί να ξεσηκώνονται μόλις πληροφορούνται πως το αμερικανοκίνητο ΝΑΤΟ, βομβαρδίζει ένα νοσοκομείο στη Σερβία, ή ένα γάμο σε ένα χωριό του Αφγανιστάν, ή βομβαρδίζεται ένα ξενοδοχείο με δημοσιογράφους στο Ιράκ. Λες και δεν έχουν προϋπάρξει οι φονικότατοι οι βομβαρδισμοί σε γερμανικές πόλεις στα τέλη του Β΄Παγκόσμιου Πόλεμου, ή η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Όταν οι χωρικοί στην έρημο της Νεβάντα είχαν χρησιμοποιηθεί απροκάλυπτα από την αμερικανική κυβέρνηση ως πειραματόζωα, για τις πυρηνικές δοκιμές στην ατμόσφαιρα, γιατί να μην πιστέψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας που ξεπήδησαν μετά την τραγωδία της 11/9;
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τους δίδυμους πύργους, που δέχτηκαν την επίθεση δύο αεροπλάνων τα οποία οδηγούσαν αεροπειρατές, κατέρρευσε και ένας τρίτος ουρανοξύστης, «ο πύργος 7», που δεν δέχτηκε την επίθεση των αεροπειρατών.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2006, έρευνα των «New York Times/CBS News» το 2006 έβγαλε πως το 53% των Αμερικανών πιστεύει πως η κυβέρνηση Μπους έκρυβε πολλά πράγματα γύρω από την τραγωδία της 11/9.
Είναι οι μόνοι ουρανοξύστες σ΄ολόκληρο τον κόσμο, που κατέρρευσαν από πυρκαγιά, που έγινε αιτία να λειώσει ο χαλύβδινος σκελετός τους. Μια πυρκαγιά, που προκλήθηκε στην οροφή και όχι στην βάση του κτιρίου…(συμπεράσματα που εκδόθηκαν το Μάιο του 2002). Η θεωρία όμως ανατράπηκε από πολλές μελέτες ανεξάρτητων αρχιτεκτόνων.
Ποιο ξεκάθαρα ερωτήματα όμως έθεσε με το βιβλίο του ο Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan («Το μεγάλο ψέμα: Κανένα αεροπλάνο δεν χτύπησε το Πεντάγωνο») που επιχειρηματολογεί ξεκάθαρα πως επρόκειτο για «καθαρά εσωτερική υπόθεση». Και ουδέποτε πήρε πειστικές απαντήσεις. Πέραν της γνωστής καραμέλλας περί συνωμοσιολογίας...
Αλλά ας ξεχάσουμε τις στενές οικονομικές σχέσεις της οικογένειας Λάντεν με την οικογένεια Μπους. Ή ακόμα ποιος ήταν ο κύριος χρηματοδότης του μπιν-Λάντεν στον πόλεμο των Αφγανών ανταρτών εναντίον των «σοβιετικών εισβολέων». Τώρα η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αφγανιστάν, αποκαλείται «επιχείρηση διατήρηση της Ελευθερίας».
Ξεχνάμε ακόμα το φιάσκο των ΗΠΑ στη Σομαλία. Αργεί ακόμα να αρχίσει η αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, παρά τις πιέσεις που δέχονται οι κυβερνήσεις των χωρών που έχουν στείλει στρατεύματα εκεί, ενώ ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει, πως οι Ταλιμπάν, ελέγχουν περισσότερο από τα 2/3 της χώρας.
Το Ισραήλ πιέζει να ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον του Ιράν, όπως πίεζε και για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Θα περάσει όμως πολύς καιρός πριν αυτό που αποκαλούν «θεωρίες συνωμοσίας» επιβεβαιωθούν. Άλλωστε αποκαλύφθηκε πως Μπους και Μπλερ είχαν πει ψέματα για τα όπλα του Σαντάμ. Και τι έγινε; Τον Σαντάμ καταδίκασαν και κρέμασαν.
Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, είναι μουγκή και κουφή ταυτόχρονα. Και θυμίζει τους τρεις πίθηκους «Βλέπε άκου σώπα».

ΥΓ. Η εισβολή 130.000 Σοβιετικών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν την δεκατία του '80 ήταν κακό πράγμα. Η εισβολή των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών και ο 9χρονος πόλεμος, είναι καλό!

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...