2/9/10

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι εδώ

Ε.Ε. ζητά για λογαριασμό των αθέατων απόσυρση ή τροποποίηση της Διακήρυξης για το Κόσσοβο που κατέθεσε η Σερβία στον ΟΗΕ

Έντονες πιέσεις δέχεται η σερβική πολιτική ηγεσία, προκειμένου να αποσύρει τη Διακήρυξη για το Κόσοβο, που κατέθεσε στον ΟΗΕ, το οποίο θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 9 Σεπτεμβρίου. Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία αντιτίθενται στην κίνηση αυτή, και ζητούν από το Βελιγράδι να εναρμονιστεί με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διεξαχθεί η συζήτηση για το Κόσσοβο στις Βρυξέλες και όχι στη Νέα Υόρκη. Οι «ευρωπαικές δυνάμεις», με τελεσίγραφο προς το Βελιγράδι παρουσιάζουν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ως όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, θα συναντηθεί, την ερχόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλες, με την Κάθριν Άστον, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας.
Η «σοσιαλιστική κυβέρνηση» της Ισπανίας, έχει ετοιμάσει πιθανή εκδοχή συμβιβαστικού σχεδίου ψηφίσματος για το Κόσσοβο, με το οποίο θα μπορούσε να αντικατασταθεί το αρχικό κείμενο που κατέθεσε η Σερβία στα Ηνωμένα Έθνη.
Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, επισκέπτεται επισήμως σήμερα, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Χάρις Σίλατζιτς.


Σπ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: