13/9/10

Νέο Γκοβέρνο πρίν την ΔΕΘ...

ακριβώς για να έχει κάτι τις να πει, κάτι που να ξεφεύγει για λίγες μέρες από το αδιέξοδο, από τον μονόδρομο που ο ίδιος (και οι μπιστικοί του) επέλεξε να μας βάλει, στον χωρίς Τέλος και προοπτική στραγγαλισμό από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ., έκανε ο ΓΑΠ «σαρωτικό ανασχηματισμό» !!. Το πώς έγινε, το τι προέκυψε είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Η κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί ώρες πριν από τα Μ.Μ.Ε. πριν την αναγγείλει στις 01.35 Μεταμεσονύχτια (γίνανε και after!,οι δήθεν) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση αυξήθηκε σε αριθμό μελών 30% (σκεφτείτε και πόσους «συμβούλους» και ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ θα κουβαλήσει ο καθένας),την ίδια στιγμή που γίνονται απολύσεις στο δημόσιο , πέραν των περικοπών μισθών και επιδομάτων, για εξοικονόμηση χρημάτων. Ο κάθε μετακινούμενος υπουργός παίρνει μαζί του και αρμοδιότητες και θέματα από το προηγούμενο υπουργείο του για θέματα που δεν «έλυσε» και εν είδη φεουδάρχη τα προσκολλά στη νέα του θέση! Γελοιότητα μαζί με προκλητικότητα, ασυνέπεια και κοροϊδία, αυτά συνθέτουν την νέα κυβέρνηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Στην οποία δεν υπάρχουν άλλοθι: σε αυτή συμμετέχει το ‘όλον’ Εναπομείναν ΠΑ.«ΣΟ».Κ. (Άλλωστε η παρέμβαση Γ. Παναγιωτακόπουλου στις 5/9 σε αυτό αποσκοπούσε: να τακτοποιηθούν και οι «άλλοι»…).
Σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΓΑΠ δήλωνε ότι η σωτηρία της οικονομίας περνάει υποχρεωτικά από τον δραστικό περιορισμό των δημοσίων δαπανών και την μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο, ο ίδιος δίνοντας το καλό παράδειγμά δημιούργησε μία κυβέρνηση 48 μελών, ένα σχήμα ξεχειλωμένο και ήδη ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ, μία κυβέρνηση Βολέματος, ένα γκουβέρνο άλλων (..και παλαιο-πασοκικών) εποχών. Από κοντά και 75 ξένοι και έλληνες σύμβουλοι του πρωθυπουργού τους οποίους επίσης πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Τελικά τόσο η κυβέρνηση του ΓΑΠ, όσο και η πορεία του «Τέταρτου(!) Δρόμου προς τον σοσιαλισμό» κοστίζουν κάτι παραπάνω… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ
Αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το «ηγεμονικό» στυλ του ΓΑΠ, η μη δέσμευση του απ΄ τις ίδιες του τις εξαγγελίες. Αυτό, σε συνδυασμό με την αντικοινωνική πολιτική που ακολουθεί εκτελώντας τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. προετοιμάζει την κλιμάκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. (με τρόμο αναλογίζεται ο κάθε σώφρων πολίτης τι μπορεί να προκύψει για τα λεγόμενα Εθνικά θέματα, αν τύχει και τα διαπραγματευτούνε δαύτοι, αλλοίμονο μας..).Η σύγκρουση με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ (και στην κυβέρνηση που το εφαρμόζει), με τις δυνάμεις που σταθερά υποστηρίζουν μία περήφανη ανεξάρτητη Ελλάδα - έναν Αξιοπρεπή Λαό, ολοένα και πλησιάζει.. Πιθανόν, οι προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές να ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ στοιχεία της επερχόμενης ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ..
Ψευτο-ΠΑ.«ΣΟ».Κοι, καλά ξεμπερδέματα
Μήπως οι πλέον σώφρονες να την κάνετε σιγά-σιγά; ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .