2/9/10

Για καλύτερες μέρες στο (μακρινό) μέλλον

Και στην Ισπανία οι σοσιαλ-ληστές λένε στον πολίτη ότι «πρέπει να κάνει θυσίες»

Η χώρα πρέπει να κάνει θυσίες ώστε να προετοιμάσει το μέλλον, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο δήλωσε σήμερα πως η χώρα του πρέπει να αποδεχτεί τις θυσίες για να προετοιμάσει το μέλλον.

«Όλες οι χώρες κάνουν θυσίες σήμερα για ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προβλέπουν τη μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων και των επιδομάτων ανεργίας.

«Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η απεργία της 29ης Σεπτεμβρίου, θα αρχίσω διάλογο με τα συνδικάτα την επόμενη κιόλας μέρα», επισήμανε ο Θαπατέρο.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποφασίστηκαν τη στιγμή που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ.

Ο Θαπατέρο έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας στο θέμα της μείωσης των μισθών που έγιναν δεκτές από τα συνδικάτα για να διασωθεί με αυτόν τον τρόπο η αγορά εργασίας.

«Δεν έχουμε ανάγκη τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ούτε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο», κατέληξε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...